icon

Ako zvládnuť paniku zo škvŕkania v bruchu

29. jan 2025

Ahojte dievčatá prosím pomôžte mi, ja už neviem čo mám robiť. Je mi až na vracanie keď si predstavím, že mám ísť zajtra do roboty, ako mi tam zase bude kvičať v bruchu. V našej kancelárii je ticho ako v hrobe a všetkých desať ľudí tam počúva moje skučiace brucho, viem že si to uvedomujú aj oni, lebo už mali aj drobné narážky, hoci sú slušní a nezhadzujú ma ja sa cítim tak nepríjemne že je mi až do plaču, prečo ja jediná sa tam takto musím prejavovať. Skúšala som už všetko možné, upraviť čas raňajok, upraviť obsah raňajok, piť bylinný čaj, dala som sa otestovať na intoleranciu, vyšla mi laktózová, vysadila som laktózu, beriem probiotiká ale nič aj tak nepomohlo. Resp. zdá sa že pomôže pár dní a zrazu bum, jeden deň spravím všetko tak isto a už len ak si sadnem na stoličku začne mi tam vŕzgať, škŕgať, bublať, hulákať do ticha, najradšej by som sa zdvihla a ušla, už to trvá rok a pol. Už som to riešila aj so psychologičkou ale nič som nevyriešila, viedla to asi takým smerok že skúste premýšľať nad tým prečo vám to prekáža? No tak som proste slabá a people pleaser nechcem vyčnievať keď nikto nevyčnieva poraď mi radšej AKO nevyčnievať, ako to vypnúť, zmeriť som sa s tým skúšala, ale nedokážem to. 😭😭😭 Už rozmýšľam zmeniť zamestnanie hoci inak je úplne v pohode a pripadá mi to absurdné zmeniť zamestnanie za to, že sa hanbím, že mi škvŕka v bruchu. Lenže ja už tam mám strašnú paniku úplne kŕče v rukách, pálenie v hrudi, až sa mi hlava točí keď to škvŕkanie príde, asi tam skolabujem jedného dňa. Neverila by som že toto naoazj môže niekto riešiť, ale žiaľ, je to pravda a je to úplne peklo.

Strana
z2
pribinak
29. jan 2025

Ty si tak trochen drama Queen že?

Panika kvôli skvrkaniu v bruchu? Však to jr pomerne Častá vec a neverim že niekto to u vás v kancli rieši….

lubkovaandrejka
29. jan 2025

Mne nenapadlo nic lepsie, ako zapnut radio. :D Neda sa? Neviem si predstaviť pracovat v takom tichu, kde by bolo pocut aj spendlik spadnut.

loliki
29. jan 2025

Zapni si rádio.

h2
29. jan 2025

Môjmu kolegovi takto škvŕka, nikto to nikdy nekomentoval, normálna vec.

januska12323
29. jan 2025

Zapni rádio a nestresuj, je to normálny ľudský prejav.

nikaeli
29. jan 2025

A škvŕka ti preto, že si hladná alebo preto, že ti už trávi raňajky? čo raňajkuješ? nenahltáš sa pri tom veľa vzduchu? deje sa to aj v dňoch, keď nie si v práci? konzultovala si to na gastre?

autor
29. jan 2025

Neda sa mi zapnut radio, je to viacnarodnostne prostredie. Nie je nic co by mohli pocuvat vsetci. A ja viem ze je to normalne, ale normalne je to obcas. Kazdemu obcas zaskrka, ale to co sa deje mne to je ako keby traktor isiel hodinu-dve v kuse. To je proste bud este nejaky gastro problem alebo psychicky z toho ticha/stresu/prostredia, ja neviem.

liusa82
29. jan 2025

a to ti škvrka od hladu alebo ak dačo zješ a posúva sa ti ludovo povedané jedlo? veď zájdi k dr ak si myslíš že máš nejaký zdravotný problém.A pošlú ťa kade tade po vyšetreniach.Normálna vec je to podla všetkého.Ja by som si ešte aj srandu zo seba spravila a povedala že budeš ticho😀 no ale to som ja.Bereš to moc vážne

autor
29. jan 2025

@nikaeli skvrka mi ako-kedy, niekedy nalacno, niekedy po jedle, niekedy doma, niekedy doobeda, niekedy poobede. Snazim sa to uz roky optimalizovat, ako-kedy-co jest, ale stale som nebola uspesna. Toto nie je pre mna novy problem. Mala som to uz pred 15 rokmi na vysokej skole, par velmi trapnych chvil. Ale potom som pracovala v hlucnejsiom priestore, tam to nejak zaniklo, potom na materskej som to nevnimala, bola som vela v pohybe. Mam pocit, ze ked po jedle beham-chodim tak sa to nejako v beuchu utrasie, nestava sa to tak casto. Ale ked sedim dlhodobo tak to zacne. Ale niekedy aj nezacne. Jednoducho trapim sa tym uz 15 rokov, niekedy viac-niekedy menej podla toho ako sa mi to spolocensky zda trapne. Teraz je to dlho a v tichu tak to u mna naozaj prerasta do fobie, paniky ci ako to nazvat. Ja sa naozaj velmi snazim nebrat si to tak. Ale neviem si to prikazat, mozog sa snazi povedat telu nic sa strasneho nedeje, ukludni sa, ale ja aj tak cela stuhnem, srdce mi zacne silno bit atd...

moonlight1210
29. jan 2025

Ty tommizes mat aj z paniky, ze to zacne, tak to potom naozaj zacne.

Daj si sluchatka, odosobni sa od toho a rob si svoje Ked na to prestanes mysliet, tak sa to moze ukludnit na obcasne prejavy.

Alebo si urob playlist (alebo pust spotify) s nejakou kludnou hudbiu bez slov, ako podmaz. Nemusi to byt radio.

Neviem si predstavit robit cele dni v openspace v absolutnom tichu.
Firmy obvykle cez interkom pustaju aspon daky jemny hudobny pomaz. Takisto obchody. U nas u zubara tiez.

Mozno to dokonca klegovia ocenia, ze nie je uplne ticho.

nikaeli
29. jan 2025

Tak potom mi to znie skôr ako psychické, podvedomé - bojíš sa, ze ti bude škvŕkať natoľko, až sa tak naozaj stane. Ja to mám podobné, len trošku iné 🤪 keď ma čaká dlhšia cesta, som nervózna z toho, kde pôjdem na záchod. Kým sadnem do auta, idem aj 3x na wc a do 20 minút mám pocit, že mi praskne mechúr. Som schopná kvôli tomu aj 2-3 hodiny pred cestou nepiť a aj tak musím pomaly každú polhodinu stáť a ísť na záchod 🤦🏻‍♀️ stáva sa mi to aj napr. ak mám ísť do divadla, na masáž a pod - kde v tej chvíli nemám kde ísť na wc bez toho, aby som neotravovala iných.. preto som sa pýtala, či sa ti to deje aj v dňoch, keď si doma, vo vlastnom bezpečí, kde nemáš pocit, že by to niekto mohol počuť.....

basulaak
29. jan 2025

Nezadrziavas prdy? Aj vtedy to je dobre pocut…ked zaraduju spiatocku..

lila246
29. jan 2025

mne skrvrka v bruchu/vydava moje ustrojenstvo podivne zvuky, ked rano nejdem na velku potrebu. akonahle sa rano vyprazdnim, cely den pohodicka, ziadne zvuky moje telo nevydava. ked mi rano ''nejde'', tak som rovnako ako ty nervozna a hanbim sa, lebo viem ze ma bude zase pocut

luccija
29. jan 2025

Je možné, že to tak veľmi počuješ iba ty.A stresom si to ešte zhoršujes.Normalne pôjdeš do práce a hotovo.

simca06022011
29. jan 2025

preco by ste nemohli nieco pocuvat vsetci? co to je za blbost? :DDD jasne ze mozete. A v dnesnej dobe, online radii si naladis hocijake radio z hocikde... a ked sa to pusti potichu ako kulisa, prekryje to telesne zvuky a suchoty a neviem co.. bezne sa to v kancelariach robi :D inak by mi bolo neprijemne v tichu uplnom aj papierikom suchnut.

Inak podobny problem som mala ja .. na prednaskach v skole .. a lekarka mi dala myslim, nejake tbl, potom to preslo + prestala som riesit

katymt
29. jan 2025

Ja som to tiez parkrat zazila. Sedeli sme na skoleni a mne zaskrkalo v bruchu. Potom o chvilu zase. Tam ticho,len lektor nieco hovoril a ja v tej skupine kolegov takto. Na druhy den zase a ja som normalne chytila paniku,ze kedy zase sa moje travenie ozve. Cely den som tam sedela uplne vystresovana. Proste obcas moje brucho vydava zvuky,aj ked vacsinou nie. Nastastie v kancli sme 3 a kolegovia maju sluchatka. Ale ked mam ist na skolenie,tak som z toho nestastna...

dzt
29. jan 2025

Skús piť veľa vody a možno espumisan? Za vyskúšanie nič nedáš 😊

viky173
29. jan 2025

a co konkretne zvyknes ranajkovat / obedovat?
mne napriklad takyto koncert spusta aj viac vlakniny :D

ina2405
29. jan 2025

@basulaak ja že všetci zadržiavajú😳😆, ja idem z roboty s bruchom ako v 5.mesiaci, nedokážem si "prdnúť" v robote🤣

basulaak
29. jan 2025

@ina2405 no vsak to nikto normalny nebude smradit a trubit v office. Ja len ze aj to ma svoje zvuky.

petracandle
29. jan 2025

Toto je veľmi smutné čítať...za takú banalitu sa dokážeš tak veľmi vystresovať. A môžeš si tým privodiť vážne problémy..nesúdim ťa, žiaľ tak niekedy dokáže fungovať ľudská psychika.

Z pohľadu tvojho kolegu by mi bolo absolútne ukradnuté keby kolegyni škŕka v bruchu. A to ti hvoorim úplne úprimne. Vôbec by som to neriešila.
A bežný človek má počas práce v office buď slúchadlá s hudbou alebo má online meeting alebo niečo pracovné (či súkromné) rieši s kolegami.
Podľa mňa oni to ani nevnímajú, maximálne občas - keď sa ako hovoríš usmejú/posrandujú. Ale na tom je je nič zlé. To len ty si na to patologicky zameraná. Oni to neriešia...ty teraz povieš, že "ale oni to okomentujú" no ale to sú len také reči aby reč nestála, reálne na to zabudnú sekundu ako to povedia..hento naozaj nie je na hanbu. Horšie je keby im tam smrdíš 😃

surriana
29. jan 2025

Presne toto isté mám aj ja+potvrdená histaminova intolerancia.
Musíš to prestať riešiť a nezaoberať sa tým-toto jediné mi pomohlo,a si predstav škvrkanie a všetko to bublanie v žalúdku zmizlo a to som z toho už mávala normálne úzkosti.
Po tak dlhej dobe to už máš psychického rázu.Ty už teraz rozmýšľaš a máš obavy čo bude zajtra.....a na ten just ti bude v Tom bruchu škvrkať a neprestane.
Kolegom pekne krásne povec že máš intoleranciu,a viac nerieš.

enusamt
29. jan 2025

Toto som mala aj ja, kazdy bozi den.. Vyradila som uplne sladke a pecivo..
Uplne to prestalo, chvalabohu.. Potom som ti naspat zaradila, ale obmedzene.. A v pohode

tramtada31
29. jan 2025

A skusala si neranajkovat?

solange7
29. jan 2025

Stresujes sa uplne zbytocne. Medzi tym ako tebe skvrka v bruchu mozu dalsi kolegovia bojovat s akutnou potrebou prdnut si, dalsi rozmysla kedy uz bude doma a dalsi zasa co treba nakupit. Nenic si zdravie zbytocnym nezmyselnym stresom.

autor
29. jan 2025

Ranajkujem zaliate ovsene vlocky(tych malo, asi len 2 lyzice) s granolou, ovocim a orieskami alebo semienkami, co si vzdy rano nacerstvo pripravim. Keby neranajkujem som hladna. Tato kombinacia bola najneskvrkavejsia, lepsia ako pecivo, zelenina, mliecne vyrobky alebo nahrady mliecnych vyrobkov. Ale teda nefunguje vzdy. Mozno je tam naozaj vela vlakniny. Potom niekedy desiata- banan, croissant alebo kesu oriesky. Potom obed, ten si nosim z domu lebo pri robote je len pizzeria a pizzu nebudem jest kazdy den. Takze obed polievka a hlavne jedlo. Potom olovrant- povedzme nejake oriesky. Sladkosti vacsinou nie lebo z toho sa mi lubi spravit mykoza, ovocie alebo pecivo tiez sa snazim len raz za den lebo potom sa mi zda ze ma nafukuje. Potom pridem domov a mame veceru, salat, zelenina, sunka, bezl. syr, alebo varena vecera, cestoviny s omackou, domaca pizza, thajske jedlo, proste rozne. A som hrozne hladna ked pridem na veceru domov. No a potom vidim inych ludi co si daju na obed nejaky sendvic, nic ich pojedat cez den pri stole nevidim a si hovorim ze ja jem pomaly kazde 2-3 hodiny, predim cely den na zadku, to nie je mozne aby som bola stale taka hladna. Mam 58 kilov/170cm. A uz mam teda po tridsiatke. Este ale poviem ze to skvrkanie nie je od hladu, to uz viem rozoznat ked ide na mna hladove skvrkanie pred obedom alebo okolo 15-16 (preto mam stale nieco na zjedenie poruke, aby som ho mohla pripadne zamedzit, lebo to je take, ze aspon mam nad niecim kontrolu). Aj skvrkanie prdova spiatocka je ine, to sa da zadrzat a vyprdiet na zachod. Ale toto o ktorom je tento prispevok je take ze tam ani jest ani zachod nepomoze. Len zavija a zavija.

1fifinka1
29. jan 2025

Ja som to mala z liekov. Neberieš nejaké lieky? A chápem ta, dakedy ma to samu až desilo.

autor
29. jan 2025

@1fifinka1 hmm neberiem, iba probiotika, obcas magnezko, vitamin c,d alebo b

lija22
29. jan 2025

jezis prepac smejem sa, lebo pocas vysky ja som toto mala vzdy na skuske. sto ludi v aule, vsetci pisu az sa im z kecky pari iba ja spotena od hanby ze mi bachor skuci 😀
a takto s odstupom casu si myslim, ze to startoval mozno stres, napatie.
Prosim ta, uvedom si, ze toto nie je hanba. Proste to sa neda ovplyvnit. Normalne povedz rano kolegom caute ahonte zas mi bude brucho skvrkat nevsimajte si to sorry aspon tu nesedime ako v hrobe 😀

avene55
29. jan 2025

Ahoj, presne viem o čom hovoríš. Ja to mám od strednej školy, riešila som to rôzne, ale nič nepomohlo.

Strana
z2