Ako zvládnuť život s genitálnym herpesom?
Ahojte. Chcem sa vám zdôveriť s mojím problémom. Pred týždňom mal manžel niečo na pere (myslela som, že horúčku) a keďže som to od neho nikdy nechytila aj keď sme sa bozkávali, dali sme si normálne pusu, dokonca sme mali sex (aj orálny). Nejako som na to nemyslela , čo sa môže stať. Po asi 2 dňoch som začala cítiť svrbenie v pošve a pálilo ma pri cikaní. To pálenie bolo asi len jeden deň. Inak len svrbenie, objavil sa trochu dožlta výtok. Išla som ku gynekologičke, v to ráno som aj trochu krvácala. Skonštatovala, že mám genitálny herpes 😔. Herpes sa mi urobil aj na pere - na 5.deň od bozkávania. Manžel to máva možno raz za rok len na perách. Tvrdí, že keď sa napije so špinavého pohára, ale podľa mňa je to oslabením imunity.
Bolesti tam dole nemám, len také nepríjemné pocity občas. Užívam Herpesin tablety + Milgamma N kvôli veľkému obsahu vitamínu B6. Čo je najhoršie je, že som musela prestať teraz na pár dní kojiť. Máme malé bábo, dávam si pozor, aby som ho nenakazila.
Viem, boli sme obaja nezodpovední a ani ma nenapadlo, že budem kvôli jednému sexu riešiť takéto problémy.
Prežívam najhoršie dni svojho života, pretože herpes simplex už navždy ostáva v tele a môže sa vrátiť pri oslabení imunity, pri hormonálnych zmenách, atď.
Veľmi sa bojím, že sa mi to tam dole bude často vracať a keďže plánujeme aj ďalšie dieťa, bojím sa, aby som neohrozila plod alebo aby som nemusela ísť cisárskym.
Po oboznámení sa s týmto vírusom, som celú noc nespala, ďalšiu noc som tiež skoro celú prebdela. Celý deň myslím len na to. A bojím sa, že prídem o mlieko.
Chcela by som hlavne nejaké rady, ako sa s tým vyrovnať, čo robiť aby sa to nevracalo
Haloooo klud. Vies kolko ludi toto ma?
A kojit si mohla kludne ale to uz je jedno.
Chceš podporu? ... choď sa prejsť na detskú onkológiu alebo na paliatívne oddelenie v nemocnici ... nezľahčujem, no kus prehnaná mi príde Tvoja reakcia, mrte ľudí to máva a nerobia z toho takú drámu.
Ja odpadavam, som myslela ze mas rakovinu. Keby si mala moju chorobu tak uz z okna asi skaces
Nechapem ako takyto ludia zvladaju realny zivot a bezne tazke problemy ked toto riesia ako vazne ochorenie
Myslela som, že si prinajlepšom zostala na vozíku a nie nejaký blbý herpes. Daj sa dokopy.
@doriiis Tu píšu, že len keby to mám na prsiach. Tam ma manžel nebozkával.
Taketo vyšilovanie kvoli herpesu? 😁🙈
Ako sa dá žiť s takýmto strachom?
Buď úplne pokojná. Ak je to tvoja prvoinfekcia, tak si ju zvládla super, pretože v dospelosti môže byť aj zlý priebeh. Ak budeš tehotná, tak sa nič nestane, aj keby dostaneš herpes, možno aj lepšie teraz keď si dostala, pretože v tehotenstve to nevadí, v prípade ak si ho už mala. Takže si ho dostala ešte pred druhým tehotenstvom, to je v pohode. Nebezpečny je len potom pri pôrode, ale to by si lekári poriesili. Dávaj si bcko a budeš rýchlo fit. Ak sa bojíš nákazy na bábätko, daj si compeed náplasť, to ešte viac ochráni. Ale nedávať pusinky . Skoré uzdravenie 🤞
iny problem mas nie herpes zacni to rieist s odbornikom kym ta to polozi takyto strach je neprimerany
@snehulak77 ďakujem veľmi pekne 😊
@maryetta Kojiť sa neodporúča pri milgamme n, doktorka ani pri Herpesine neodporúčala, avšak na internete lekári tvrdia, že sa môže. Ale pri tej milgamme N sa nesmie, pri normálnej (bez N) áno.
@mamina7070 Už sa cítim trochu lepšie po tých pár dňoch. Ale ak by to bolo stále také, tak vyhladam odborníka.
Áno dosť sa viem niekedy stresovať, najmä keď som chodila na vysokú školu. Ale odvtedy som nemávala také stresy.
Snáď bude všetko v poriadku. Musím myslieť pozitívne.
Viem ze sú aj iné omnoho horšie choroby. To by som asi ozaj nedala. Zatiaľ sa mi v živote asi vo všetkom darilo, takže preto tento neprimeraný stres.
Autorka...môj syn máva herpes na pere v tomto období. Odporucam manželovi kúpiť náplasť na herpes Compeed.Nic účinnejšie sme zatiaľ nemali.Hned ako cíti,že sa mu tvorí herpes treba nalepiť náplasť.Pomaha a keďže tvorí bariéru tak aj čiastočne chráni pred nakazením.Ale samozrejme netreba nikoho bozkávať a sexovať zatial
hej mas krasne zdrave babetko herpes mava takmer kazdy niektory aj xy krat do roka
hlavne sa skludni co uz stalo sa muz nech si dava dcko cko a zinok
@doriiis mám to doma, ale sa mi zdalo, že mi to po tej náplasti tak mokvalo a tam sa potrebuje vytvoriť chrasta, či?
No on si na to nikdy nič nedáva a prejde mu to do par dni (ale on ma perfektnú imunitu, skoro vôbec nebýva chory).
@mamina7070 áno za bábätko som vďačná ❤️🙏
Ale to je na peru nie na genitálie preboha🤦🏻♀️.
Pane bože...dnes už asi internetu fakt staci
@doriiis prečo takto reagujete?? Ved ja som si to dala na peru a nie tam dole .. co si myslite, ze som taka sprostá?
@doriiis ale na tej pere mi to tak mokvalo po tej náplasti. Tak neviem ci sa mi vytvorí ta potrebná chrasta keď si to budem stále nalepovat.
Ked sa poznas a vies,ze mas takuto paniku z kazdej choroby,ako mozes bozkavat muza s infekciou na pere?? A este ho nechat ti to rozniest aj dole🙈 A k tomu vsetkemu mas malicke babo🙄 No nic,akurat ti zostava sa s tym zmierit. Potesim ta - nie je to smrtelne.
Jaj😂.Tu peru som nezaregistrovala.Mokvat to bude tak,či tak.Asi u každého inak.Synovi zaberaju skvele tie náplasti🤷
Tak to asi iba moje zle info. Okej.
Mavam cely zivot herpesy. Ale zase je pravda ze kazdym tehotenstvom je to menej caste-zatial.
Moj muz tiez nemal cely zivot az minuly rok ci kedy.
Ja som zvykla aj 3-4x do roka. A to take ze ma drzali aj mesiac.
@iwesska lebo som ho inokedy bozkávala, aj keď to mal a nechytila som to ..ale určite to bolo preto, lebo to už mal vtedy v štádiu chrasty a vtedy už nie je infekčný. Teraz keď sme sa bozkávali to mal asi v tom skorom štádiu a bol vysoko infekčný bohužiaľ.
Ja som to pochopila tak, že ten herpes má autorka na pere, nie dole, či ?
Ten Compeed používam aj ja (keď som napr. silnejšie nachladnutá, vyhodí sa mi herpes, ale za pár dní sa to zahojí), ja si ho dávam na noc, vtedy človek ani nič nepije, neje, tak tá náplasť dobre drží. Ráno odlepím a cez deň nechám hojiť prirodzene.
Compeed používam možno prvé 3 dni.
Áno, trochu to aj mokvá. Ale to je normálne. To sa upraví.
Keď sa to hojí, tak ako sa ústa hýbu, to zvykne občas aj krvácať, vtedy používam PROPOLISOVÚ TINKTÚRU, je to dezinfekčné a funguje to aj ako "lepidlo", takže to potom nekrváca
Ako vás dvoch dospelých, predpokladám, že aspoň priemerne inteligentných ľudí, napadlo mať orálny sex s herpesom na pere????? 🙄 Rozum mi to neberie. Vieš, že herpes je vysoko infekčné ochorenie. Ani by som sa s ním nebozkávala, nepila z jedného pohára, ani nutierala uterákom. Takéto základné vedomosti nemá jedna matka a dospelá žena??
@unicornlady mam ho aj na pere aj tam dole. Ale tam dole nič zvonku nevidno, ale bola som u gynekologicky a ona to potvrdila ze to je genitálny herpes. Mam také špinenie a trochu ma to svrbilo. Teraz už ani nie.

Neviem či to teraz budem mávať vždy aj na perach aj na genitaliach alebo ako. Najlepšie keby sa mi to už vôbec neobjavilo.
Som na tom dosť zle. Prosím podporte ma nejako 🥲🥲🥲ďakujem