Aký krém je najlepší na akné a na fľaky po akné?

ktimi111
15. máj 2013

Ahojte mamicky, budem mat uz skoro 30rokov a stale sa mi prejavuju akné a hnisavé vyrazky na tváre, co s nimi, uz som vsetko vyskusala.....

varticek
15. máj 2013

Tiež mám s tým problém a to mám už 35. Momentálne som zaznamenala veľmi výrazné zlepšenie po kúre so žihľavou. Je jar, tak je čerstvá žihľava. Dám si ráno pred raňajkami nalačno hrnček a potom počas dňa ešte jeden až dva hrnčeky. Malo by sa to tak robiť asi 4 týždne, ja teraz pijem tretí týždeň a podstatné zlepšenie. Žihľava sa len sparí vriacou vodou a nechá lúhovať len chvíľku, aby ostali zachované liečivé látky. Pije sa nesladený, spočiatku som si musela na tú chuť zvyknúť, ale už je to v pohode.

k_a_j_k_a
15. máj 2013

ahoj, ja som na tom podobne. mne tu MK vcera poradila jedna mamina v teme od Biodermy krem, gel aj pletovu vodu od nich. v lekarni mi dali vzorku kremu, tak uvidime, ci sa to zlepsi. inak, keby ste mali niekto nieco, co uuuuuurcite funguje, tak sem s tym 🙂

krivanekova
15. máj 2013

no aj ja mam tieto problemy

kkl82
15. máj 2013

mne dlho pomahala bioderma sebium, v kombinacii micealna voda plus krem akn a krem ai. no po porode je to horsie a bioderma uz nepomaha viac ako cisty mandlovy olej. prednedavnom som na akne objavila super prirodne uhlove mydielko z www.mydlozfarmy.sk a za 7 dni badam krasne zlepsenie. nove vyrazky sa mi tvoria minimalne a stare krasne vysychaju. po umyti zatieram stale biodermou, no uvidim, ci neskusim tiez nieco prirodnejsie.

radlinka
15. máj 2013

skus derma centrum alebo dermatologicky salon, kde ti poradia. Podla mna microdermabrazia by ti pekne vycistila pokozku, alebo IPL svetlo pomohlo eliminovat akne, je to vela ale trosku viacej stoja tieto procedury. Na flaky po akne asi najlepsi laser.

ewca
15. máj 2013

to moze byt problem niekde inde... ja by som najskor dala doporiadku hormonalnu rovnovahu a potom riesila krem...lebo ked je taketo akne v puberte, je to normalne, ale v 30.ke uz velmi nie...po gynekologickej stranke, alebo travenie mas v poriadku vsetko? nebyvas napriklad casto chora? myslim dychacie cesty... akne mas len na tvari aleb ja na pleciach a dekolte.... je kopec roznych pripravkov, kazdemu sadne nieco ine... mne napr. bodema nepomohla, dlho som potom pouzivala vichy, niekomu pomaha aj mary key, to me absolutne, ja teraz pouzivam Tiande, mne to velmi pomohlo...ale hovorim, ak nemas ok nieco vnutorne mozes pouziat akukolvek drahu kozmetiku nezbavis sa toho.... kludne mi napis do IP ak by ta nieco z toho zaujalo co som ti pisala 🙂

snopkulka
15. máj 2013

ahoj, pridávam sa do klubu 😀 problémy s pleťou mám už dlhé roky, o chvíľu 30-tka na krku a tvár ako pubertiak. Už 10 rokov navštevujem pravidelne kozmetičku, vyskúšala som kadečo, ale veľkú úlohu zohráva aj stres, hormóny, u mňa štítna žľaza a precitlivelý žalúdok....

beatrice28
15. máj 2013

no ja mám tiež rovnaký problém, používala som Vichy, ale nepomohlo, ani Doliva, teraz používam ružovú vodu a ružový krém a plus beriem výživový doplnok Acneon a pleť sa mi celkom zlepšila.

verenal
15. máj 2013

Ahoj, ja odporúčam ešte navštíviť kožnú. A spoločne nájsť príčinu, aby sa akné už netvorilo.
Za veľmi dôležité pri liečbe akné považujem hydratáciu. Nám, čo trpíme na akné sa môže zdať že pleť je hydratovaná, ved sa leskneme z každej strany, ale to je často omyl. Takže na tvár žiadne drasťáky, čo vysušujú!!! Ja som teraz objavila kozmetiku ZIAJA (poľská) ale fakt kvalitná. Konkrétne nočný krém/biely v bielom kelímku.
Pýtaš sa aj na fľaky po akné. Ja odporúčam GLYCO-A, skús si o ňom prečítať nejaké recenzie, je ich na nete habadej 🙂 Ale za mňa ešte jedná rada ku glycoA, používať len v zimnom období, ked ešte nie je slniečko. Kvôli pigmentovým fľakom.
PS.: Ja som si z akné užila svoje. Prešla som si liečbou roaccutanom, teraz sa zbavujem jazvičiek a fľakov, hlavne tým Glyco A, a častým krémovaním tváre (ZIAJA/ lekárenský EXCIPIAL/LA ROCHE POSAY -hydrene) a myslím, že pleť je krajšia.

mirka_aa
15. máj 2013

ja som mala ten isty problem..vyskusala som uz kade co,roznu kozmetiku,ci laser ci mikrodermabraziu ale to treba chodit vela krat,a efekt bol docasny a potom sa to opat vratilo,a kopec penazi do toho slo..az teraz od januara som objavila perfektnu kozmetiku Mary Kay ,ovela kvalitnejsia nez cokolvek z lekarne a za podobne ceny...skoda ze som o tom nevedela skor,tolko rokov som sa trapila a teraz od kedy to pouzivam cca 4mesiace vidno neskutocny rozdiel este stale to nemam uplne dokonale jak detska prdelka ale uz sa to da uplne krasne prekryt makeupom 🙂treba zvolit tie spravne pripravky na tvoj typ pleti,nejake cistenie,tonikum,hydratacny krem,pripadne nejaka maska alebo ja pouzivam aj take serum na cistenie porov... dokonca maju aj taku mikrodermalnnu sadu,efekt taky ako keby si chodila na mikrodermabraziu (odstranuje napr cervene flaky jazvy po akne,vyhladzuje..),len si to urobis v pohode sama doma a cenovo vyhodnejsie 🙂
vsetkym veeelmi odporucam Mary Kay 🙂

yanni
15. máj 2013

Pridavam sa do klubu. Ja som sa po vysadeni Hak pred 2. rokmi vyhadzala ako pubertiacka. V puberte som nic nemala a teraz v 35.tke je to hroza. Mne pomohol vlani pobyt pri stredozemnom mori. Bola som tam 4 tyzdne a mala som plet ako babätko. Vydrzalo mi to tak takmer 3/4 roka. Teraz vyzeram zase ako 15rocna. na nervy. Kozmetika nepomaha nijaka. Tvar si umyvam gelom z mrtveho mora a potom rovnakym kremom kremujem, rano a vecer. Makeup od Vichy na aknoznu plet. Ale inak fakt nic nepomaha. Pred kramamy sa vyhadzem este viac. Potom to davam tri tyzdne dokopy a potom sa to zase posr.....Jednoducho zacarovany kruh.
Mne fakt pomaha len slnko, teplo a slana morska voda. Zaciatkom marca sme boli ca. 2 tyzdne v Abu Dhabi a Dubaji. Uz po troch dnoch som pozorovala lepsenie. Po tyzdni mi muz povedal, ze aku krasnu mam plet. Ze taketo cesty musime opakovat castejsie 😉 Buduci tyzden letim zase na tri tyzdne na Maltu a dufam, ze sa mi plet zase vycisti a zostane to aspon tak ako vlani 3/4 roka.
Kozny sa moze strcit, ten predpise len antibiotika a samu chemiu, ktoru ked vysadis, tak si zase na zaciatku.

albao
15. máj 2013

Mne zabral Efaclar K od La Roche Posay. Na horsie miesta dokonca Efaclar AI. Ale bezny efaclar bol prilis slaby.

dudduli
15. máj 2013

mojmu synovi kozmeticka poradila do maej alpy dat 3 tbl.acylpirinu nechat rozpustit a rano a vecer cistit s tamponom.a ono mu to fakt pomohlo,uz je fesak.teraz mame uz len krem skinoren.

ajkapajka1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kattrin5
15. máj 2013

Mne velmi pomohla kozmwtika Obagi..pozri Obagi.com ja som mala radu clenziderm

hajanka
15. máj 2013

Ja som sa trapila s kadecim moznym, mam suchu plet + akne, z drogerie (rozne znacky), z lekarne... vsetko mozne volnopredajne, az som rezignovala a navstivila koznu, ta mi predpisala
kombinaciu SKINOREN (krem na vyhladenie) + ERYFLUID (ATB roztok, len v malom mnozstve a lokalne, brania mnozeniu bakterii na pleti, tie sa tam dostavaju odvsadia, z ovzdusia, z ruk... atd... a tak brania tvoreniu zapalov - vyrazok), tento som pouzivala 2 mes. rozdiel bol badatelny, akne krasne ustupilo, plet sa vyhladila, ale stale sa tvorili tie bolave akne, aj ked uz v malom mnozstve aj ked velmi rychlo vdaka liecbe mizli,
tak mi po 2m. vymenila ERYFLUID za ZINERYT ktory je tiez ATB len v kombinacii uz aj so zinkom, ten podporuje ucinok ATB.
Mala som opat dva mesiace a teraz mam plet uplne super. Spolu skvele ucinkuju, roztok vycisti plet od bakterii a zamedzi ich tvoreniu a kremik zase zatiahne pory, aby sa tam do nic nic nepotrebne nedostalo a nezapalilo.
Teraz pouzivam uz len obcasne, vecer pred spanim na niektore miesta, kde vidim ze sa zacina tvorit vyrazka (uz ale nie taka bolava, uz len take malinke ked sa spravi a do rana je fuc). O pouzivani pripravkov ta blizsie pouci lekarka 🙂
Zo zaciatku som k nim pouzivala Effaclar H, teraz uz nie je treba, davam si na tvar uz len kokosovy olej ked citim ze mam suchsiu plet.
Tolko moje skusenosti, mne prave tato liecba pomohla.
PS: tvare sa rukami dotykat pocas dna co najmenej 🙂

linda20111
15. máj 2013

ahoj tiez som na tom podobne, po vysadeni antikoncepcie sa mi zhorsila plet, po porode na chvilu zlepsila a teraz je to zas hrozne. vyskusala som vsetky mozne gely, kremy, vodicky z lekarne, avonu, z drogerie. chodila som pravidelne ku kozmeticke, neskor aj ku koznej, ta mi dala nejaku vodicku a krem, ale vodicka pomohla len trochu a krem bol taky hnusny ze sa nedal zmyt z tvare to som rovno vyhodila. ked som chodila do solarka, zlepsilo sa to., no ked som otehotnela tak som prestala. ale na zaklade tychto vsetkych skusenosti som zistila, ze je to vec hormonov, nie kozmetiky. takze ked uz nebudem kojit ihned si dam znovu predpisat antikoncepciu pre mna je to jedine riesenie tohto problemu.

blue99
16. máj 2013
Používateľ blue99 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od blue99.

začni detoxikovať ,čistiť črevo prírodou,vonkajšok je odrazom vnútra.. 🙂

ketrinka17
16. máj 2013

Mne velmi pomohli pripravky od Dr. Nony,, mala som fakt hnusnu plet a teraz nemam nic, klop klop 🙂 Ale mala som aj zmenu stravy a detoxikaciu organizmu, ako pise Blue99 musis aj zvnutra.. Na to ma aj caje a rozne preparaty ta Dr, Nona, cena nech neodradza mne pletovy krem vydrzi 5m co je super...

danielle77
10. júl 2013

Ahojte, takže mne sa pleť výrazne zhoršila po 30 a to po nástupe do práce po materskej ... bolo to určite vplyvom stresu avšak tvár, ktorú som mala predtým ako bábätko sa zmenila na nepoznanie - akné sa mi robilo len na lícach a zostali mi tam teraz jazvičky - chodila som aj ku kožnej, brala som ATB - Zineryt ale nepomohlo nič ... vyskúšala som kopec kozmetiky aj Mary Kay, tá mi to trošku skľudnila ale teraz mi konečne zabralo ošetrenie pleti plazmovými tokmi ... bola som 3x a konečne sa mi akné úplne prestalo tvoriť ... uvidím ako to bude pokračovať, ale zmeny som zaznamenala už po prvom ošetrení a naozaj výsledok je vidieť 😉

liwka
10. júl 2013

ja som tu na MK našla radu a sama som vyskúšala- mne to pomohlo. Nič viac ako vitamín E100 + céčko - ja si dávam každé ráno a síce čiernych bodiek som sa nezbavila, ale je to lepšie a nejaké tie červené hnisavé, to už nepoznám 😀

kinna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ikke
10. júl 2013

ak vam pomaha pobyt na slnku, skuste uzivat vitamin D.
ja mam s nim v tejto oblasti velmi dobre skusenosti 😉
ono je to aj loogicke - co telo "vyraba" pri pobyte na slnku? a aj sa coraz viac pise o tom, ze dnes ludom vitamin D chyba, snad este viac nez ine vitaminy. ved co, ked namiesto driny na poli sedime cely den na (modrom) koni 😀

chempeel
29. nov 2013

Vyskúšajte chemický peeling s kyselinou salicylovou. 5-20% koncentrácia sa dá kúpiť v eshope, je bezpečná na domáce použitie a na akné je naozaj účinná. ak máte otázky, kľudne napíšte kontakt@stalekrasna.sk

graziela
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
virginia
23. júl 2014

Ahoj, skus kremy s kyslikom, ten dezinfikuje plet do hlbky. Jednickou vo svete je Karin Herzog, da sa kupit aj na Slovensku, napr. na www.vasakrasa.sk

severankasr
23. júl 2014

ahoj u mna nezabral ani chemicky peeling- pol rocna kura, ani mikrodermaabrazia - niekolko kur po sebe, mne to nepomohlo, ziaden efekt na tvari nebolo vidiet, pravidelne chodim kazdy mesiac na hlbkove cistenie pleti a pravidelne sa o plet staram- pouzivam konopnu kozmetiku - no nevidim vysledok, zatial som naozaj neobjavila to co by mi pomohlo.

lucikatn
23. júl 2014

Ahoj, mam tiez dlhe roky problem s akne. Skusala som vsetko co trh ponukal a nic mi nepomahalo. Ani kozmeticke cistenie nezaberalo. Pred par mesiacmi mi v lekarni ponukli Zinkorot /vraj su to konske davky zinku/ a veru ze to pomohlo. Uzila som 2 balenia a stacilo to. Popri tom pouzivam masku na tvar Tarika od Ecce vita a plet mam zatial peknu bez vyraziek klop klop 🙂 z vlastnej skusenosti mozem tieto 2 veci fakt len odporucat! 🙂

simca06022011
23. júl 2014

Treba skusat, nic ine nepomoze.. odporucam chodit ku kozmeticke na cistenie pravidelne + doma cistit.. a cistit a cistit... mne pomaha ked si tvar aj v praci umyjem ked mam cas.. nedotykat sa zbytocne tvare.. ked vidim, ze napriek mojej snahe vidno vyrazky idem ku kozmeticke aj ked este nepresiel mesiac od poslednej navstevy (radsje nech mi to ona vycisti dobre a vylieci ako sa v tom budem rit). Skusala som biodermu, avene, la roche posay (alebo ako sa to pise), teraz uz aj drahy amway, vichy, LR (aj specialne silver veci, aj aloe aj gel na pitie) a vsetky lacne zalezitosti tiez za roky... a mozem povedat, ze daco zabralo viac ako cistenie... cistit cistit cistit.. teraz som cakala na radu od predajcu amway chcela som na doma dobry peeling, nedostala som zaidnu odpoved kupila som na silu essence peeling od oriflame, proste parrraaaada. ja som bola vcera normalne v soku co to urobilo 🙂)) a krem mam momentalne vichy idealia... rozziari mi plet, a predsa uz mame 30 🙂)) NIe je mastny ani lepkavy a zase mne prax ukazala ze velmi nie su dobre vysusujuce kremy/namastnu plet su fluidy a mlieka... ked sa mi urobi nejaky riadny pluzgier a treba to vytlacit (niekedy aj prepichnut) tak to vydenzifikujem potom betadinom a rychlo to zmizne. Na jazvy skus bioil ale mne pri tejto udrzbe, cistreni (na cistenie mam napr. cierne mydlo alebo ine mydlo, alebo gel, pletovu vodu) a peelingoch (nepouzivam to denne, aj ked su denne, lebo ja mam citlivejsiu tu plet) a krem pouzivam podla potreby (+ teraz som dobrala 2 mesiace vit. C kuru... to su take Ckove ampluky vmasiruje sa to do pleti) . Uplne mi tie vyrazky nezmiznu, objavi sa 1-2-3 ale je to ovela lepsie. A ODPORUCAM pretriedit dekorativnu kozmetiku, cistit stetce, hubky, prsty.. makeup tiez nekupovat hocijaky beton, ale to co aj pomoze na takuto plet (ja mam na zimu CLINIQUE ale ked je teplo nie je dobry, tak na leto mam BB cream od Collistaru - inak tuto kozemtiku odporucam aj telovu, aj samoopalovacie a ak sa niekto chysta na dovcu do talianska kupi to tam v drogerii o vela lacnejsie🙂)) )

mirip
3. aug 2014

AHOJTE, ak niekto používate, zvýšilo mi 40tbl. Acneon tabletiek na akné, dajte mi vedieť, záruku majú až do 2016