Blcha psia - otázka

123nataly123
13. nov 2017

Ahojte, chcela by som sa spýtať na radu a názor..Mám doma( na byte) psíka - 7 ročného ..Naposledy mal blšky keď bol šteňa, vtedy sme sa ich zbavili sprejom proti blchám... avšak teraz po dlhej dobe som mu objavila blchu ..neustále sa svrbel, hrýzol..automaticky som ho okúpala šampónom proti blchám a všetko vyprala..pretože vraj sa blchy množia mimo psíka..myslela som, že je klud, po dvoch dňoch opať blcha , nevidela som ich vtedy viac nechápem ako je to možné ..tak teda zase ten istý scenár tento krát som na záver dala za krk aj vodičku z lekárne..dva dni bol zase klud pravidelne som ho pozerala a opať po dvoch dňoch som mu našla blchu...pochopila by som keby je zablšený celý, nevyperiem, nevyumývam byt ale takto..už naozaj neviem ako sa toho zbaviť a kde sa môžu zdržiavať..ďakujem za akukolvek radu, či názor..my našťastie doštípaní nie sme..

lindusss2016
13. nov 2017

@123nataly123
Psie blchy skocia na cloveka len vtedy, ak su na psovi uz tak premnozene, ze nemaju co cicat. Blchy sa mohli vyliahnut nove. Sampony sa mne moc nikdy neosvedcili. Nvm, aku presne vodicku z lekarne si mala. Skus napisat nazov, ak si pamatas. Vsetko, kde sa pes vala, vyprat aj na 90°, ak sa da, zehlit tiez na vysokom stupni. Popripade zajst na veterinu, ak sa budu objavovat aj nadalej a skusit tabletku Bravecto. Na mojho skocila blcha uz 3x, ale vzdy sme sa jej lahko zbavili po aplikacii ampulky za krk. Inak ak si mu to davala, nemusi to mat spravny ucinok, ak psika okupes dva dni pred a dva dni po. Nemoze to byt v tom?

123nataly123
autor
13. nov 2017

Ďakujem za odpoveď, všetko sme vyprali každý koberček, niektoré som aj vyhodila, pelechy, vankúše, obliečky , obojok, vodítko,všetko...a zase sa objavila nová..po aplikacii vodičky som ho už nekúpala, a volala sa fypryst...a inak tabletka slúži ako prevencia alebo vyhubí aj blchy na psíkovi?

lindusss2016
13. nov 2017

@123nataly123
Fypryst naozaj nepoznam, ja kupujem tie vodicky priamo na veterine a vzdy zabrali. Tabletka sluzi aj ako prevencia, ale aj vyhubi tie blchy. Myslim, ze ucinkuje az pol roka, mali sme ju len raz minuly rok, tak si to presne nepamatam.

lindusss2016
13. nov 2017

@123nataly123 ja verim, ze si vypratala poriadne, ale to blsie vajicko sa mohlo hocikde zapatrosit 🙂
No pred tymi vodickami nesmies tiez aspon dva dni okupat psa a pisala si, ze najskor si ho kupala, tak mozno sa mu to nevstrebalo tak, ako malo.

eva_eva
13. nov 2017

Mohlo sa stať , že si na niečo zabudla alebo aj keď si prášila, prenášala tie veci tak mohlo niekde vypadnúť. Zašla by som asi na veterinu nech nejako poradia alebo teda dajú tú tabletku 🙂

hettinka
13. nov 2017

Ja kupujem FRONTLINE a blsky sa občas objavia. Dostane vonku od iných psov alebo mačiek.

lindusss2016
13. nov 2017

@hettinka
To ano, ale nejaky cas po prostriedku by mal byt chraneny, konkretne pred blchami 3 mesiace