icon

Ako zvládnuť paniku zo škvŕkania v bruchu

29. jan 2025

Ahojte dievčatá prosím pomôžte mi, ja už neviem čo mám robiť. Je mi až na vracanie keď si predstavím, že mám ísť zajtra do roboty, ako mi tam zase bude kvičať v bruchu. V našej kancelárii je ticho ako v hrobe a všetkých desať ľudí tam počúva moje skučiace brucho, viem že si to uvedomujú aj oni, lebo už mali aj drobné narážky, hoci sú slušní a nezhadzujú ma ja sa cítim tak nepríjemne že je mi až do plaču, prečo ja jediná sa tam takto musím prejavovať. Skúšala som už všetko možné, upraviť čas raňajok, upraviť obsah raňajok, piť bylinný čaj, dala som sa otestovať na intoleranciu, vyšla mi laktózová, vysadila som laktózu, beriem probiotiká ale nič aj tak nepomohlo. Resp. zdá sa že pomôže pár dní a zrazu bum, jeden deň spravím všetko tak isto a už len ak si sadnem na stoličku začne mi tam vŕzgať, škŕgať, bublať, hulákať do ticha, najradšej by som sa zdvihla a ušla, už to trvá rok a pol. Už som to riešila aj so psychologičkou ale nič som nevyriešila, viedla to asi takým smerok že skúste premýšľať nad tým prečo vám to prekáža? No tak som proste slabá a people pleaser nechcem vyčnievať keď nikto nevyčnieva poraď mi radšej AKO nevyčnievať, ako to vypnúť, zmeriť som sa s tým skúšala, ale nedokážem to. 😭😭😭 Už rozmýšľam zmeniť zamestnanie hoci inak je úplne v pohode a pripadá mi to absurdné zmeniť zamestnanie za to, že sa hanbím, že mi škvŕka v bruchu. Lenže ja už tam mám strašnú paniku úplne kŕče v rukách, pálenie v hrudi, až sa mi hlava točí keď to škvŕkanie príde, asi tam skolabujem jedného dňa. Neverila by som že toto naoazj môže niekto riešiť, ale žiaľ, je to pravda a je to úplne peklo.

Strana
z2
alinaa
2. apr 2025

V prvom rade ti chcem napisat ze viem presne co prezivas.
Mne tento iracionalny strach neskutocne zasahuje do zivota.
Cim viac sa toho bojim tym je to horsie a ovlyvnuje nas to na vsetkych urovniach. Ja mam doknca pocit ze som nekompetentna ked toto riesim a ostatni ludia funguju v pohode. Mna to ovplyvnuje enormne lebo sa citim velmi zahanbene vtedy. Hanba je to hlavne co citim.
Mozem ti povedat ze mne najviac pomaha zdielanie. Najhorsie je ked citim ze som v tom sama. Zdielanie ma uplne oslobodzuje a vracia mi to kompetenciu a spojenie samej so sebou.
Ja viem ake je to banalne a absurdne ale to nic nemeni na tom ako to prezivam. Musime to zdielat, to je asi jedine co nam pomoze.
Prosim ak chces kludne mi napis.

Strana
z2