Angína a zápal ďasien. Môže to spolu súvisieť?

niky21
1. mar 2014

Ahojte. Potrebujem vašu radu ☹ Mali ste niektorá angínu a zapálili sa vám totálne aj ďasná? Sú opuchnuté, bolia, ale nekrvácajú. Ale neviem jesť ☹ A tie teploty... Od štvrtka 38-39.. Som hotová. Na pohotovosti mi predpísala penicilin Penbene 30 tbl, beriem ich od piatku. Zubárovy nemôžem s hnisavou angínou, bojím sa, či je to normálne, či neprídem o zúbky :-/ Každá vaša skúsenosť , či rada pomôže. Ďakujem vám.

luba28
1. mar 2014

@niky21 sorax spray je fantasticky na taketo veci,...raz-dva prejde,...

tinamarkova
1. mar 2014

Daj si vysetrit krv.. moja sesternica zacala mat zapalene hrdlo antb. nezaberali potom dasna ani jest nemohla take ich mala. Nic nezaberalo. Az ked jej zobrali krv zistilu leukemiu. Teraz je uz
Po transp. kost. drene.

grettka
1. mar 2014

nebude to nejaka neziaduca reakcia na antibiotika?

niky21
autor
1. mar 2014

@tinamarkova uff tak nech sa má už len dobre. Ja mám originál hnisavu angínu a bakteriálneho pôvodu, je možné, že to spolu súvisí, ale krv si v pondelok dám určite spraviť, dakujem.

mummy01
1. mar 2014

Moja svokra vraj mavala vzdy zapal dasien pri angine,ani jest nemohla ako ju to bolelo.Potom si dala vybrat mandle lebo to vraj mavala casto...

niky21
autor
3. mar 2014

Tak dievčence, hlásim sa vám.. Dnes som bola u dr. Penbene nezabrali, dala mi silnejšie. Už zajtra sa možno normalne najem, vraj je to tým zápalom, tie ďasná. Dakujem vám. 😉

sona110
10. okt 2014

@niky21 Ahoj akurát toto máme mi s malím 5 ročnym synom,našťastie už angína ho prešla ale tie ďasná má ešte hrozné,zubárka mi povedala že mu ich mám masírovať,on mi pri tom reve chuďatko ako pavian,dufam ,že mu to nejak prejde.Tak isto teplotoval+angína+penbene,ja som si myslela že mu rastú stoličky,ale dnes nám pani dokt.povedala že je to infekcia,zapálené ďasná.Možem sa opytať,čo Vám potom pomohla na tie ďasná?v živote som také opuchnuté ďasná nevidela,tak lutujem toho nášho malého.

niky21
autor
10. okt 2014

@sona110 ahoj, tie dasienka by som nemasírovala, musí to byť veľmi bolestivé,nakoľko som týždeň nič nedokázala zjesť. penbene je na toto prikrátky, mne zmenila antibiotiká na xorimax, to už potom zabralo. A kloktala som lugolov roztok, nič iné nezabralo,už som sa bála,že dostanem paradentózu,ľutujem ho veru,papať najlepšie precedenú polievku,nič tvrdé, nič kyslé,ani ovocie, ten infekt v pusinke treba zmierniť , treba zmeniť atb, penicilín je slabý. Ozaj,acidko čisté,trošku chladené trošku uľaví od bolesti. Snáď som nezabudla na nič. Veľa trpezlivosti. 😉

niky21
autor
10. okt 2014

@sona110 a ten lugolov roztok sa kúpi v lekárni,alebo cez net, do polovice pohára naliať vlažnú vodu a nakvapkať asi 10 kvapiek roztoku, vyplachovať čo najčastejšie,aj po jedle.

sona110
11. okt 2014

@niky21 Ďakujem veľmi pekne za rady,ešte že je ten Modry koník,už dnes na ranajky si dal mäkky čerstvy rohlík,musela som mu natrhať na malilinké kúsky,ten roztok určite idem kúpiť.Kostlivcov a jogurty aj polievočku už zje,dufam že to už bude len lepšie.Ďakujem ešte raz,pekny víkend prajem.Soňa.

zrepka
25. okt 2014

Som veľmi rada že som tu našla túto tému. Môj syn má 6 rokov a tiež sme dostali ATB s penicílinovým základom na angínu. Keď som mu včera ráno pozrela do pusy skoro som odpadla, také opuchnuté ďasná som v živote nevidela. Volala som doktorke kázala nám prísť, že to musí vidieť. Veľmi ma neukľudnila. Povedala že s takou reakciou sa ešte nestretla. Odporučila nám Tamtum verde kloktadlo a ATB nemenila lebo na hrdielko zaberajú výborne.
Maťko včera zjedol len trošku cesnačky na obed ostatné odmieta, lebo ho to bolí. Kloktadlo ho tiež štípe, ale snaži sa statočne vyplachvať. Večer sa zápal trochu stiahol ale dnes ráno má ďaienka zase rovnaké. Tamtum verde pomáha akurát na bolesť aj to len na chvíľu.
Skúsim sa ešte spýtať v lekárni na ten Lugolov roztok. Aj keď mám pocit že ďasná ustúpia len keď vyliečime angínu. Aspoň že som sa tu dozvedela že je to naozaj prejav angíny. Tiež som sa už bála či to nie je niečo horšie.

henka28
18. feb 2015

@niky21 Ahoj,chcela by som sa spýtať ako a kedy skončila vaša angina a zapálené ďasná. Trápi ma totiž presne to isté. Už to bude zajtra týždeň a vôbec sa to nezlepsuje, ďasná mám dokonca zo dňa na deň horšie. V pondelok som bola u ORL,ta mi predpisala penbene, kloktadlo...zatiaľ nič,ďasná horšie. Neviem či mám ešte čakať alebo ísť nech mi dá niečo ine. Ako dlho trvalo kým vám zabrali nové lieky a ďasná odpuchli? Ďakujem vopred za odpoveď

katarinka2222
24. feb 2015

Caute, nie je dobre brat hned na vsetko antibiotika, potom sa obrnime a uz nam nebudu zaberat...jasne ze su potrebne ked je to fakt vazne ale inak len podlomia nasu celkovu imunitu, ja ked ma zacne skrabat v hrdle tak cuckam strepfen a hned sa mi ulavi🙂

niky21
autor
25. feb 2015

@katarinka2222 Tak keby si týždeň mala vysoké teploty nad 38.6 ako ja a týždeň by si nič nedokázala jesť, tak by si tie antibiotiká brala ;) Ja ich užívam tak 1 za 2 - 3 roky , len keď mám zápal močáku alebo angínu.

katarinka2222
26. feb 2015

Niky21 jasne ze v takom pripade su potrebne, len som chcela povedat, ze ked su prilis casto tak potom uz velmi neucinkuju, ale to ty dobre vies ;)

asimama
26. feb 2015

ja som tak mala ako dieta..alergicka reakcia na atb..

denisa2312
27. apr 2017

@niky21 ahoj prosim ta. Dcerka ma teraz stomatitidu a ma dasienka cervene aj po tyzdni, nastastie ze uz aspon odpuchli, lebo ich mala take ze jej uz ani zubky nebolo poriadne vidno. Ako dlho trvali tie zapalene dasna, kym sa dostali do normalu?

niky21
autor
27. apr 2017

@denisa2312 hneď ako zabrali atb , teda tie druhé ATB , koľko má rokov bambulka? Je to bakterialna stomatitida?

denisa2312
14. máj 2017

@niky21 mala ma 2 roky, po dvoch tyzdnich sme boli na kontrole aj u zubarky a povedala, ze vsetko v poriadku. Ano mala stomatitidu