Angína bez teploty

fifozbs
24. okt 2021

Zdravím vás.
Idem si po radu, skúsenosti a riešenia.
V sobotu (17.10.) to začalo. Zobudil som sa s bolesťou v krku na jednej strane. Nedával som tomu extra pozornosť, myslel som si, že len zo suchého vzduchu v izbe (keďže sa už kúri), asi v pondelok (19.10.) som sa zobudil už s bolesťou v krku, na oboch stranách... tak som si urobil čaje, kloktoal hrdlo slanou vodou...teplota nebola - iba normálna do 37°C. V utorok - stredu som v práci ledva vydržal, bolelo ma hrdlo, ledva som prehĺtal sliny, keď som si pozrieť do krku v zrkadle, zbadal som asi 2 biele čapy na mandliach a nahmatať som si zväčšené uzliny, do práce som chodil, lebo ma nemal kto zastupiť, a nechcem som ísť na PN, reku tt nemám, tak som si mysle, že som len dobre nachladnutý.... v stredu večer bola len raz vyššia tt a to: 37,4 st.C
V piatok som mal D, kvôli škole, tak som ešte predtým išiel k dr. CRP ukázalo hodnotu ,,9" (norma).... pani Dr. Mi nasadila atb, že mi začína angína..
Tak teda, možno namýšľal, ale...dnes je pondelok.u, nemám pocit, že som ok. Doobeda ako tak, ale poobede - mam pocit, akoby ma by ma prešiel vlak.
Možné je, že by som anginu prechodil... stále sa cítim slabý. Od piatku sa cítim stále slabý, ty nie je, hrdlo nebolí. Raz mi je zima, raz teplo, raz som ako ok potom horšie.. ale ty nemám

Čo vám pomohlo? Lieky, babské rady alebo čaje.
Čo robiť, pondelok

kkovacovak
24. okt 2021

@fifozbs prepáč ale je vidieť že si chlap 😄 si normálne silno prechladnutý a neviem na čo tie antibiotika ale možno tam niečo v hrdle videla. Normálne veľa pi, zázvor, med, cesnak, citrón, cibuľa atď. Kloktaj slanou vodou prípadne prihoď nejakú klasiku na hrdlo. 37,4 nie je teplota ktorá by bola nejako zásadná a je bežné že je poobede vždy horšie. Chce to len čas a odpočívať. Ale nič tragické ti určite nie je.

zenazaba
24. okt 2021

Pani doktorka ti nasadila atb uplne zbytocne. Ak si mal po tyzdni crp 9, mandle s capmi, zväcsene LU a zbity ako pes, pravdepodobne mas infekcnu mononukleozu. Este povedz, ze si dostal Amoksiklav a vyhadzes sa aj na vtakovi.

janinah
25. okt 2021

POZOR popis sedí na mononukleózou.crp je pri Tom v norme.zvysene pečeňové testy.treba zas k dr. A pečeňovu dietu.to si vygooglite

avanka
25. okt 2021

@fifozbs aj môj malý v 8 rokoch takto prekonal mononukleózu, boli sme na dovolenke v hr, horúčky,hnisavé hrdlo..dali mu sumamed, po týždni stále únava, obrovská bolesť nôh,nevládal chodiť..po mesiaci mu zistili prekonanie mononukleózy..
Ale toto možno nie je tvoj prípad...ja som trpela chronickými anginami celé roky..bez teplôt,len s únavou a bolesťou hrdla..minimálne raz do mesiaca..je totiž bakteriálna,na ktorú ATB treba a vírusová,aftozna,kde ATB nepomôžu..
Na PN som nikdy nebola

fifozbs
autor
25. okt 2021

@kkovacovak - keby som nemal asi zápal, tak mi dr.neda atb. Mal som zväčšené LU, ledva som prehĺtal sliny... práveže viem, rozdiel kúsok medzi prechladnutim a anginou a pod., prechoadnity som bol asi mes dozadu, pil som čaje a neriešil som to u Dr.,

fifozbs
autor
25. okt 2021

@zenazaba 🤷‍♂️

fifozbs
autor
25. okt 2021

@janinah to hádam nie, možno som len prechodil anginu, keď som chodil do roboty

janinah
25. okt 2021

@fifozbs je to na tebe či si to budeš overovat