Amoksiklav a dojčenie

miilada
20. dec 2014

Ahojte, na zapal mocovych ciest mi lekar predpisal Amoksiklav 625 mg, 1 tbl a 8 h. Snazim sa dopatrat, ci zvolil vhodne lieky, pretoze v letaku to nie je napisane. Dany lekar bol chirurg, lebo urolog v nemocnici nebol. Sam vahal, co predpisat. Ake ATB predpisali vam, ked ste kojili na zapal mocovych ciest, pokial brusnice a pripravky z nich nestacili?

latvia
20. dec 2014

@miilada http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/spc/amoksi...
mas tam aj kolonku laktacia.... podla mna mozes dojcit aj s amoksiklavom, pokial mas tazky zapal moc. ciest. su to penicilinove atb, prechadzaju do mlieka, takze sa dostanu do babatka,pokial nie je alergicke na penicilin , tak by mu ublizit nemali. moze vsak chytit klasicke neziaduce ucinky antibiotik, ako keby ich uzivalo samo na infekciu, teda hnacky, pripadne nejake kvasinky z vyhubenia crevnych bakterii v crievku. peniciliny sa pouzivaju na liecbu infekcii aj v tehotenstve, neboli popisane nejake zavazne ucinky na dieta. mas potvrdenu aj nejaku bakteriu v mocovych cestach alebo ti len tak od oka strelil antibiotika? kolko ma tvoje dieta mesiacov?

sharlotta
20. dec 2014

@miilada
"Laktácia:
Amoksiklav môžu užívať ženy pri dojčení bez toho, aby dochádzalo k nežiaducim účinkom u dojčaťa.
Jedinou výnimkou je riziko senzibilizácie stopovým množstvom antibiotík vylučovaným do materského mlieka. "
http://www.sandoz.sk/print_liek.php?id_prod=20

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...

https://www.modrykonik.sk/forum/laktacna-poradna/uzivali-ste-pri-dojceni-antibiotika-amoksiklav/

miilada
autor
20. dec 2014

@latvia Ahoj, strelili od oka. Maly ma 8 mesiacov. Presne tych kvasiniek sa aj bojim. Mame s tym v rodine problemy, ja, otec, svokra, mozno ma moj maly na ne nabeh. Neviem, ci by nebolo riskantne vzhladom k mojmu stavu cakat par dni na vysledok a nic nenasadit. Navyse, je vikend, neviem, ci robia v labaku. Trapi ma to, ze maly ich bude dostavat cez mlieko. Uvazujem, ci mu nejdem davat umele nazatial. Ale je dost problemovy, v noci sa x-krat kojime. Som z toho nestastna :/

miku1
20. dec 2014

@miilada Ja som tiež brala amoksiklav a kojila som. Našla som si na nete, že tieto lieky môžem.

sharlotta
20. dec 2014

@miilada Kludne ber antibiotika, prerusovat dojcenie nema ziaden zmysel.Syncek je uz velky, do mlieka prechadza len 1%,ak by bol chory, dostane o ela vasiu davku.Z tvojho mlieka dostane len zanedbatelne mnozstvo.

miilada
autor
20. dec 2014

@sharlotta Vdaka za povzbudenie 🙂

latvia
20. dec 2014

@miilada tak potom ak mas silny zapal, tak si ho nasad

miilada
autor
20. dec 2014

@latvia Neviem, co je presne meritko silneho zapalu, ale po utreti na papieri mavam stopy krvi. Na wc chodim asi raz za hodinu. Hexaphanovy papierik mi indikoval krv, silne tyrkysova farba, ani skala nestacila a rano, pre zmenu, krv ustupila a objavila sa bielkovina. Od vcera beriem Uroval manosa, to som mala doma, tiez jeden prirodny preparat zo zahranicia Uva Ursi. Nezdalo sa mi, ze by sa mi zlepsil stav. Takze sa bez ATB asi nezaobidem.

livka283
20. dec 2014

Brala som 2x ciprofloxacin na silny zapal moc.ciest. kojila som a stale kojim

latvia
20. dec 2014

@miilada aj mas bolesti?

dollynkaa
20. dec 2014

@miilada ja som brala amoksiklav v tehotenstve na anginu

tery29
20. dec 2014

Ja som brala 2x antibiotika pocas dojcenia. Je to mensie zlo aj Ty potrebujes byt ok...

miilada
autor
20. dec 2014

@latvia Slabsiu bolest v podbrusku, asi mechur a pri moceni taky zvlastny, velmi neprijemny pocit, ale nie palenie, ako vsetci mavaju. Taka skor krcovita bolest ku koncu mocenia. Raz v zivote som mala ZMC, podobne to bolelo.

miilada
autor
20. dec 2014

Dakujem vsetkym za odpovede!