Aký mám čaj zaradiť k pitnému režimu?
Ahojte baby, chcela by som sa iba opýtať jednu vec. Chcela by som začať cez deň piť aj nejaký čaj okrem vody, alebo nejakej sladenej vody, aký čaj je vhodný na takéto pitie viac krát za deň, že by som si dala aj 2-3 šálky a neodvodní ma? A myslela som skôr niečo bylinné, ako ovocné, lebo z ovocných čajov mi chutí iba lesné plody, alebo jablko a škorica a toho som už strašne prepitá a hlavne ich musím sladiť, lebo sú pre mňa kyslé tie čaje bez sladenia. Chcela by som aj hlavne do práce že si urobím doma aj do väčšej flaše a trošku ma to donúti viac piť a budem viac hydratovaná, lebo čistej vody sa snažím piť veľa, ale neberie mi to až tak moc, iba ak som fakt smädná vtedy vypijem aj 2 poháre. Chcela by som to napraviť a trošku si dať zmenu nejakým tým bylinným čajom ktorý môžem cez deň piť. Ďakujem za každú radu 😊
@gabika0825 ak nechces sladit, tak rooibos.. on jenormlane sladky, bez ochucovania. Alebo mistral ma kamilka/med, medovka a nieco (malina?).. kombinacie a tie su tiez sladke dost. Mas pravdu, zeleny caj je ako kava, ale primerane ho mozes striedat, ma kopu antioxidantov, je to proste zdravy caj. Mozno problem u teba bude skor, ze ked si vyberies caj (napr. ten tvoj lesna zmes), tak ho pijes dookola a si prepita alebo tak dva caje a streidas a mas toho dost :DD ja mam doma 10 druhov caju, niekedy aj viac.. a toto nehrozi. AK budes striedat, rozne bylinky, rozne caje, prichute, toto sa ti nestane.. cize kludne mozes skusat 🙂 A ziadny caj ti nic nespravi, ked ho nepijes raz za cas. Bylinne tiez nie su dobre vo velkom a z jedneho druhu... Mne sa so sypanymi cajmi nechce tutkat, musim sa priznat, predtym som si objedanvala z cajovne dobrych ludi v NR, maju uzasne cajiky, ale u ans sa pije tak 2-3L caju denne, to robim za kanvicu obrovsku 2x denne a pije si to kedy kto chce... A neviem ci je vhodne robit si caj vecer a rano niest do prace, urob si ho rano cerstvy, supni do termosky a vezmi.. ved to mas aj 12h aj viac (ako ides chlipat dalsich par hodin v praci) odstaty caj... ako tiez ho pijem studeny pravidelne, ale nie pol dnovy 🙂 A k pitnemu rezimu v praci, ja som si do flase (ale v zime nie.. by som zamrzla), robila ja limonady, citronovu vodu a kadeco.. lebo ked si nedonesiem, nepijem nic kludne aj cely den.
Ked nevezmes dva litre caju do prace ale mensiu flasu a k tomu flasu vody, takto prestriedas a nemusis sa bat aj keby si tam mala pol litra zelenho.... a doma si das bylinkac pred spanim, rano si das cierny pred pracou.. proste striedat 🙂
@simca06022011 ďakujem 😊

@gabika0825 tak to máš fajn, že aj studený vypiješ, kedysi som aj ja, ale teraz nie, už len teplý, ba až horúci 😀