icon

Ako zvládnuť strach z udusenia pri chorobe?

28. dec 2024

Moja nočná mora pri chorobe a kašli 😒
Som chorá už od stredy .. najskôr len teploty , potom sa prideuzilo take suche odkašlanie iba , no a teraz už keď si odkaslem neviem sa vykašľať akoby mi tam ostane hlien ktorý neviem vykašľať ,panikarim a sa tým idem udusit… bojim sa teraz aj odkaslat že to neudycham a nevykaslem

dzulli1980
28. dec 2024

Daj si čosi na riedenie hlienov napr. Solmucol, Erdomed, ľahšie sa Ti bude vykašliavať.

letfenixa
28. dec 2024

A čo si dávaš? Inhalujes?

lesiiaoldi
28. dec 2024

Tiež som to mala. Daj si solmucol a sinupret tablety. Môže sa kombinovať. Mne to zabralo po pár dňoch som už vykasliavala pekne

autor
28. dec 2024

@lesiiaoldi ďakujem a ktorý prípravok od solmucol je naj? Tiež si sa išla udusit ? 😒

autor
28. dec 2024

@letfenixa nie , čoby som mohla inhalovať prosím ?

lenocka137
28. dec 2024

Neboj sa, neudusíš sa, ja mám to isté, to sú proste husté hlieny, treba veľa piť a sirup na zriedenie hlienov...a fúkať nos

lesiiaoldi
28. dec 2024

Ja som si dávala solmucol tie sáčiky na pitie. Tie mi pomohli..áno, mala som veľmi husté hlieny

letfenixa
28. dec 2024

Ja inhalujem nimnicku mineralku, môžeš Vincentku.

autor
28. dec 2024

A tiež je pre vás ten vlhký kašeľ taký vyčerpávajúci že sa cítite zadychana pri tom kašli? 😒

tanika
28. dec 2024

@letfenixa môžem sa spýtať na to inhalovanie ? Mam omron c 28 tusim , mam zatekanie hlienov , vlhky kasel , zateka to na priedušky , rtg včera bol este dobry len ze cierna kresba zvýraznená to je ze z toho kašľa crp 7 , dutin rtg transparentne len opuch ke v nich . Vytery mi spravili hrdlo nis a cakat fo pi delia ako si pomoct nechcem skoncit na atb , som z toho Kafka aj taka zadychana trocha alebo vysilená. No poradite. Msm erdomed

letfenixa
28. dec 2024

@tanika a čo sa chceš opýtať? Inhalovanie pri vlhkom kašli je vhodné.

tanika
28. dec 2024

@letfenixa ano pri vlkom kašli a v dutinách pravde podobne leno nadcha je zadná zatekaju mam novy omron C28p a msm aj amnrobene inhalácie roztok lrn to neviem pouzivat 😏 kolko Vincentka do jej nádobky a masku alebo co pouzit ?

pralinka86
28. dec 2024

Na vlhky kasel, co nevies poriadne dostat von, je dobre inhalovat vincentku a aj ambrobene roztok...to parádne ucinkuje.. plus samozrejme vela tekutín a nejaký sirup na riedenie hlienov... Klasicky kalciovy sirup tiez neuskodi, ani antihistamikum, ale to treba par dní v kuse brat, aby dutiny odpuchli

brigitte93
28. dec 2024

Ja mam erdomed. Tiez som ledva vedela vykasliavat hlieny mam až krvavé husté. A tak silno som Musela kaslat ze len šepkam nemám hlas. Som bola včera u dr tak mi dala atb Amoksiklav .

letfenixa
28. dec 2024

@tanika tá nadobka má zrejme nejaký objem so stupnicou, tam to nalejes, zapnes a inhalujes cez masku, ja mám taký. Určite máš nejaký návod.

tanika
28. dec 2024

@brigitte93 a mozem sa spytat a problem aj s dutinami lebo ja nedchu nemám vsetko dolu zateká a z toho kašlem , crp posledne dni nizke max 7 vcera ale na orl mi atb od stola nedala ze pockame na vytery z hrdla a nosa. A to budu v pondelok musim vydražiť hrozne kašlem a tie dutiny citim 🥲
Idem skusit to inhalovanie

brigitte93
28. dec 2024

@tanika ja všetko mam na pľúcach, cez nos viem aj dýchať všetko v pohode len teda ťažko dostavam z pľúc von hlieny a keď vykašliavam tak musím silno, ze uz ma hrdlo boli , hlas nemám. Až ma napína na vracanie. No neviem co to je ale nech už je choroba preč lebo toto je niečo strašné. Ešte rozmýšľam ci neskusim acc Long

tanika
28. dec 2024

@brigitte93 no pekne ,mňa tochytilo na vianoce 23 .12. Uplne odpálená som , doma v teple nikto u nad nebil ani mi nikde ….. však ja unavena chora. Ukašlana a dutiny bolia vsetko zateka odtial 😏 dcera od 3.12. Chora 3 atb vybrala a este fuka zlte hlieny ….. 🥲
A ze vianoce ledva som navarila a lezala cele sviatky vcera u Mudr. Na orl a na odbery rtg dutin , rtg pluc som si vybavila cez inu Mudr. lebo zastupujúci lekár ukazoval od stola ze ale atb toˇerujete ani nepočúvala ani nepozrel do hrdla. Tak som si zaplatila odbery krvi a odbery na mycoplazmy a chlamýdie sama lebo dcera nedavno po dlhom liečení atb co nezaberali zistili mycoplazmy po zinate tyzden brala mala zspsl priedušiek začínajúci Zapal pluc az rtg zistil bez teploty bez crp nizke2,3 . ( dcera 17 ročná ) Cele zle

kejtka87
28. dec 2024

Tiež mám to iste každý rok, momentálne aj teraz si tým prechadzam. Beriem kvapky tak snáď sa to zlepší čoskoro.

tanika
28. dec 2024

@kejtka87 veľa ľudí je chorých ale mna to strasne skolilo a to zrovna lekári nerobia sviatky , len zástup jeden na cele mesto a okolie a vecer pohotovost sle to nic neriesi ani crp ti nespravia ani rtg pluc keby bolo zle to my tu taku nemocnici msme .

autor
28. dec 2024

Ja teda som nebola dávno chorá, ale keď už aj ,tak 4dni zvýšenú horúčku si nepamätám žeby som mala ako teraz už 4dni ležím a stále rovnako 😒

lenocka137
28. dec 2024

Ja som to mala takisto, chválila som sa kolegyniam, že som 2x u nedostala chorobu od syna a manžela a bum...a presne ako vy, vždy horúčka Max. dva dni a teraz ma to držalo 4 dni , nie vysoká ale proste zimnica a stále tých 37,3 bolo.a už dnes je to v podstate dva týždne a stále sa necítim fit, únava, často mi príde zle...musím stále jesť lebo mi hneď príde zle, strašne zlý spánok mám a tŕpnu mi ruky v spánku, nohy...vždy večer ma chytí zimnica taká mierna a teplota 36,1...

autor
29. dec 2024

@lenocka137 bože ja som už na nervy z toho či je to normálne … mne začali teploty v stredu v noci , každý deň mám tak 37,3-37,5 na večer 38…. Každý deň dúfam že už ráno to skončí … večer total zimnica a ráno som vstala dnes zas cela dopotena a teplota stále 37,3 😔 to nemá konca….

lenocka137
29. dec 2024

Mne pomohla tabletka na predpis nofebran od doktora. Aj na silnú bolesť hlavy čo som mala aj na tú teplotu ale hovorím, že večer mi vždy zostane zima...v sprche má strašne klepe...musím sa vždy ponáhľať a zaľahnúť do postele...a strašne zle spím, celú noc sa budím, že mi tŕpnu ruky, noha...už si namýšľam že sa mi zle dýcha...no celé zle... chrbát má už bolí

tanika
29. dec 2024

No vidim nie som sama , ja kasel vykašliavanie , hlava dutiny bez nadchy zatekaju hlieny a zbitá ako pes cely clovek a dnes musim navariť. 😏uz sa neviem dočkať zajtra o vyskedky a atb lebo som takto uz tyzden . To sa nedá , ja to mam isto z dutin tue kasle a hlavu. A strasne som unavena bez teploty cely čas cely týždeň nizke crp no uvidim zajtra u lekárky co bude. Ja to uz bez atb nedavam .

tanika
29. dec 2024

Ozaj Baby je možný Zapal dutin bez teploty , nadcha nebola vobec a vysmrkat to nejde a ked tak vidu číre hlieny a bez crp zvýšeného???

autor
30. dec 2024

Baby a tiež vás už z toho kašli boli aj chrbát a spodné rebrá ?

lesiiaoldi
30. dec 2024

Áno mám natiahnutý sval pod prsom, keď si kychnem, akoby ma niekto nožom bodol 😃🤣

mariynka
31. dec 2024

Syn teplotoval 9dni