Blchy v byte

muchacc
2. jan 2015

Dievčatá nenašla som túto diskusiu,susede doniesli deti zatúlaného psa a mal blchy,teraz ma blchy po celom byte a vraj skáču aj na deti a majú štípance ale čo ja viem psie blchy na človeka nejdú či???Ako sa ich má zbaviť???

jemena
2. jan 2015

@muchacc v kazdej lekárni predávaju prostriedky proti blcham, aj vas poučia ak vám nebude jasný návod. Inak je od vašej susedky velmi pekné, že sa ujala opusteného zvieratka.

ena1903
2. jan 2015

@muchacc Nuz, ja som vo svojom okoli mala 2 pripady, ked sa blchy zo zvierat nanosili do domacnosti a stipali ludi. Pritom to boli velmi poriadne domacnosti a domace panie boli zhrozene a zahanbene. Jedna len vsetko dokonale vygruntovala, vyprala, vydrhla so silnymi cistiacimi prostriedkami. Druha urobila to iste, len este zasla aj ku koznej. Ta ju ukludnila, ze to nie je ziadna hanba, ze sa to stava bezne, ze aj ona uz to doma mala... Dala jej masticku, ktorou sa mala na noc cela natriet (lebo tie potvory mala zjavne v posteli - stipali ju len v noci) a na druhy den len prezliect postel a hotovo. Neverila velmi, ale vyskusala a bol naozaj pokoj. Tak nech to skusi tvoja suseda konzultovat aj s koznou, mozno jej to ulahci.

eeffka
2. jan 2015

@muchacc ale idu, ked nie je pes aj clovek je dobry... riesenim je blchu ulovit.

muchacc
autor
2. jan 2015

@eeffka
@ena1903
@jemena psíka už dali do domu k jej sestre ja som jej aj pomáhala žehliť všetko prala úplne všetko,a tiež čistotná poriadna rodinka

ena1903
2. jan 2015

@muchacc Ono to zjavne s cistotnostou nema nic spolocne. No snad sa im problem podari cim skor vyriesit.

darina1952
2. jan 2015

@muchacc ahoj, odporúčam Biolit - univerzálny sprej na lietajúci a lezúci hmyz. Poriadne nastriekať a potom už len vyvetraj výpary. Dlážku od postreku umy až na druhý či tretí deň pretože aj po nastriekaní je táto plocha ešte niekoľko dní aktívna bez umytia - je to v návode na spreji.

17alexis
2. jan 2015

@muchacc blchy sa praním nezničia. Za študentských čias som doniesla domov blchy z intráku. Doma sme všetko vystriekali Biolitom - treba si prečítať, štítok, na akú háveď je určený, lebo je viac druhov. Tým sme vystriekali všetko skoro až do mokra, zavreli okná a šli preč na 3 hodky, potom sme všetko vyprášili, oprali, povysávali...opakovali sme to viackrát, lebo na prvý šup sa toho zbaviť nedá. A ešte mama kúpila nejaký biely prášok, ktorý treba len nasypať na rôzne miesta, nechať pôsobiť a povysávať.