icon

Bezpečné odstránenie amalgámových plomb: Skúsenosti a riešenia

slnkojezivotabudic
11. mar 2024

ahojte, máte amalgámové plomby? ja ich mám až 11 , bez selénu je fungovať temer nemožné (blokuje ťažké kovy ako je ortuť) a ked nedodržím isté zásady v strave tak sú problémy, proste mám detoxikačnú stravu a cítim sa super,...tie plomby odporúčajú to odstrániť odborne, na slovensku to robia iba s kofrdamom ale to nestačí lebo ortuť aj tak po celej miestnosti sa vyparuje, a mnohí ktorí si to neodborne dali odstrániť , zhoršenie príznakov... v Prahe v klinike Yurmax to robia..áno sú to veľké investície, ale na zdraví sa nešetrí...bola ste tam niektorá a ako ste spokojné? 🙂 čítala som veľa príbehov že po odstránení sa zlepšil zrak, nálada, pamäť .. 🙂 zazdieľajte vaše skúsenosti 🙂

Strana
z2
januska12323
11. mar 2024

@slnkojezivotabudic mňa bolí hlava akurát z tvojich výmyslov

slnkojezivotabudic
autor
11. mar 2024

@luxus10 presne ako pises... citim to hned... preto uz mam aj odhat od ktorych veci ruky radsej prec, mam to uz odpozorovane... dlho som nevedela co mi je az kym som si nezacala v strave davat fakt velky pozor, fakt je to niekedy tazke no .....a nech sa tu kludne smeju druhy :D ked niekto riesi svoje zdravie je ludom na posmech.. to su asi slovai alebo ludia no.. 🙂

akvi
11. mar 2024

@slnkojezivotabudic mam kamarata, ktoremu to robili v tej Prahe. Ale netusim, ci bol spokojny, ale myslim, ze ano, tiez dlho hladal, ze kam ist a na SK to fakt nik nerobi. Mozem sa ti opytat na to..

slnkojezivotabudic
autor
11. mar 2024

@akvi dakujem... napis spravu 🙂

slnkojezivotabudic
autor
11. mar 2024

Fakt super ze si tu robite srandu poniektori no, zdravie vam sluzi ale uz ked clovek nejake problemy ma a vie ich pricinu a chce ich riesit je na posmech alebo prehana.. budte radi ze mate zdravie.. 🙂

nelca84
11. mar 2024

@slnkojezivotabudic v jednom s tebou suhlasim, nebezprecna je prave ta vymena. Pretoze vtedy sa ta ortut uvolnuje. Ale ty v tom mas uplny gulas dievca.

slnkojezivotabudic
autor
11. mar 2024

@fido69 neboj, o to sa nemienim ukratit... zas az tak na tom nie som aby som si odopriala zazitky ktore robia radost 🙂

nelca0510
12. mar 2024

Ortuť samotná a amalgan ako zlatiana je rozdiel. Ono je to zakázané kvôli tomu odpadu,ktorý vzniká,keď plomba vypadne / odstraňuje sa. Amalgam by sa tak či tak časom odstránil kvôli teplotnej roztaznosti ortute. Môžem vysvetliť aj viac.

oli18
12. mar 2024

@slnkojezivotabudic dufam, ze mas o vsetkom, co poskodzuje zdravie, take vedomosti, ako o amalgamovych plombach 🙈

heleninamama
12. mar 2024

To fakt dokážu amalgámové plomby až takto vážne poškodiť človeku mozog? 😂😂😂

luxus10
12. mar 2024

@slnkojezivotabudic syty hladnemu neveri...

lakebabe
12. mar 2024

@slnkojezivotabudic ja sa skôr obávam, že všetky zdravotné problémy, ktoré máš hádžes na plomby. A spoliehas sa na to, že keď ti ich dajú preč sa akoby mávnutím prútika uzdravis. Len aby si nebola sklamaná ,mam x vážnych zdravotných problémov a ani jeden sa odstránením plomb nezmensil ešte pribudli iné.
Len aby si od toho veľmi veľa neočakávala

mk1111111111
12. mar 2024

Ja len nechapem, ze preco ich stale este mas? ked su take nebezpecne. Ved si daj vymenit a mas po probleme. Som najprv myslela, ze si mlade dievca a nevies sa zorientovat, ale amalgan sa uz nepoziva roky, mne uz pred 24- 25 rokmi menili za biele. Tak si stara korcula, ber rozum do hrsti a sup zubarovi, lebo podla Tvojich popisov, je kazdy den s amalganom kliniec do truhly.

simca06022011
12. mar 2024

Pochybujem ze príčina sú plomby ale tak bez k Dr a daj si ich preč aj u bežného zubára, ved to nie je žiadna veda... mala som amalgamive všetky už dávno museli ísť preč lebo praskol zub okolo nich

janka1011
12. mar 2024

@slnkojezivotabudic tvoje amalgámové plomby nemajú absolútne vplyv na tvoj život, ani ti nijako neškodia. Všetko máš v tvojej hlave, prestaň si namýšľať a čítať somariny na internete.

macuka
23. máj 2024

@slnkojezivotabudic takéto chelatory určite nestačia.

macuka
Odpoveď bola odstránená
annanemce
19. jún 2024

Ja mám opačný problém, zubárka mi pred pol rokom odstránila amalgám a použila biele (kompozitné) plomby. S amalgámom ma zuby neboleli ale s kompozitnými plombami, mám bolesti každý deň, a neviem, čo mám robiť. Doktorka mi nakoniec povedala, že ona amalgám nepoužíva. Pochopila som to, že by som si mala dať naspäť amalgám. Verím, že ako mnohé veci i amalgám má vedľajšie účinky. Ale pozrite si i názory amerických lekárov o vedľajších účinkoch bielych plomb. Používajú sa od cca 60 rokov, je to dosť. A už sa hovorí i o vedľajších účinkoch tohto materiálu. V preferovaní bielych (kompozitných) plomb hrá svoju úlohu i biznis. Zamyslite sa nad tým, že lekári a ostatný personál, ktorý pracoval dlhé roky s amalgámom by mal mať veľké zdravotné problémy. Ja o tom neviem. Poznám lekárku, ktorá má 81 rokov a je zdravá, veľmi pohyblivá, s dobrou pamäťou. Poškodenie zdravia amalgámom na nej nevidno. Opakujem, že každý cudzí materiál je pre telo škodlivý. Teda aj amalgám ale ako sa ukazuje aj biele plomby.

kristina8885
11. jún 2025
@slnkojezivotabudic

ak chcete, pozrite si video ktore som pridala... 🙂 je to o tych plombach...nikto nech mi nepovie ze prehanam ked je to uz zakazane davat do ust.. ortut je proste jeden z najsilnejsich neurotoxinov...ale keby sa vam rozbije teplomer s ortutou tak by ste utekali a ked je to v ustach je to ok?:D

@slnkojezivotabudic Ahoj. Chcela som sa spýtať, či sa ti podarilo vymeniť tie plomby?

Strana
z2