icon

Autoimunitné ochorenie pečene: Skúsenosti a rady

juliamozolova
13. okt 2024

Dobrý deň je tu niekto s ochorením -autoimunitna pečeň ?prosim vás ak áno napíšte mi

zuzkaamisko
23. okt 2024

@juliamozolova dobry den. Synovi prave diagnostikovali 😔

juliamozolova
autor
23. okt 2024

@zuzkaamisko dobrý deň,ja ešte nemám diagnostikovanú ale myslia si že je to autoimunitne ale vravela mi doktorka že sa nemusím báť že sa to dobre lieči,neviem že ako vam povedali lebo každý inak to berie 🙈

zuzkaamisko
23. okt 2024

@juliamozolova ano, aj u nas liecba zabrala rychlo, len teraz sa to musi cele odsledovat a nastavit…je to liecba na dlhe roky, moze/nemusi dojst k remisii..

juliamozolova
autor
24. okt 2024

@zuzkaamisko veď to je dobre že sa to dá liečiť a že zaberá liečba a hlavne že je stres najhorší čo ja dosť stresujem vo všetkom tak sa musím snažiť biť v klude 😊ale verím že to bude na dlho v pohode 😊

zuzkazuzanova
23. jan 2025

@juliamozolova mam diagnostikovanu od 8/24

juliamozolova
autor
2. feb 2025

@zuzkazuzanova a ako sa vám to drží ?mne povedala lekárka nakoniec že nemám ale pečeňové testy sú raz hore raz dole zevraj je to z toho že pečeň mám mierne skuvatenu tak neviem teraz 🙈

zuzkazuzanova
24. mar 2025

@juliamozolova ja som nastupila na striktny autoimunitny protokol ihned po diagnostikovani, nadalej sa drzim na nizkozapalovej strave a som bez liecby a pecenove testy vyborne. Testovat sa davam teraz raz za mesiac. Sono taktiez v poriadku.

juliamozolova
autor
24. mar 2025

@zuzkazuzanova to čo znamená že striktný autoimunitny protokol prosím vás ?ja som bez liečby a uvdime najbližšiu kontrolu mám na konci roka zevraj to nieje autoimunitne tak uvdime ako sa to bude držať ďalej

zuzkazuzanova
25. mar 2025

@juliamozolova dajte si do google protokol podla Amy Myers.

zuzkaamisko
2. apr 2025

@zuzkazuzanova ani Vas nenastavovali na ziadnu liecbu? My to mame momemtalne raz dobre, raz zle

juliamozolova
autor
3. apr 2025

@zuzkaamisko dobrý deň neviem ako Pani ale mne dali tabletky a tiež mi to začalo skákať dokonca mi na gastre potvrdila doktorka že je to autoimunitne lebo doteraz nevedeli,tak uvidím ako to bude ďalej ešte sono brucha vraj,ale ja mám viacej autoimunitnych chorôb tak verím že to bude dobre lebo mám dve detičky a musím fungovať pre ne

zuzkazuzanova
4. apr 2025

@zuzkaamisko absolvovala som biopsiu pecene a a bola mi potvrdena autoimunitna hepatitida. zacala som okamzite s autoimunitnym protokolom cize protizapalove stravovanie, vymena pracich praskov, samponov, prostriedkov na riad za prirodne. na krv som chodila raz tyzdenne a pecenove testy mi rychlo klesali az sa dostali do normalu. Nasledne krv raz za mesiac. Mam aj autoimunitnu poruchu stitnej zlazy. Zial uz 26 rokov a ta stitka sa uz neda dostat do stavu ako bola. Beriem euthyrox

zuzkazuzanova
4. apr 2025

@juliamozolova tabletky znamena kortikoidy? Skuste sa zamysliet nad tym protokolom. Je to velmi striktne ale ak mate viac autoimunitnych chorob tak to naozaj stoji za zvazenie. Jedine co treba dokazat je mat pevnu volu a vediet ze to ma zmysel

zuzkaamisko
4. apr 2025

@zuzkazuzanova aj u nas presne taky isty postup, biopsia a nasledne potvrdene autoimunitne ochorenie. U nas ale o to horsie, ze to ma syn, kt. ma 10 r.a asi by sme nezvladli ten protokol aj ked by som si to velmi priala. Mame nasadeny imuran, kortikoidy, ursosan, cize dost tazky chemicky koktail…kortikoidy sa snazime vysadit, pretoze ma aj ochorenie kosti. Som z toho nestastna, pretoze ledva nastaveny na liecbu a bum po mesiaci zase katastrofalne vysledky.

juliamozolova
autor
4. apr 2025

@zuzkaamisko A ak sa môžem opýtať kam chodíte na hepatologiu ?

zuzkazuzanova
7. apr 2025

@zuzkaamisko to mi je velmi luto. V kombinacii s ochorenim kosti su tie kortikoidy este desivejsie. Verte mi, ze by to zvladol. Na mase, ovoci a zelenine sa da zit. Chce to pevnu volu, ale hladny clovek nie je. Podstata je zmiernit zapal a dostat ochorenie do remisie. Cim skor tym lepsie, kym nie je poskodena pecen. Plus vyradit cim najviac chemie, pranie, umyvanie riadu, hygiena, udrzbaa domacnosti.

zuzkaamisko
8. apr 2025

@juliamozolova chodime s tym na gastro do NUDCH Kramare…vy chodite priamo na hepatologiu? Ak ano, kam?
Vam vobec nenasadzovali ziadnu liecbu, ked Vam to zistili? Ziadne lieky nepredpisali?
Skusim sa s malym porozpravat o tej strave, ale ako dieta to velmi nechape, ze by nemal to ci ono.
Co sa tyka tej domacnosti a chemie? Co pouzivate na pranie, cistenie, umyvanie riadu?

juliamozolova
autor
8. apr 2025

@zuzkaamisko ja pochadzam z banskobystrického kraja tak mna hneď hospitalizovali najskôr na internom ale potom na hepatologii v banskej Bystrici ja som prvý krát mala veľmi vysoké hrozne to bolo tri roky dozadu,vtedy mi robili aj biopsiu a záver že to bolo poliekove lebo som užívala tabletky od gynekológa,a z biopsii nezistili len že je tam nejake rysovanie autoimunitne ale záver bol že negatívne 🙈potom som mala tri roky kľud a po troch rokoch mi to začalo skákať,liečbu mám tabletky beriem aj sono robia,tak uvdim,čo sa týka stravy tak ja sa stravujem diétne dosť lebo som diabeticka a ešte aj celiatička takze myslím že stravu mám v poriadku,a čo sa týka domácnosti používam prípravky normlane zatiaľ,no ono to je vraj o tom že aj keď človek dodržuje čo je treba môže sa to prejaviť aj tak

zuzkaamisko
8. apr 2025

@juliamozolova dakujem aj za vasu odpoved ❤️povodne mali byt otazky smerovane na @zuzkazuzanova

zuzkazuzanova
10. apr 2025

@zuzkaamisko chodim na hepatologiu kramare

nadchovnik
2. júl 2025

@juliamozolova Ahoj.Aj ja mám auto imunitného ochorenie

juliamozolova
autor
2. júl 2025
@nadchovnik

@juliamozolova Ahoj.Aj ja mám auto imunitného ochorenie

@nadchovnik a ako to zvládate ?

nadchovnik
28. júl 2025

@juliamozolova Áno,už aj po transplantacii

marcelatrnovska
23. nov 2025
@zuzkazuzanova

@juliamozolova ja som nastupila na striktny autoimunitny protokol ihned po diagnostikovani, nadalej sa drzim na nizkozapalovej strave a som bez liecby a pecenove testy vyborne. Testovat sa davam teraz raz za mesiac. Sono taktiez v poriadku.

@zuzkazuzanova prosím Vás aká je to nizkozapalova strava ďakujem

zuzkazuzanova
23. nov 2025
@marcelatrnovska

@zuzkazuzanova prosím Vás aká je to nizkozapalova strava ďakujem

@marcelatrnovska
@marcelatrnovska ja som zacala protokolom Amy Myers a pokracujem dalej na mase, ovoci a minime zeleniny. Ziadne spracovane potraviny. Ziadny lepok, laktoza, strukoviny, pseudoobilniny….