icon

Antidepresíva. Liek verzus doživotné trápenie

kvetinka4
5. nov 2012

Ahojte- chcem poprosit mamicky, ktore uzivali alebo uzivaju antidepresiva o radu- pomohlo vam ich uzivanie? ako dlho ste ich uzivali, kym vam ich psychologicka vysadila a ake neziaduce ucinky ste pozorovali? velmi velmi velmi pekne dakujem za odpovede!!

Strana
z7
matafen
22. feb 2015

@nikaj Asi si AD vysadila prilis prudko, ja som mala tiez silne abstinencne priznaky, ked som znizila davku hned na polovicu, ako mi povedala psychiatricka. Po par dnoch som sa musela vratit k povodnej davke, lebo sa to nedalo vydrzat. Potom som si nasla svoj system a vysadzovala som po stvrtinke a bolo to ovela lepsie. Musis sa riadit podla reakcii svojho tela, je to velmi individualne, kazdy reaguje inak. Vzdy po kazdom znizeni budes citit abstak, to je normalne, lebo sa ti narusi chemicka rovnovaha v mozgu. Aj po tej stvrtinke som to citila, ale bolo to ovela znesitelnejsie a kratsie, znormalizovalo sa to za par dni, potom som si udrziavala znizenu davku cca 2 tyzdne a potom zasa znizila o dalsiu stvrtku, az kym som nevysadila celkom. Pomaly dalej zajdes 😉

tama84
19. máj 2015

Skús tot: http://shop.ibesro.sk/index.php/component/virtu.... Nie je to chémia, nie je to návikové a mne to pomohlo.

lekanickazuzka
13. júl 2015

Dobrý deň, volám sa Zuzana a študujem posledný ročník Farmaceutickej fakulty v BA. Pracujem na diplomovej práci týkajúcej sa užívania antidepresív. S týmto ochorením som sa stretla aj u mňa v rodine, je stále častejšie diagnostikované vo viacerých vekových skupinách našich pacientov. A mňa veľmi zaujal tento problém, konkrétne ako pacienti zvládajú liečebný plán v ižívaní antidepresív, ako zodpovedne pristupujú k tejto liečbe. Sama poznám ľudí, čo prestali užívať AD(antidepresívum) keď sa im polepšilo. Je to klamlivý znak, choroba nemusí byť ešte úplne vyliečená ale pacient si už liek vysadí. Aj o tomto je môj dotazník, ktorým chcem zistiť problematiku tejto liečby a tak prispieť k zlepšeniu terapeutického režimu našich pacientov. Prosím, venujte mi pár minút je to niekoľko otázok, čisto anonymných , ak nechcete na nejakú odpovedať, nemusíte. Pomôžete mi v mojom výskume. Ak máte skúsenosti s užívaním AD možete napísať aj do diskusie, rada sa zapojím a prečítam si vaše skúsenosti. Ešte raz ďakujem. 🙂 budúca lekárnička Zuzana.

http://www.survio.com/survey/d/O8I0A9L8Q8I8X4S3L

jandula1111
5. sep 2015

antidepresiva -tlmia človeka??

lenieta25
30. máj 2016

@matafen CHCEM SA VáS opytať teraz ste na tom ako? beriete ešte nejake lieky? ďakujem

matafen
30. máj 2016

@lenieta25 Momentalne som mesiac po uplnom vysadeni a citim sa fajn. Vysadzovala som znova po stvrtke pomalicky 2 mesiace. Brala som Seroxat od minuleho leta do aprila, ale tentokrat to bolo prioritne kvoli chronickym bolestiam chrbtice, odporucili mi to na algeziologii kvoli ich analgetickemu ucinku a mozem povedat, ze to fungovalo. Ale mam okrem nich este dalsie dvoje silne analgetika, tak som sa to snazila zminimalizovat.

lenieta25
30. máj 2016

a mate skusenosť s tritticom?

liekynapredaj
Odpoveď bola odstránená
iva160
21. jún 2016

@viva13 Z akych antidepresivach ste priberali ake lieky ste uzivali lebo ja jem mesiac tritico a nic stale som chuda vobec nepriberam a nemam chut do jedla chvilu mam chut potom zas nie

jandula1111
26. jún 2016

Od trittika sa moc nepriberá aspom ja keď som brala

mm103
29. aug 2016

Ahojte,rada by som obnovila temu,ja mám depresiu spolu s panickou poruchou.Mala som sedem rokov pokoj,teraz sa to objavilo znova. prvýkrát som to mala v dvadsiatich.Uzivala som elify plus neurol.Uz druhý mesiac mám stavy že nespim,som nervózna,placliva,mam stavy na odpadnutie.Snazila som sa to zvládať pozitívnym myslením,ale nejde to.Som smutná z toho,ze sa to opäť vrátilo.Mam aj malé dieťa a potrebujem sa mu venovať..😢dá sa niekedy v živote z toho dostať?

mia002
6. sep 2016

aké ste mali príznaky keď vam dali antidepresiva.ja som strašne unavená a som s toho dosť na nervy , že nedokážem žiť normálne len ležím v posteli.

ddanuskaa
28. feb 2017

@mia002 aj ja mam podobny problem, fyzicka vycerpanost, len by som v posteli lezala...beriem tritico asi 3 tyzden

mia002
28. feb 2017

@ddanuskaa ja mam aj zavraty

simona_simi
3. júl 2017

Ahoj žienky chcem sa len spýtať, či niektorá brala AD počas tehu a aké 🙂 Nechcem žiadne osočovanie voči liekom, stačí ak mi odpíšu, čo si tým prešli 🙂 A chápu to, že bez liekov to nejde ... Ďakujem a pekný zvyšok večera.

katarinabadz
2. okt 2018

Dobry den, tie co uzivate antidepresiva, mohli by ste mi pomoct ,potrebujem vyplnit dotaznik pre moju doktorsku pracu. Dakujem

https://drive.google.com/open?id=1R-oNJgRu-Ld-X...

petkasaurus
2. júl 2019

@simona_simi ahoj, ja teraz riesim tento problem.. Teraz vysadzam AD, kvoli tomu, ze planujeme dieta, ale vsetko sa mi vracia a vidim, ze takto to dalej nepojde.. Brala si prosim pocas tehotenstva AD? Aj prveho trimestra? Vsetko bolo poriadku, hlavne s babatkom aj neskor? Dakujem ti.

simona_simi
2. júl 2019

@petkasaurus ahoj. Vieme si napísať na FB ?? Napíš mi do správy ako ťa tam nájdem 🙂

ludmilusik
16. aug 2019

Ahojte chcem sa spýtať na AD. Kedy zvyknú nastúpiť vedľajšie účinky? Zobrala som jednu tabletku a zatiaľ sa to dá zniesť. Bude to ešte horšie? Alebo už iba to čo mám pomaly vymizne.
Lekárka mi ptedpisala Dulseviu. Slabé búšenie srdca, tlak na hrudi, rozmazané videnie, a cítim sa smutnejšia. Inak nič strašné. Zvykne sa to stupňovať či nie? Mám ešte dačo horšie očakávať? Ako ste to mali vy?

petkasaurus
16. aug 2019

@ludmilusik ahoj, ja beriem alventu a trittico.. Prve asi 2 tyzdne pri alvente boli hrozne, ale potom sa mi uz vyjasnila mysel.. Ja som mala zrenicky ako sova, drkotali mi zuby, horsi spanok, potila som sa, upchaty nos, nervózna, roztrzita, nic mi nechutilo.. Treba len vydrzat ak sa to stane.. Drzim palce..

minyminy
13. feb 2021

@matafen ahoj ty tie Ad yziivas s prestavkami? A ako dlho pls?

matafen
13. feb 2021

@minyminy Áno, užívam ich takto už 20 rokov, stabilizovala som sa na minimálnej dávke,
nemám žiadne problémy, fungujem normálne, už pár rokov nechodím ani k psychiatričke, predpisuje mi ich moja praktická lekárka 😉

minyminy
18. feb 2021

@matafen dakujem a ktore uzivas? Mala si uz niekedy Magrilan? (Fluoksetin)

matafen
18. feb 2021

@minyminy Mám Seroxat prakticky celý čas, na začiatku som skúsila aj nejaké iné, ale najlepšie mi sadol tento, citeľný efekt a žiadne vedľajšie účinky, ale to je aj dosť individuálne, každý organizmus môže reagovat inak. Raz mi skúsila nasadiť nejakú super novinku novej generácie, ale mne vôbec nerobil dobre, vrátila mi naspäť. Magrilan som nemala nikdy.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
juliagazikova
14. júl 2022

@sweetsuzi môžeš mi poradiť?ďakujem

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
indigirl
15. dec 2022

Ahojte baby, su tu nejake co sa liecia antidepresivami uz dlhsie? Mne zacali prve problemy pred 7 rokmi (sa mi nechce veriť, že to tak leti🙂 nechce sa mi pisat cely pribeh, ale v podstate to zacalo po 1 dietatku /v jeho 3 rokoch/ , po mesiacoch trapenia s volnopredajnymi preparatmi som skoncila u psychiatricky a nakoniec zabral Escitalopram 10 mg a na zac.Trittico 1/3, to som vysadila poi 3 mes....po 2 rokoch aj antidepresiva, lebo prislo 2 tehotenstvo...Ale pol roka po druhom porode sa depresie vratili este v horsom stave /prispeli k tomu aj ine zdravotne komplikacie/, zase mi nasadili escitil 10 mg a trittico, nezaberalo, bolo mi strasne, nakoniec sme zvysili na escitil 15 mg a krasne mi lieky zabrali, 4 roky som sa citila vyborne, znizili sme lieky, dokonca som bola dlho na 5 mg, nakoniec vysadila....vsetko bolo dobre az zrazu koniec decembra prisli stresy v praci a zobudila som sa rano s hrcou na zaludku. Myslela som si ze pokazeny zaludok a zacali sa vracat stavy paniky a okolo toho...zase lieky....beriem zatial escitil 10 m mesiac, spavam relativne dobre, ale co ma trapi je neustale pocit na vracanie....ja uz neviem ci to je zase z psychiky, ci ist na gastro ci co... stale mam hrcu na zaludku....tak som si dala neurol 0.25 a najprv to pomohlo a zdalo sa ze uz vsetko zabera a potom som riadne ochorela od maleho a akoby sa mi vsetko vratilo...stale na vracanie, uplne rozhodeny organizmus...stale mi je tazko, nic neviem zjest...mali ste to niektora?

minyminy
16. dec 2022

@indigirl ja beriem Ad uz 17 rokov s prestavkami

Strana
z7