Barle po výmene bedrového kĺbu
Dobrý večer poprosím reálne skúsenosti, ako dlho ste mali barle po výmene bedroveho klbu, poprípade ak nie osobná skúsenosť, tak ak máte niekoho z rodiny , ďakujem.
@ingridgibova ja komplet...😊a dala by som zas..
@ingridgibova ja som mala len lokálnu ale dala by som zas s lokálnou.Neboj sa o týždeň nám už napíšeš že super že si išla.Budem N teba myslieť v piatok,a neboj nie je to nič hrozné.😘
Dievčatá ja už v robote makám ,prvý deň brutal a teraz už super,vôbec nebadam že by mi niečo vadilo.Sice po 8 mesiacoch ,viem že niektoré aj skôr 😉,ale ja musím dvíhať ťažšie veci.
@kakakina jasne musis sa setrit😊nesranda ak zena dviha tazke veci...Ja robim na recepciach..😁ale i tam sa ochodim ked riesim co treba hore dolu😊
@ingridgibova mala si uz niekedy spinal? Lebo ja som tak rodila a mala som potom obrovske problemy.Preto som sa teraz dala uspať..Cize podla toho sa zariad..
Ďakujem veľmi pekne
@kakakina no neviem bojím sa že to nedám keď budem všetko počuť
Nemala som ešte spinal preto neviem čo je lepšie
@ingridgibova keď sa veľmi bojíš,povedz že chceš narkozu a prespis.Ono aj ja som spala ,len ku koncu som sa zobudila a počula ako to robia.Ale to už mi dr.povedal že už idú šiť .Drz sa a neboj sa,a kľudne po operácii píš ,keby niečo.
@ingridgibova ja po spinale pri bedr.kĺbe oveľa lepšie ako po celkovej narkoze pri cis; aj tak budeš spinkať, a pôjde ti hudba, ak by si sa skôr zobudila.Nič sa neboj, zvládneš ako my /tu vsetky/ 😉
@ingridgibova daj sa uspat..si vystresovana...naco budes pozerat na vsetko okolo.zobudili ma a bolo po vsetkom😊
som 4tyždne po operácii nebol som v celkovej narkoze nie je to nič hrozné...aj tak ti daju oblbovaky pred operáciou takže si omámená moc toho nepočuješ ale po operácii su menšie bolesti ako po celej narkoze lebo spodok tela maš ešte znecitlivený neni to nič hrozne po jednom dni na áre som bol na izbe 4dni a bol som doma .Hlavne pred zákrokom netreba moc premýšľať a biť v psichyckej pohode
@saliven04 ďakujem veľmi pekne za radu
@ingridgibova a môžeš pýtať nech ti dajú niečo na spanie .Neboj vôbec to nieje také hrozne 😉
@ingridgibova Neboj, po 3 mesiacoch ani nebudeš vedieť, že bola operácia...bez bolesti a aj hybnosť 🤩😍, aj keď opatrné musime byť 😉
@kakakina dobre ránko dievčatá tak už som po operácii operovali ma v piatok mala som plánovanú spinal ešte som im vravela že sa na to necítim nech ma uspia ale vraj nech sa nebojím že to bude ok tak mi dali spinalku neviem ako bolo ďalej len ošetrovateľ vravel že ma potom ešte aj uspali lebo tlak klesol na operáciu som išla o 10:30 prebrala som sa okolo 15:00 tej prvá noc katastrofa ja neviem spať na chrbte tak to bol veľký problém a tlak som mala celú no 79/59 takže nízky ale už som na nohách ako ste vraveli hneď na druhý deň vás postavia dnes bola noc trošku lepšie pýtala som si aj tabletku na spanie tak som spala od 22:00 asi do 4 tej čiže ok dnes bojujeme ďalej ďakujem veľmi pekne že ste na mňa mysleli ozvem sa keď ma posunu na rehabilitačné peknú nedeľu prajem všetkým ktorý má psychicky podporili pa pa
Ja som nemal menený kĺb ale mal som ho zlomený a naspäť zmontivaný. Čo je na rekonvalescenciu horšie ako výmena kĺbu. Barle dvoje som nosil pokým sa nezrastla kosť to je ca. 6-12 týždňov už presne neviem. Ale keďže stabilizačné svaly boli v zlom stave o jednej francúžskej barle som chodil skoro rok. Po roku mi vyoperovali takú veľkú šrubu a nejaké platničky kovové z bedroveho kĺbu a po tej operácii som chodil len asi tri týždne o jednej barle. To už bola veľmi rýchla rekonvalescencia. Potom to už bolo fajn. Aj mňa raz čaká výmena bedrového kĺbu.
@madono bicyklovať sa dá veľmi rýchlo, na bicykli sa nenamáhajú stabilizátory. Najťažśie je po operácii posilniť práve tie krátke a veľmi silné stabilizátory. Výmena kĺbu je ale menej bolestivá záležitosť ako zlomenina. Netreba to siliť a zaťažovať postupne. Najprv sa musí zahojiť rana. Lekári radia hneď zaťažovať ale opatrne s tým. Ja som si prešiel počas lajdácky odvedenej rehabilitácie niekoľkými zápalmi svalov. Aj preto som tak dlho chodil o palici. Lebo ma na rehabilitácii neupozornili, že posilňovať treba prvé týždne len do desať opakovaní za deň aj to len s vlastnou hmotnosťou. Bez závaží. Ja som urobil 100 opakovaní a o dva dni mi noha visela ako handra v silných bolestiach. Najlepšie pomáha kľud a pohyb bez sily. Len samotný pohyb nie do bolesti. Keď už bolí treba prestať a necvičiť vôbec. Mierna bolesť ale len veľmi mierna môže byť. No len 10 opakovaní za deň a dosť.
@slovakboy ďakujem za každú radu pomaly ďalej zájdeme netreba siliť
@ingridgibova Hlavne, že to máš za sebou 🍀😉 Áno, to spanie na chrbte je obtiažne 😞, ale už bude každý deň len lepšie a ver, že po týždni sa už otočíš na zdravý bok . Prezradíš, kde ťa operovali?
@ingridgibova presne, aj pre mna asi bolo najťažšie spat celu noc na chrbte. S vankúšom medzi nohami somsa uz v nemocnici vždy na chvíľku sa otočila na zdravý bok.Bude to čo deň to lepsie. Hlavne každý deň cvič, pomaličky .
@olsan Košice Šaca a dnes ma už preniesli na rehabilitačné oddelenie
Ja som po dvoch týždňoch vymenil nemecké barle za francúzske ,na 5.týždeň som vysadol na bicykel (riadny ,nie stacionár) a zo dňa na deň som cítil ako sa to zlepšuje.V 7. týždni som už začal chodiť bez barlí ,síce opatrne a šetrne ale úplne bez.
Mám dva týždne po výmene . Operovali máma na Boroch a dva dni po operácii som mala po chodbách denne 2000 krokov.Hneď sme museli mať francúzke barle . Na tretí deň som bola preložená na rehabilitačne a so zah
ojenou jazvou včera do domácej liečby . Palice používam má m šesťdesiat a takmer 120kg tak opatrene.Ale vždy som športovala ,aj teraz zabojujem . Každý deň nová výzva ale určite sa budem snažiť krokovať pred barákom aspoň tri krát denne podľa pocitu. Telo treba počúvať , každý z nás je jedinečný .
@danieladenny prosím.Vas chodili ste na Bory aj do ort. amb.? Alebo sa da len na operáciu ísť. A akou metódou Vám robili výmenu? Čítala som.ze na Boroch robia aj miniinvazivnou a roboticky..dakujem
@karrelia Dobrý deň. Operoval má lekár z Martina ktorý prešiel pracovať na Bory a svojich pacientov si vzal zo sebou .

@kakakina dievčatá tak držte palce zajtra mám nástup do Košice Šaca na výmenu bedrového kĺbu v piatok operácia stres už prichádza a v piatok to ešte len bude neviem ešte otázka či ste mali komplet uspatie alebo len od pol pása ďakujem