icon

Ako zvládnuť únavu po pôrode?

soffy14
16. jan 2025

Dobrý večer, mám taký problém že som pred 3 mesiacmi porodila , a som strašne unavená až sa mi z toho točí hlava, spánku mám dosť no stále cítim strašnú únavu, keby som mohla tak spim 24/7. Dá sa nato niečo kúpiť v lekárni alebo to prejde časom ďakujem za každú radu.

petamich
16. jan 2025

Skus vela magnezia moze trosku pomoct a idealne spat vzdy ked sa da (pises ale ze spanku mas dost) a moze ti chybat zelezo, daj radsej skontrolovat

firma2211
16. jan 2025

@soffy14 nechýba ti železo ?

soffy14
autor
16. jan 2025

@firma2211 neviem , no únava je taka ze sa mi z toho točí hlava a som strašne slabá.

akvi
16. jan 2025

@soffy14 jednoznačne si daj skontrolovať železo, nie len hemoglobín. Väčšinu života som mala problém a teraz, keď už nemám, tak až teraz chápem, akú úroveň energie je normálne mať. A po pôrode som sa ja nevedela dať dokopy 3 roky 🙄 Extrémna únava jednak z nevyspatia ale tiež z toho, že po pôrode mi hrozila transfúzia a kým sa mi aspoň ako tak upravila hladina železa, tak to trvalo neskutočne dlho.

vanilkovazmrzka
Autor odpoveď zmazal
iwuskaaa
16. jan 2025

@akvi ako sa Ti upravilo železo, čo pomohlo? Ja chodím na kontroly 2x ročne, tiež mi to stále skáče. Ďakujem 😊

akvi
16. jan 2025

@iwuskaaa no nepoteším ťa asi, ale definitívne sa problém vyriešil až ako mi prestala menštruácia. Moje telo bohužiaľ nedokázalo udržať dostatočnú hladinu železa, lebo som vždy mala pomerne silnú menštruáciu a krátky cyklus. Mne akonáhle skončila, resp už v období, keď mi začala vynechávať, tak prvé, čo som si všimla, neskutočná energia 😁

iwuskaaa
16. jan 2025

@akvi ach, ja som sa tešila, že mi dá konečne niekto tip na super prípravok, po ktorom sa mi železo zastabilizuje 😁.

akvi
16. jan 2025

@iwuskaaa no akože nad vodou ma držalo Easy Iron od Terranova, môžeš skúsiť. Všetko ostatné, čo som skúsila, tak doslova len preletelo telom a nič z toho. Vkuse zápcha a zelená stolica, čiže nevstrebane skoro nič. To EasyIron mi pomáhalo, ale zázraky som nemohla čakať, keďže menzes každých 21 dní 🙄

carduelis
16. jan 2025

Ja som mala take stavy pri znizenej funkcii stitnej zlazy, moze to byt po porode, ries cez obvodnu Dr

plamienka555
17. jan 2025

Mala som rovnaký problém, výsledok - popôrodný zápal štítnej žľazy + hypofunkcia. Bez výmenného lístku to nepôjde, takže smer obvodný a trošku ho nasmerovať, čo má testovať. Plus popros ho o kontrolu minerálov a aj vitamínov. Ak to štítna žľaza nebude, treba hľadať ďalej.

ina2405
17. jan 2025

@soffy14 takú hroznú únavu som cítila len po prvom pôrode, bola to štítna žľaza. Neriešila som to, lebo však žena je po pôrode unavená. Ale nie takto extrémne. Daj si skontrolovať krv, nemusí to byť ono, ale často býva.