Aký je rozdiel medzi tetániou, úzkosťou a panickou poruchou?

fjury
13. okt 2018

Zdravím s je rozdiel medzi tetaniu, úzkostu, ponicku poruchu?? Su nejaké vyšetrenia ako sa da diagnostikovať napríklad tetania??

tezuzy
13. okt 2018

@fjury tetaniu ti diagnostikuje neurolog cez EMG pristroj, a panicka porucha a uzkost asi najskor cez psychologa prip. psychiatra…

fjury
autor
13. okt 2018

@tezuzy a eeg vyšetrenie nemôže niečo s tohoto diagnostikovať?? Chcel by som ísť aj na emg vyšetrenie ale musím nájsť nejakého neurológa čo robi toto vyšetrenie

minnie30
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sandrasstini
13. okt 2018

Tetaniu ti vysetria na soeci vysetreni kam ta posle neurolog. Tetaniu ma dnes zevraj kazdy druhy clovek uz.

minnie30
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katarina161
16. okt 2018

Ja som bola na EMG a tam sa mi potvrdila zdvojena tetania a na EEG som tiez bola. Bolo mi povedane ze nou sa zistuje epilepsia. Tu chvalabohu nemam.

katarina161
16. okt 2018

Bola som aj v Kosiciach v kardiocentre na Hutt test tj. test na naklonenej rovine. Mozem len odporucat. Tam sa toho vela zistuje, dokonca aj skryte choroby co ani EEG nezisti napr.skryte epilipsie, skryte choroby srdca, problemy s tlakom, tocenie hlavy aj uzkostne stavy. Super je na tom to, ze vam po vysetreni ukazu cviky ktore treba cvicit ak je vam zle. Mne navrhli 5 cvikov no pomohli mi len 2. Kontroly mam kazde 3-4 mesiace.

gaaaa
5. nov 2018

@fjury Ja mám tetániu aj panicku poruchu.To je uplne podobné mne to zistil hned neurolog,potom ma poslal k psychologovi a ked sa to zhoršovalo tak k psychiatrovi.

veriine
24. sep 2019

@gaaaa rozdiel to je, lebo pri tetanii ide o pokles magnezia a pri jeho podani aj vnutrozilne odozneju tieto stavy, kdezto pri panickej poruche ide o psychicke navodenie stavu, teda zo strachu si telo navodi stav akoby ti islo o zivot. Niekedy je to velmi tazke pre pacientov ovladat, nakolko strach v podvedomi to robi nezavisle od vedomia. Teda panika pride aj vo chvili, ked ju neocakvas a nie je vobec opodstatnena. A velmi tazko sa tato porucha preto aj odstranuje, lebo moze ist o strachy z minulosti, ktore clovek potlacil, a dnes davaju o sebe vediet vo forme panickych atak.

sara9567
29. júl 2021

Tetania

palisko
29. júl 2021

@katarina161 boli by sme ti vdacni ak by si nam popisala alebo ukazala tie cviky. Vdaka.