icon

Ako zvládnuť psychické problém?

klaudia_kika
2. nov 2025

Ahojte potrebujem poradiť mám sa posledné 2 týždne veľmi zle nemôžem spať nemam náladu na nič chodím aj k psychologické ale termíny mám len raz za mesiac cca a ďalšiu až o 20 dni. Neviem čo mám robiť mám jej zavolať či sa nebude dať skôr alebo skúsiť niečo iné? Psychiatričku? Ako dlho sa čaká potrebovala by som niečo čo najskôr do týždňa aspoň lieky prosim napíšte mi nejaké rady ďakujem vám krasne ❤️

martinmmartin
2. nov 2025

Fyzicky sa unav poriadne niekde a spis jak mimino
Ludia s depresiami sa musia samych seba dokopat k fyzickej aktivite.

enmery
2. nov 2025
@martinmmartin

@martinmmartin Nesúhlasím. Fyzická a psychicka únava sú 2 odlišné veci. Fyzickú únavu vyspím, psychickú nie. Pohyb je dôležitý, ale to musí byt človek najprv schopný bežných činností.

@klaudia_kika Pokojne choď zajtra ráno k obvodnému a popíš mu ťažkosti. Môže Ti dat prechodné niečo na upokojenie alebo spánok, ak je to neznesiteľné, určite zavolaj psychologičke a informuj ju a začni si priebežne obvolávať psychiatrov. Pozri si na nete bezplatné linky, ktoré fungujú 24/7 a vieš tam zavolať. Hlavne neostat so zlými myšlienkami sám. Je to len prechodné obdobie, ako každé obdobie.

klaudia_kika
autor
2. nov 2025
@enmery

@martinmmartin Nesúhlasím. Fyzická a psychicka únava sú 2 odlišné veci. Fyzickú únavu vyspím, psychickú nie. Pohyb je dôležitý, ale to musí byt človek najprv schopný bežných činností.

@klaudia_kika Pokojne choď zajtra ráno k obvodnému a popíš mu ťažkosti. Môže Ti dat prechodné niečo na upokojenie alebo spánok, ak je to neznesiteľné, určite zavolaj psychologičke a informuj ju a začni si priebežne obvolávať psychiatrov. Pozri si na nete bezplatné linky, ktoré fungujú 24/7 a vieš tam zavolať. Hlavne neostat so zlými myšlienkami sám. Je to len prechodné obdobie, ako každé obdobie.

@enmery ďakujem no obvodná mi s tým asi nepomôže naposledy mi povedala že si mám dať teplu kúpeľ a že bude dobre ona ma na psychologickú/ psychiatrickú pomoc iný názor

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
enmery
2. nov 2025
@klaudia_kika

@enmery ďakujem no obvodná mi s tým asi nepomôže naposledy mi povedala že si mám dať teplu kúpeľ a že bude dobre ona ma na psychologickú/ psychiatrickú pomoc iný názor

@klaudia_kika Aha, to bude taká komunistická vedkyňa, asi aj na zlomenú nohu by Ti odporúčala kúpeľ. Ak to bude neznesiteľné, máš možnosť to odkonzultovať na tej linky, ešte sú aj psychiatrické urgenty. Zajtra volaj psychologičke.
Ak by si mala samovražedné myšlienky, choď na urgent hneď.

klaudia_kika
autor
2. nov 2025
@enmery

@klaudia_kika Aha, to bude taká komunistická vedkyňa, asi aj na zlomenú nohu by Ti odporúčala kúpeľ. Ak to bude neznesiteľné, máš možnosť to odkonzultovať na tej linky, ešte sú aj psychiatrické urgenty. Zajtra volaj psychologičke.
Ak by si mala samovražedné myšlienky, choď na urgent hneď.

@enmery ďakujem za radu❤️

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
anonym_5589d4
2. nov 2025

@klaudia_kika Píšeš tu už niekoľkýkrát takéto hlúposti. Nemáš doma pozornosť? Nemáš povinnosti v škole? Nemáš kamarátkov? Si na dobrej ceste k psychiatrovi.

zmrzlinka2021
2. nov 2025
@anonym_5589d4

@klaudia_kika Píšeš tu už niekoľkýkrát takéto hlúposti. Nemáš doma pozornosť? Nemáš povinnosti v škole? Nemáš kamarátkov? Si na dobrej ceste k psychiatrovi.

@anonym_5589d4

Trepeš.

Ochorenie nie je vecou okolia, záujmov,kamarátou.

zmrzlinka2021
2. nov 2025
@martinmmartin

@martinmmartin

Nepis sprostosti.

Ani na zlomenú nohu ti nepomôže prechadzka

anonym_c46524
2. nov 2025

Na akutne psycho problemy ti moze obvodna prechodne predpisat slabsie lieky, napr. Neurol, Lexaurin. Zoberies par dni podla potreby, kym pojdes k psychologicke. Mozno nie si zodpovedny pacient, preto ti obvodna nechce nic predpisat.

anonym_f0b762
2. nov 2025

@klaudia_kika skus požiadať o psychologicku o častejšie sedenia pripadne sa objednaj k psychiatricke