icon

Ako zvládnuť vyhorenie v práci a nespavosť?

esmeralda1819
10. jún 2024

Ahojte - vo februari mi zacali psychicke problemy - vyrazne uzkosti striedane s pocitom vyhorenia (v praci som ako tak odpracovala - prisla domov a nevladala nic urobit, napr aj 3 dni sa nesprchovat, neupratat, nenakupit) som samozivitelka 7 rocneho dietata. V praci je toho na mna vela, nestiham od novembra ziadam pomoc ale uz som rezignovala.. robim, robim a aj tak to nie je dost, praveze si pridem neschopna, mam velke stresy.. kedysi som po praci sportovala teraz len ppvinnosti a prejem sa aby som vladala..vyeskalovala mi nespavost tak zw bud spim 2-3 hodiny alebo s 2 tabletkami stilnoxu po ktorych mi je snad este horsie..nespavostou trpim vyse 5 rokov ale dalo sa to dako zvladnut..v marci som bola na dovolenke nepomohlo pravze aom na nej dostala panicky atak kvoli praci..v maji 2 tyzdne na pn (hned sa mi polepsilo aj som spala bez tabletiwk asppn 5-6 hodin) doktorka ma chcela nechat dlhsie ale kedze boli tlaky z prace a nechcela som aby vedeli co mi je nechala som sa vypisat..ale hned prvy tyzden zas zle..v piatok idem po 2 tyzdnoch k psychiatrovi (cakala som na twrmin 2 mesiace a nsviem ci mam ist zas na PN..na 1 strane nevladzwm a na druhej mi to neda lebo v praci som sama a nik nevie robit moju robotu.

Strana
z2
lea02
3. máj 2025
@vanilkovazmrzka

@esmeralda1819 od vyhorenia niet cesty naspat. Ak v tej praci chces zotrvat, tak cim skor na pn, mozno sabatikal, mozno neplatene volno na dlhsie obdobie. Akonahle dosiahnes vyhorenie uz nikdy v zivote nebudes moct vykonavat rovnaku robotu.

A pravo na pn? To snad ani nemyslis vazne. Choroba nie je cosi co si clovek planuje. Stane sa. A ty mas pravo na zdravotnu starostlivost takze celkovo mi unika pointa tejto uvahy.

@vanilkovazmrzka mám podobné pocity , že nevládzem, rok do dôchodku, problémy so spánkom, v práci mi ubližujú kolegyne, našťastie nie všetky, cítim sa nedocenená, chcela by som ísť na PN oddýchnuť si trochu, som učiteľka, môžem požiadať o PN môjho obvodného lekára?

vanilkovazmrzka
4. máj 2025
@lea02

@vanilkovazmrzka mám podobné pocity , že nevládzem, rok do dôchodku, problémy so spánkom, v práci mi ubližujú kolegyne, našťastie nie všetky, cítim sa nedocenená, chcela by som ísť na PN oddýchnuť si trochu, som učiteľka, môžem požiadať o PN môjho obvodného lekára?

@lea02 to ja neviem 🙂 nie som lekar. Najlepsie bude skonzultovat priamo s lekarom. A uplne rozumiem, narocne povolanie… dnes ovela narocnejsie nez kedykolvek predtym 🩵

Strana
z2