Ako zvládnuť únavu po pôrode?
Dobrý večer, mám taký problém že som pred 3 mesiacmi porodila , a som strašne unavená až sa mi z toho točí hlava, spánku mám dosť no stále cítim strašnú únavu, keby som mohla tak spim 24/7. Dá sa nato niečo kúpiť v lekárni alebo to prejde časom ďakujem za každú radu.
@soffy14 jednoznačne si daj skontrolovať železo, nie len hemoglobín. Väčšinu života som mala problém a teraz, keď už nemám, tak až teraz chápem, akú úroveň energie je normálne mať. A po pôrode som sa ja nevedela dať dokopy 3 roky 🙄 Extrémna únava jednak z nevyspatia ale tiež z toho, že po pôrode mi hrozila transfúzia a kým sa mi aspoň ako tak upravila hladina železa, tak to trvalo neskutočne dlho.
@iwuskaaa no nepoteším ťa asi, ale definitívne sa problém vyriešil až ako mi prestala menštruácia. Moje telo bohužiaľ nedokázalo udržať dostatočnú hladinu železa, lebo som vždy mala pomerne silnú menštruáciu a krátky cyklus. Mne akonáhle skončila, resp už v období, keď mi začala vynechávať, tak prvé, čo som si všimla, neskutočná energia 😁
@iwuskaaa no akože nad vodou ma držalo Easy Iron od Terranova, môžeš skúsiť. Všetko ostatné, čo som skúsila, tak doslova len preletelo telom a nič z toho. Vkuse zápcha a zelená stolica, čiže nevstrebane skoro nič. To EasyIron mi pomáhalo, ale zázraky som nemohla čakať, keďže menzes každých 21 dní 🙄
Ja som mala take stavy pri znizenej funkcii stitnej zlazy, moze to byt po porode, ries cez obvodnu Dr
Mala som rovnaký problém, výsledok - popôrodný zápal štítnej žľazy + hypofunkcia. Bez výmenného lístku to nepôjde, takže smer obvodný a trošku ho nasmerovať, čo má testovať. Plus popros ho o kontrolu minerálov a aj vitamínov. Ak to štítna žľaza nebude, treba hľadať ďalej.

Skus vela magnezia moze trosku pomoct a idealne spat vzdy ked sa da (pises ale ze spanku mas dost) a moze ti chybat zelezo, daj radsej skontrolovat