Biely výtok a zápach
ahojte, mám 14 rokou v decembri 15, niesom mamička ani nič podobné ale neviem čo sa to somnov deje. menštruáci mám už od 10 rokov."Prstujem" sa málo kedy no zo začiatku som to vnímla v pohode. No vtedy to bolo v pohode, ale ked sa teraz prstujem mi "zapachaju" prsty. každý den mam na noohavyčkách biely výtok ktorý zapácha. sedím napriklad v triede a vyložím si nohu na spolusedicej stoličku a ako si rozkročím nohy cítim zápach.. ked si vyzlečiem nohavice uplne zapáchajú. Ku gynekologovy nechcem a myslím že ešte nemožem ist mamine sa to hambim povedať, čiže vás prosím o nejake rady ako to rieišit a či mate skusenosti. a je normálne že mam hnedšie okolo vagíny a pysky ? ana pyskoch z vnutra mam biele bodky ako pupačiky...???dakujem za rady, o naučných komentárou že mam malo rokov si prosím Vás odpuste... dakujem vopred ☹ 🙂 ☹
a umyvas si predtym rucky kym ich "tam" vopchas?
@pata111 keďže máš 14 rokov, tak ku gynekológovi s tebou musí ísť mama, či sa ti to páči alebo nie... každopádne pri vyšetrení prítomná nebude... a detaily o "prstovaní" nemusíš hovoriť ani mame, ani dr., dr. bude zaujímať len to, či si ešte panna, aby vedel, ako ťa vyšetriť... a dr. ti aj najlepšie odpovie na všetky tvoje otázky o tom, čo je normálne a čo nie...
@pata111 nemusis sa pred maminou hanbit, ved je to tvoja mamina!
Ked som bola asi v tvojom veku mavala som casto zapaly, mamina bola somnou u gynekologa.neni to nic hrozne, na tvojom mieste by som povedala mamine nech ta tam zoberie,nezanedbavaj to aby sa to nezhorsilo aby si v buducnosti nemala problemy.
@andrejka2424 ak budeš mať raz dcéru a príde za tebou s podobným problémom, určite ocení takúto radu 😖 Potom sa nedivím že niektoré deti sa svojim rodičom radšej so svojími problémami nezveria.
@pata111 choď normálne za mamou a povedz jej že máš výtok aby s tebou zbehla k doktorke, určite už mala sama neraz podobný problém, nie je to nič za čo sa treba hambiť
je to pravdepodobne mykoza. a na tvojom mieste to poviem mamine. nic na tom predsa nieje. O masturbacii sa zmienovat nemusis ak sa citis trapne.
a treba to liecit, lebo sa ti to bude opakovane vraciat. mozes to mat aj s rozhadzanych hormonov, nespravnej hygieny ale aj zo stravy.
@andrejka2424 no tvoj syn raz bude hrdý na to, že vyliezol zo škatule 😝 neviem ako ťa vychovávali, ale teda ani slovník nič moc... a by si bola asi prekvapená, že masturbujú aj deti v škôlkarskom veku úplne bežne... síce si to neuvedomujú ako sexuálnu vec, len ako niečo príjemné, ale každopádne to nie je nič nezvyčajné, škodlivé, choré a podobne... v 14 rokoch už vôbec nie... ty budeš asi z tej kategórie, čo až nechtiac vyruší pubertálneho syna v takejto situácii, tak mu bude tvrdiť, že keď bude robiť také hnusné veci, tak mu ostanú chlpaté dlane... a asi bude pre teba lepšie, ak sa tvoje deti budú o takýchto veciach baviť s kamošmi, hľadať na nete, alebo u cudzích, len preboha nie s tebou, že?
@pata111 ono to moze byt kludne aj pred menzesom, prip. obdobie ovulacie, tak nezufaj, nie je to nic hrozne, prip. keby sa to zhorsovalo, tak kludne povedz mame, ze mas vytok, ona pojde s tebou ku gynekologicke a ved nepojde s tebou az ku koze a prip. potom povedz doktorovi/rke o masturbacii...ale v konecnom dosledku si myslim, ze to nie je z martubacie a nema to s tym nic spolocne...pa 😉
@sissy27 je fakt,že o sexe a podobných veciach som sa nikdy doma s mamou nebavila.Nebolo pre mňa prirodzené niečo takéto s ňou rozoberať a vôbec mi to nie je ľúto,že to bola viac mama než kamoška.Psychologička z teba asi nebude....rodičov mám veriacich,slušných,nebola som bitá a nikdy sa mi nevyhrážali,že budem mať chlpaté dlane 🙂 Škatula beriem ako slangový výraz vhodný pre takýto typ stupídnej otázky a môžeme sa pokojne sbaviť aj o vagíne 😉
@andrejka2424 ešte raz - masturbácia nie je nič škodlivé, choré ani zlé... robia to dokonca aj farári, aj keď ako sa hovorí "vodu kážu a víno pijú" ... takže dievča nemá stupídne otázky, len ty máš stupídne komentáre...a večná škoda, že ťa nenaučili sa vyjadrovať aj slušne. amen.
@andrejka2424 písala som že komentare ktoré mi vničom nepomožu si odpustite, dik.. a ostatným kočkám dakujem ... ale fakt sa to bojím mamine povedat a že ako to tam dobane hrozne sa bojim ... nestalo sa toto niktorej s vás ? a to zahnednutie okolo a na pyskoch ako to mam vnýmať ? hambim sa... ☹ ☹
katolíčka teda som a riadna.Naposledy som bola v kostole v novembri na vlastnej svadbe a o farároch si myslím zhruba to isté,aj preto ma to tam neťahá.Práve preto,že vodu kážu a víno pijú... 😉
@andrejka2424 Nechceš nereaguj...Ale svoje komentáre sú fakt na zaplakanie...Si dospelá žena!!!Sa správaj!
@andrejka2424 no osobne si myslim ze v jej veku je urcite lepsia masturbacia ako sex. Pata potrebovala poradit a nie tu byt sudena takou primitivkou ako si ty, ked jej nevies poradit tak sa radsej neozyvaj.
@pata111 nemas sa preco hanbit pred mamou, nespravila si nic zle a jediny kto ti moze pomoct je gynekolog, ak sa hanbis pred chlapom tak skuste gynekologicku, ale urcite to nezanedbaj lebo za par rokov to mozno budes lutovat. Viem ze je to velmi intimna zalezitost ale kedze nemas 15 tak bez dospeleho doprovodu to asi nevyriesis.
Tak hlavu hore nazberaj odvahu a drzim palce nech to dobre dopadne!!!
@pata111 samozrejme že sa to niektorým z nás stalo. Zrejme to bude nejaký zápal, infekcia alebo niečo, ale na to ti presne odpovie jedine gynekologička a správnu liečbu ti takisto nasadí len ona. Dostaneš nejaké lieky alebo mastičku a za pár dní máš po probléme, tak to zbytočne neodkladaj, akurát sa budeš dlhšie trápiť.
@andrejka2424 aha tagze mas manzela ale mas nato llidi 😀 tak skvele ,,,,,
@pata111 ja som sa s mamou tiez nikdy o takýchto veciach nerozpravala, viem, asi ti to príde trápne. ALE - moze sa jednať o mykozu, zápal, alebo pod. Určite je potrebne to preliecit - a s tým ti poradí iba doktor. Výtoky su normálne, ale iba pokial nezapachaju, nepocitujes svrbenie, alebo iné problémy. Vytok nie je výlučne spojený iba s masturbaciou - preto sa nemusíš báť, ze by na to mama prišla - skús sa jej zdôveriť ohľadom problému ktorý ta trápi. Ak by to bol však pre teba naozaj neprekonateľný problém, skús telefonicky kontaktovať gynekológa v tvojom okoli, opýtaj sa, ci by si na vyšetrenie nemohla prísť sama - bez doprovodu. Ved sa vyskusanie nic nedáš, aj ked ja by som mamu poprosila, aby išla s tebou. Držím palce!
@andrejka2424 milá, andrejka toto je 21. storočie.
v dnešnej dobe normálne masturbujú aj 11 ročné deti a musím ťa oboznámiť s tým, že na tom nie je nič zlé. To ti povie aj hocaký gynekológ. A ak budeš raz mať dcéru tak sa ani nedivím že s takýmto tvojim pristupom ti to nepovie. Pekný deň.
@andrejka2424 milá, andrejka toto je 21. storočie.
v dnešnej dobe normálne masturbujú aj 11 ročné deti a musím ťa oboznámiť s tým, že na tom nie je nič zlé. To ti povie aj hocaký gynekológ. A ak budeš raz mať dcéru tak sa ani nedivím že s takýmto tvojim pristupom ti to nepovie. Pekný deň.

@pata111 Paťka, Paťka.. a kto z nas myslíš, že s tebou na gyndu pojde? Iba mama.., ak jej povieš, že máš výtok, nevidím na tom nič zlé, ani hrozné, aby sa nad tým pozastavovala..
A prosím ťa.. nevolaj to prstovanie... preboha.