Aký máte tep/pulz?
Zdravím chcela by som sa opýtať aký máte tep/pulz, tlak mám v pohode jeden z tých nižších no ten pulz mi príde vysoký nato že mám 21 mám pulz tak 70-80 v pokoji a pri aktivite do 130. Čo si o tom myslite? Pripadne aký je váš pulz?
@luxus10 pila som niekedy ale posledný mesiac som to všetko vysadila. Mám len hrozný stres posledný mesiac niekedy sa budím nato že sa cela trasiem tak možno to je aj z toho neviem idem dnes na Echo srdca uvoľnilo sa im miesto tak má hneď vezmú nech som kľudná a nech viem či to je ok.
babulky hlavne je dolezity vek a pohlavie si ujasnit a nie len strielat ze ja mam taky a ja taky 🙂 potom sa informacia míňa účinku
aj 150 ked ma niekto vytoci 🙂
@balaskovae haha tak to áno vtedy to vie rýchlo stúpnuť 😃
Podľa mňa sa priveľmi pozoruješ a hľadáš problém tam, kde nie je. Pulz máš úplne v poriadku a extrasystoly máva Väčšina zdravých ľudí. A keď píšeš sama, že máš stresy, tak neviem čo riesis. Keď máš takéto stavy a máš psychické problémy, treba navštíviť odborníka a nie hľadať problém tam kde nie je. A zaťažovať odborných lekárov nezmyselnými vyšetreniami.
Ja som mala tep 185 ale to uz mi bolo na odpadnutie prekonala som virusovu infekciu ... teraz mam v pokojnom rezime od tych 60 do 80 a pri namahe v praci tych 125 az 130 ale ten vysi tep ma unavuje a to fakt nesportujwm som rada ze dojdem domkou a lahnem si ....... Ty mas tep ukazkovy .. nic sa nedeje a nesleduj sa potom budes mat fakt vysoky tep zo stresu 🥰🥰
Dobrý mam v pokoji tep 101 inokedy mam 90 85 v pokoji bude to tím že som po chirurgickom zákroku?aj teplotu som mala klesla mi ale tep nie a liečim sa na vysokí tlak a srdce tlak mam v norme len ten tep
Keby si mala moje zdravotné problémy, kúpiš si hrobové miesto. Ja sa vôbec neriešim. Úplne nechapem ludi, ktorí sú na seba takto extremne precitliveni. Ja nie som ani na svoje deti. Vravím im, zocel sa, niečo musíš vydržať.
Ale teda riešiť v Tvojom veku tep a tlak, ktorí je uplne normálny, to skôr ries svoju hlavu. Hľadať problémy, kde nie sú...
Dnes tu niekto dával svoj tlak, či nemá zbehnúť k dr pri 121/82 či nejaké také cisielko.
Chudáci doktori
@luluklo1
@evatko
@evatko tak veľmi pekne ďakujem že ste taká milá ja som sa pekne pýtala od včera mám horúčki triasky a mala som vred medzi prisnikami zapáchajúci tak som sa bála ci nemám otravu krvi keď náhle prišla triaška zimnica vysoká horúčka 39.4 hnet viete človeka odbiť bála som sa lebo som mladá a liečim sa na vysoki tlak srdce a cukrovku!!!!ako že fakt ste mila
@mamicka1994 haló??!
Ja odpovedam autorke, nie Tebe
Aj som ju označila.
@luluklo1 ľudia s nižším tlakom alebo menším srdcom zvyknú mať vyšší pulz. Skôr tá veľkosť srdca hrá rolu. Máš úplne normálny pulz. Tachykardia (príliš vysoký tep) je až od 100bpm a bradykardia (príliš nízky tep) pod 60 bpm. Z toho mi vychádza že norma je 80bpm. Ja mám ráno 63bpm a v zime keď nešportujem tak 75 bpm. Pri športovej záťaži u mladého človeka kľudne môže ísť na 190bmp a tlak na hodne vyše 200 aj 220mmHg a je to úplne normálny tlak. Keď som mal 20 a jazdil som preteky na bicykli, raz ráno som si napočítal za minútu 47 úderov. U lekára mi ešte po tridsiatke písali do anamnéz bradykardiu od vtedy ten pojem lekársky poznám. Teraz už mám vyššie tepy. Napríklad keď som mal zlomený krčok stehennej kosti a dlho som ležal na lôžku, tak mi stúpol kľudový tep nad 80bpm. Čudoval som sa, až kým mi lekár nepovedal, že za dva týždne ležanie sa mi zmenšilo srdce o 15% alebo zoslablo už neviem presne. Tak si len logicky myslím, že keď budeš aeróbne športovať, mal by ti tep klesnúť.
@luluklo1 až teraz som si prečítal aj ďalšie tvoje príspevky. Áno psychika vie zvýšiť tep aj o 20 úderov aj viac. Strach najmä. Lekári sa málo kedy pýtajú na tep, vždy ich zaujíma tlak a ak tak skôr arytmia tepu nie tep samotný. A keď hovoríš, že keď si kľudnejšia, tak máš okolo 60bpm tak vidíš. Spýtaj sa lekára on je na to kompetentný. Nás tu ber s rezervou. Ja len si myslím, že sa nemusíš obávať. Už si objednaná na vyšetrenie, buď v pokoji.
@evatko tak sa teda ospravedlňujem
Dobrý deň mohla by som sa spýtať včera som bola na chyrulgii z absensom a do spraví mi napísali infekcia podkožného tkaniva môže sa mi tá infekcia dostať do krvi?

@luluklo1 a pijes aj kavu alebo colove napoje? tie mozu dlhodobo ovplyvnovat tep...