Ako zvládnuť stres a úzkosť v materstve?
Musim to uz vyplut sem, lebo sa o tom nemam s kym porozpravat, vsetky mamicky, ci okolo mna ci na internete pisu, ake to je tazke s tymi detmi ale koniec koncov to stoji vsetko za to. A tu nastava u mna problem a to, ze ja to tak nevnimam, kedy to zacne stat za to? Aj ked to citam u kolikovych babatiek, ci u vzdoru batoliat, tak ja neviem, ci ja som pokazena alebo co. Ano, milujem ich najviac na svete (mam skoro 3rocne dvojicky) ale proste vsetko to tazke niekolkonasobne prevysuje to dobre. Ja uz musim mat stresovy hormon prej*bany cez mozne maximum, chyba mi sloboda, ticho a klud, ten strach o nich ma ubija, klasicke materske vycitky ma uz nebavia, nebavi ma sa s nimi neustale hrat, vymyslat im program, chodit s nimi von, stale niekto odo mna nieco chce, od rana do vecera, proste niekedy sa prichytim pri myslienke, ze to extremne lutujem a chcem vratit cas. Kamaratky s detmi mi vzdy povedia, ako ich ich deti dobiju, ked sa na nich usmeju alebo pritulia, ja to beriem za prijemne, ale zeby ma to naplnilo energiou a zabudla som na to aky hysak mali pred pol hodinou, tak to nie. Ako mam prezit materstvo?? Nepomoze mi ani ked vypadnem z domu na niekolko hodin, aj tak mam uzkost, ze zasa sa MUSIM vratit a opat nieco robit pre druhych, nonstop. Mam pocit, ze sa z toho zblaznim.
Ja mam len jedno akože tiez som sa v materstve nenasla, nebaví ma ihriska, detske kútiky. Atď som rada ze uz bude mať 6. A druhe v žiadnom prípade u mna neprichádza v úvahu.
Obdivujem zeny co majú 3 a viac detí 😆
Ja tlacim ocami kalendar na september. Deti do MS a ja konecne medzi dospelych 🤸😀
Od rana od 6 nonstop rozpravaju nezmysli a najnovsie ma moja 5r dcera zacala doslova prenasledovat vsade po dome len sa postavim uz sa pyta kam idem preco a ide zamnou ani vysrat sa nemozem sama proste nic. Neviem ci jej svihlo ale toto je uz extrem
Preco mi prepisali nadpis. Otazka je kedy to zacne stat zato. Ako sa to stale hovori
Vydrz bude to lepsie, ked ich das do skolky. Aspon trosku slobodu budes mat. Niektore zeny sa v tom vyžívajú a niektore nie. Ja som si maleho zacala realne uzivat az ked mal 5 rokov a uz bol moj parťák. Teraz ked sa zaciname blížiť k puberte, si opat kladiem otazku, ze bolo ti to treba. Taky kludny zivot si mala 🤣🤣🤣 Skus si niektore tazke situacie obratit na žart. Myslim to vazne.
@juliacenc 😂😂😂 bože strasne sa smejem🤭
Jaj, velmi som rada, ze ma tu nehejtite🥲🥲
Uplne chapem. Buchala som sampus, ked nastupili do jasli a potom, ked som nastupila ja do prace. To bolo nieco uzasne. Tiez nechapemtie reci o dobijani bateriek detmi. A este ked vidim, ako sa v mojom okoli spravaju mamy: dieta na zemi lezi a mama no vstan, uz musime ist. A stoji. A opakuje dookola a este sa pozrie na mna s takym pohladom, ze no ved ja za to nemozem, ze sa nechce postavit.
Cim skor pories skolku a ty do prace, do kolektivu dospelych. To bude balzam na dusu.
Ps: tiez nevidim nijake zlepsenie s pribudajucim vekom, lebo to je natahovanie sa o nieco alebo trieskanie s dverami...
@juliacenc toto mi tiez robia, akonahle sa od nich vzdialim, aj ked su neviem ako zaneprazdneni, tak po par sekundach “Kde je mama???” a uz idu za mnou. Manzel sa na tom smeje, ja by som si najradsej vypalila gulku do hlavy. Presne, aj na wc, obaja pri mne😭
Nejsi sama, ma to tak hodne maminek. Ne pro kazdou je mateřství životní Highlight.
Otázkou je, jak s tím naložit, aby děti necítily tvou nespokojenost a frustraci.
Prace? Konicky? Vice zamestnat muze? Babicky a dedy? Snazit se najit aktivity s detma, ktere jsou pro tebe tim nejmenším zlem?
Nenutit se splňovat kritéria dokonale matky?
A proste delat veci tak, jak je delas, aniz bys resila, jak to citi ostatni a jak by se to spravne citit melo?
Jsi jejich maminka, holky miluji tebe a ty je. To staci. Mateřství te naplnovat nemusi.
@guiseppinka vsak to, ze vsade citam, ze aj tak je to az do ich dospelosti na porazenie. ALE STOJI TO ZA TO!!! co stoji za to? Nerozumiem tomu
Svoju pracu nenavidim, ale uz sa neviem dockat kedy sa do nej vratim. A viete co este… nedokazem prekusit a zmierit sa s tym ake zdeformovane cicky mi ostali po kojeni, ako sa mi zmenila postava, ako som zostarla za 5 rokov na md o 30 rokov proste ako vyzeram kvoli tehu a stresom na md
Clocek ma chut utiect a nevratit sa… a z nicoho nic zacne revat a hrat divadlo no neskutocna herecka to je a najnovsie uz aj reve ze ona chce spat u babky a take sceny robi akoby som ju doma tirala
@juliacenc ❤️ presne:( moje cici, moje brucho, moja husta hriva, moja vesela a kludna povaha, vsetko je v prdeli:((
Ja mama 2,5rocneho a 1rocneho a uz pol roka chodím k psychológovi online, mne to pomáha.... Je v poriadku, že sa cítiš takto, nevycitaj si to, ľúbiš ich a si pre nich tou najlepšou msmou, akou dokážeš byť...
Povedala by som, ze je to uhol pohladu. Bud budes vnimat len to zle a drbne ti z toho alebo sa budes snazit samu seba presvedcit, ze naozaj to stoji za to. S potesenim sa na moje pozeram, ked niekde kracaju spolu a najradsej by som sa odstrelila nirkam, ked sa zacnu vadit... vela veci sa zmenilo a meni sa, ale zivot bez nich by sice mozno bol uzasny, ale moc jednoduchy... nastastie sa cas neda vratit naspat a musime pracovat s tym, co mame. Takze ja si vyberiem sustredit sa na to pozitivne
@guiseppinka dakujem, snazim sa hladat to pozitivum, od prirody som taka povaha, vzdy pozitivna, vesela, vsetko som zvladala…ale toto? Ja uz nevladzem, toho psycha je tam o tolko viac ako pozitivneho, ze je zo mna skareda tucna ukricana furia. Hnusim sa sama sebe a je mi luto mojich deti, myslim si, ze sa snazim ovladat cely den ale poobede mi koncia baterky a zapalna snura porad odpada a neexistuje. Nechcem, aby ma videli takuto nervoznu…ale stale to mami, mami, mami x2
@bolarazjedna a co ti na tom pomaha? Dava ti rady ako to zvladnut, ci len to, ze sa vyrozpravas staci? A dakujem❤️
Joj, tiež mám niekedy také pocity, ja napríklad nerada chodím von, syn by tam sedel od rána do večera. A poslednú dobu ma začalo ubijat, už keď sa vyberiem von, tak nás počujú susedia a už mám na krku aj ich deti, ja som z toho na odstrel, som unavená zo svojho a nieto strážiť ešte cudzie
Ked vidim moje cicky je mi do placu… a to brusisko ktoreho sa neviem zvavit..roky som bojovala s tetaniou a postupne sa vracia… nocne krce do lytok… stres … nech mi nikto nehovori ze ho deti nabijaju energiou a ked vidim tie falosne videa ako spolu pecu varia…. Neverim …
Ja mam dvoch chlapcov 8 a 4 roky. Sú skoro stále v sebe. Provokujú sa navzájom... Už si pripadám ako debil lebo stále ich upozorňovať nebi brata, prestaň sa mu vysmievať... Myslela som si ze keď pôjdem spat do roboty ze bude dobre. A prd makový. Je to také isté. Ja som normálne radšej v robote ako doma. Takže ta plne chápem.
Aj ja som mala pár online sedení s psychologickou..a dava dobre postrehy, jednak nevyhnutne je najst si čas na seba, .v akejkoľvek forme, mne pomohla aj v tom ako komunikovat svoje potreby manželovi a dávala mi aj tipy a triky na ukľudnenie sa..keď je toho veľa stiahnem sa niekam na 5 min a idem si to, čo mi odporúčala a nejako sa zreguluje ten nervový system a viem dalej fungovat..treba vyskusat a urobit si vlastný nazor..ak by ta to zaujimalo, dám ti meno..táto moja je aj spánková poradkyňa, tak ja som s nou riešila najprv spanok dcérky a potom som zistila, že je vyštudovana psychologička a venuje sa zvládaniu emócii a úzkostiam..vždy v rámci toho preberieme aj spanok malej a tak mám dva v jednom 😀
Ako písala @pl2y vyššie, pomáha vo zvládaní úzkostí, regulovaní emócií, dáva triky, tipy, ma dobre postrehy, taktiež tá komunikácia svojich potrieb svojmu okoliu....
Ale prosím ťa, že vraj ich to dobija energiou. Falošné mamičky, keď raz spíš 5-6 hodín a ešte k dieťaťu stavaš v noci a kmitaš od božieho rána do večera nemôže ťa okrem spánku dobiť nič.

Presne ! Takto ! Sa ! Citim ! Tiez potrebujem pomoc 😢