Mám syndróm dráždivého čreva a bledú hlienovitú stolicu. Bojím sa rakoviny

ninusqa_25
21. feb 2019

Ahoj. Trpím panickou poruchou, mam aj syndróm daždivého čreva, v poslednej dobe mam také problémy. Bledá stolica, taka hlienovita alebo mastná ja neviem, a svetla, žltá. Bojím sa rakoviny pankreasu. Mam síce krvné vyšetrenia úplne v poriadku, no aj tak sa hrozne bojím. Ú doktorky som stále ale tá mi hovorí že mi nič nie je že si to len namýšlam

silvusias
21. feb 2019

Tak by si sa mala skľudniť. Ak ti viaceré vyšetrenia vyšli v poriadku, tak ti ozaj nič nebude. Tým, že si to ale namýšľaš, tak si môžeš privodiť aj také falošné nepriaznivé príznaky

ninusqa_25
autor
21. feb 2019

@silvusias ja si to nevymyslam. Ja som bola iba na krvné testy. Proste mam problém so stolicou a neviem čo to môže byt. Áno pôjdem zajtra k lekárovi ale dnes som z toho naozaj rozrušena

deti95060810
21. feb 2019

trpíš panickou poruchou? u psychiatra si bola? lebo hnačky a podobné problémy bývajú aj keď sú problémy s psychikou... skús sa pohnúť touto cestou...

biokozmetika
21. feb 2019

@ninusqa_25 zmeniť stravu a vyhýbať sa stresu, to je asi najdôležitejšie pre začiatok. Skus vynechať alebo eliminovať mliečne výrobky, lepok v pecive a sleduj ako sa to zmení-zmenu možno uvidíš po dvoch týždňoch. Super je tiež detox ak si trúfas 🙂 Tiež je dobre užívať probiotika, lanové semienka a ako píšem vyššie sústavne sledovanie sa a stres situáciu len a len zhorší takže držím prsty aby sa to rýchlo upravilo 🙂

iwesska
21. feb 2019

Na gastre si bola? Zlta,resp. mastna stolica sa vymysliet neda,ani keby si mala zachvaty paniky kazdy den. Vtedy byva max.hnacka. Farba suvisi to so stravou. Moze byt taka,ked jes vela tukov,alebo vela potravin bledej farby. Tiez mozes mat nejaku intoleranciu,alebo parazity. Zial chapem ako sa citis. Zial ak niekde spomenies,ze mas PP,tak uz automaticky je vsetko z toho, na to si musis zvyknut ale nenechaj sa odbit,ak mas nieco,co sa ti nezda. A nemusi to byt hned rakovina.

nasasa_1
21. feb 2019

Sama pises, ze mas ine problemy, hlavne teda ten syndrom drazdiveho creva sposobuje take rozne stolice takze podla mna je to z toho. Ved si bola ja na vysetreniach a vsetko je v poriadku. Je zbytocne sa trapit niecim co nie je

lindusss2016
21. feb 2019

@ninusqa_25 zlta a mastna stolica je vzdy problem, to sa neda vymysliet. Okamzite sa objednaj na gastro, potrebujes poriadne vysetrenia, KO absolutne nestaci, musi ta vidiet odbornik. Neboj sa, netreba hned mysliet na najhorsie, je naozaj vela pricin, ktore to mozu sposobovst. Rakovinu pankreasu som videla v priamom prenose 😔 je to zakerna choroba, smrt prichadza relativne rychlo. Ale aj priznakov je ovela viac, nielen zlta stolica. Patri tam hlavne rapidne chudnutie a bolesti

tilinka26
21. feb 2019

@ninusqa_25 pokiaľ nemáš potvrdenú diagnózu, zbytočne sa neplaš. Ešte si privodíš zbytočné problémy so stresu... Choď na gastro a tam vyšetria všetko potrebné 🙂

damiana2222
21. feb 2019

@ninusqa_25 to som mávala aj ja tak tiež mám PP a keď som vystresovaná a preháňa má tak to mám tiež také bledé a riedke..ja si to nevšímam..skús sa upokojiť..dať si horkú čokoládu a polepší sa ti.

m_i_c_h_a_l
4. feb 2020

@ninusqa_25 ako si prosím ťa dopadla? Ja mám úplne rovnaké problémy, gastro už mám obehane, okrem mnoho iných oddelení za posledný rok.. no a bolo mi koncom minulého roka robené aj sono a CT brušnej dutiny a všetko vyzerá v poriadku.. napriek tomu stále problémy s trávením, bolesti brucha, stolica kasovita, ako keby mastna a svetlá.. zajtra idem k psychiatrovi, tak to hádam bude z toho neustáleho strachu z vážneho ochorenia..

pablito555
9. feb 2020

@m_i_c_h_a_l ahoj,ako si na tom, mám presne to isté.

m_i_c_h_a_l
9. feb 2020

@pablito555 bol som v stredu u psychiatricky, podľa nej sa u mňa urcite jedna o somatoformnu poruchu. Povedala mi, ze lieky na trávenie beriem zbytočne. Ukľudnilo ma to.. predpísala mi aj antidepresíva, ktoré od stredy užívam .. od štvrtku som nemal žiadne tráviace problémy, stolica úplne v poriadku ako nebola už veľmi dlho.. ak je to pravda, tak zo mňa išla biela kaša a neviem čo ešte namiesto toho čo má z človeka ísť normalne z toho nenormalneho strach a stresu, a ako som sa ukludnil to prešlo, ani brucho má už 4 dní nebolelo.. ak máš podobne problémy a žiješ v strachu z rakoviny a do toho sa ti kópia rôzne zdravotné problémy, určite odporúčam toho psychiatra. Vraj je to časté u ľudí takéto stavy.. držím palce, keby potrebuješ niečo ešte sa má spýtať kľudne pis..

pablito555
9. feb 2020

@m_i_c_h_a_l ja mám od decembra problémy, bolí ma brucho, kríže, mám žltú kašovitu stolicu, normálnu som nemala ani nepamätám,bola som na gastroskopiu,sono,krv, všetko bolo ok chvíľu v decembri.
V januári som išla na pohotovosť,zase krv,sono brucha,RTG brucha, všetko negatívne.
Zajtra idem na CT brucha a malej panvy, mám hrozný strach z výsledkov,som momentálne na PN,lebo psychicky nevládzem, nič iné nemám v hlave,len rakovinu pankreasu,v noci sa na to budím,moja doktorka mi naznačila, že to je psychické,lebo za dva mesiace opakované vyšetrenia negatívne,ale mňa stále bolí to brucho,nie je to silná bolesť,ale proste neustáva to, gastroenterológ povedal, že to môže byť z chrbtice,no som na dne psychicky, ďakujem že si odpísal.

lindusss2016
9. feb 2020

@pablito555 pri rakovine pankreasu nemusia laboratorne vysledky vela nspovedat, ale cukor by asi nebol v poriadku

m_i_c_h_a_l
9. feb 2020

@pablito555 viem presne o čom hovoríš, zato aj hneď odpisujem, lebo viem ako to potrebuješ.. ak teda nie si niekto kto si tu robí srandu z chorých ľudí... Ten strach a neustále napätie robia asi svoje. Tiež mávam bolesti, pocit pichania, pálenia na mieste kde je pankreas. Niekoľko krát za deň svetlo žltá stolica, kaša, hnačka, drobne neforemné kúsky, častá plynatosť, bublanie v bruchu.. veci ktoré nasvedčujú problémom s pankreasom ... A zrazu všetko normálne, ako u najzdravšieho človeka.. dobré je to so mnou 4 dni, takže ešte sa celkom nechcem pasovať do pozície, že som z toho von.. ale určite je minimálne zvláštne, že odrazu sa to takto výrazne zmení k lepšiemu.. a prišlo to s nejakým mojim kľudom, mozno pomohli aj tie antidepresíva.. . Určite ti odporúčam ísť na to CT, mňa dobrý výsledok z CT drži nad vodou dosť.. ak by sa ani tam nič nenaslo, tak potom už sa len netreba hanbit ist na tu psychiatriu, lebo pravdepodobne to tiež bude v tom... Držím palce!

evka64
9. feb 2020

@ninusqa_25 celiakia? Nebola si na gastro?

ysseba
9. feb 2020

@m_i_c_h_a_l
@pablito555 A dychový test SIBO ste absolvovali? Určite to absolvujte. Žiadna poisťovňa ho neprepláca, stojí okolo 30€. Treba si vyčleniť 3 hodiny na to. Vypijete sladký roztok a každých 15 minút dýchate do prístroja. Ide o prerastené črevné baktérie v tenkom čreve. Dávajú sa na to antibiotiká. A so syndrómom dráždivého čreva to ide ruka v ruke. A jedným z príznakov je aj stolica, ktorá má žltú farbu.

pablito555
9. feb 2020

@m_i_c_h_a_l Ďakujem za podporu, snáď to bude v poriadku a určite sa nehanbím ísť na psychiatriu.

pablito555
9. feb 2020

@ysseba mne dal gastroenterológ na sibo antibiotiká bez testu, že skúsime naslepo.
Po piatich dňoch som to vyhodila,ma brucho z toho bolelo ešte viac.

ysseba
9. feb 2020

@pablito555 ☹ Inak ja mám podobné ťažkosti. Síce ja by som to nenazvala bolesťou brucha, skôr vyslovene črevné problémy. Na wc chodím aj 5x za deň, hnačky, žltá stolica, nafukovanie. Mňa brucho ani nebolí, len teda keď "mi treba" tak mám kŕče v črevách. A tiež také škvrkanie, prelievanie v črevách. Záhadou mi je, že teraz som mala také obdobie kedy som bola v pohode s črevom. A neviem čím to bolo. Preto mi napadla aj histamínová. Bola som na zistení laktózovej intolerancie- negatívne. Idem na to SIBO (vkladám veľké "nádeje" že to bude ono a bude lepšie), potom na lepok a histamínovú. Ale lepok to podľa mňa nebude - keď som mala to črevo v pohode, tak som jedla lepok normálne. A tiež mám pocit, že strava mnou prejde veľmi rýchlo. Napr. mak... Zjem na obed a večer ho vidím v záchode.

m_i_c_h_a_l
9. feb 2020

@pablito555 nemáš za čo ďakovať, rado sa stalo. A hovorím, ak by si sa chcela čokoľvek spýtať kľudne pis..

m_i_c_h_a_l
18. feb 2020

@ysseba ahoj, daj prosím vedieť ako si dopadla s tým SIBO. Kde sa to dá absolvovať?

ysseba
18. feb 2020

@m_i_c_h_a_l Ahoj. Nijako som nedopadla, čo čert nechcel - raz za rok som bola chorá - práve vtedy kedy som mala ísť na SIBO 😠 Takže ďalší termín mám na 11.3. A absolvovať sa to dá napríklad u alergológa alebo na gastroentrológií. Ale musíš si pozisťovať v tvojom okolí, lebo nie všetci majú ten dýchací prístroj.

olsan
3. apr 2020

@pablito555 Mám už 3 mesiace to isté- bolesti z brucha až do chrbta , zaludka, prelievanie v črevách, plynatosť...akurát, že nevraciam... stolica skôr zápcha.Chodím po doktoroch a nič nezistili a mňa to bolí. Krv ok, ct malej panvy tiez, gastro nič....A ja bojím rak. čreva :( kolonoskopiu nechcem, lebo sa bojím.... radšej ten psychiater . Aké lieky ti dal?

m_i_c_h_a_l
22. apr 2020

@olsan ahoj, mne dala psychiatrička antidepresíva tianeptin a sulpirid.. a moje problémy sa postupne upravujú, pomaličky už začínam žiť normálne.. pokiaľ ti nič doktori nenašli určite toho psychiatra odporúčam, ja som tomu tiež nemohol uveriť, že by takéto problémy mohli pochádzať z niečoho iného ako organickej príčiny. Podľa mňa to v tvojom prípade všetko dobre dopadne nakoniec a bude to tiež psychického pôvodu keď ti nič nenašli ani na CT.. držím ti palce!

olsan
14. máj 2020

@m_i_c_h_a_l Niekedy možno aj stačí takáto podpora...Ja tiež verím, že sa to upraví, hlavne sa musím upokojiť a nemať strach a zlé myšlienky .Zatiaľ toho psychiatra nezvažujem, musím sama ;) Prajem ti všetko dobré , nech ti to prejde a neopakuje sa ;)

8611
5. aug 2020

@pablito555 ako ti dopadlo vysetrenie?mam to iste.dakujem

8611
7. apr 2021

@m_i_c_h_a_l ako dlho si mal takéto stolice Michal?dakujem

m_i_c_h_a_l
8. apr 2021

@8611 ahoj, takéto problémy som mal niekoľko mesiacov, možno aj trištvrte roka, rok.. neviem si úplne presne vybaviť kedy začali, nakoľko sa mi to rozvíjalo postupne a spočiatku som tomu nevenoval takú pozornosť.. ako som sa dostal do psychickej pohody sa to jednoducho upravilo. Snažím sa držať v kľude, a ak sa mi to darí, tak tieto problémy nemám. Myslím, že je to veľmi individuálne ako dlho taketo problémy u ľudí pretrvávajú.. aj u mňa to kľudne mohlo trvať kratšie alebo dlhšie kým by sa to upravilo, resp. to vôbec nemuselo vzniknúť, ak by som vedel veci v hlave lepšie odfiltrovať hneď od zaciatku🙂

8611
9. apr 2021

@m_i_c_h_a_l dakujem Ti Michal.aj ja mam veľky strach a ten ma ubíja😞