icon

Bola reakcia zubárky naozaj neprofesionálna?

2. jún 2025

Ahojte, prišla som sa sem spýtať, či si myslíte že takáto reakcia zubárky je v poriadku.
Mám 28 rokov a pomerne dobré zuby. Vŕtali mi niečo asi 3x v živote asi keď som mala 15 rokov. Teda mám 3 amalgámové plomby (iné u mojej vtedajšej zubárky nerobili).
Chodím na jednu nemenovanú Bratislavskú kliniku, platím za všetko vrátane preventívnej prehliadky ale doteraz som tam bola spokojná. Bola som 3 roky po sebe u môjho zubára, spravil mi snímok a nikdy žiadny kaz. Bola som dnes na prevencii ale (neviem prečo) u inej zubárky. Len som si sadla do kresla a prvé čo mi povedala bolo, že "vy teda tej hygiene moc nedávate". Dala mi potom doslova 15 minútovú prednášku o tom aký mám zubný povlak ako "hrozne to vyzerá". Spýtala sa ma, že ako často chodím na hygienu. Povedal som raz ročne (tak mi odporúčil jej kolega) a ona sa mi doslova začala smiať, že či to myslím vážne, že to mám chodiť každé 4 mesiace, že "tak chodia všetci". (Jednak to počujem prvý krát a dosť silno pochybujem, že hordy ľudí si môžu dovoliť hygienu za 90 eur každé 4 mesiace.) Potom zobrala môj RTG snímok povedala, že pod jednou amalgámovou plombou je kaz (okej však stane sa s tými amalgámovými) a že ako som ti mohla niečo také dať do zubov. Keď som jej povedala, že tá plomba má 10 rokov určite a že vtedy sa u mojej vtedajšej zubárky iné nerobili. Tak mi povedala, že "to čo ste chodili k zubárovi do Turecka". Som tam zostala, že čo? Potom začala ukazovať na ten RTG snímok, že tam sú 2 ďalšie kazy. Doslova som na tej snímke nevidela nič. Akože nie som zubár ale príde mi divné, že za 5 rokov ani jeden kaz a teraz zrazu 3. Začala mi tam potom rozprávať (zasa), že ako mám zlé zuby a nestarám sa o nich. Mám 3 plomby asi spred 10-15 rokov a mimo toho NIČ. Normálne si čistím zuby 2x denne sonickou kefkou používam medzizubnú kefku a ústnu vodu + 1x ročne som chodila na hygienu, lebo sa mi robilo trochu zubného kameňa ale vždy som tam bola 20 minút (tá istá klinika).

Odišla som z ambulancie totálne vyvedená z miery, že čo je. Však okej mohli sa mi zhoršiť zuby ale za 90 eur čo platím za preventívku by som teda čkala iný prístup. Chcela som napísať na vedenie kliniky, že teda prečo mi zmenili zubára a že táto pani je extrémne necitlivá a neprofesionálna ale je mi to také blbé. Prehliadku mi urobila ale prístup 0/10.

Strana
z2
romino
4. jún 2025

Mas to rtg ? Daj si ho pozriet este dalsim zubarom.
Ja som si takto myslel par rokov, ze ako dobre, pri kazdej prehliadke vsetko v poriadku.
A potom to prislo. A v podstate 3 ini zubari potvrdili kazy podla rtg snimky, pod starymi plombami + aj realne tie niektore zuby zacali robit problemy.
Hlavne ze som sa roky tesil ako je "vsetko v poriadku", ako poctivo preventivne si davam pozerat zuby a tak teda predidem problemom .... Trestuhodne.

maya_hi
4. jún 2025

Tak treba zarobiť no. Zubári sa majú veľmi zle. Musíš to pochopiť. Hypotéka a tak.... 😏 No a teraz k veci. Hygiena- u dospelých 1x ročne, u detí 2x ročne. Ak je to vôbec potrebné 😏 Čiže ak, tak u ľudí, u ktorých je tendencia väčšej tvorby zubného kameňa. Inak nie.

ema22270
4. jún 2025

Ja keby som si tam sadla, tak ma ta zubarka asi znesie pod ciernu zem. Zuby si umyvam, aj medzizubne kefky pouzivam, kazy sa mi robia..aj tym ze som nenosila strojcek a asi by sa zisiel, ...po kazdom dietati, zhorsenie zubov, zapal dasien a minimalne 2 kazy. Tiez som bola u zubarky ktora sa rozculovala ze mam zle ulozene zuby a podobne, bolo mi to neprijemne dost. Popritom tiez si platim vsetko u draheho zubara, tak by sa mohli zdrzat komentarov. Tiez som mala amalganove plomby na stolickach spred 20 rokov pomaly a vsetky mi ich vymenili pred 3 rokmi a teraz som mala kaz pod tou novou plombou, co teda nechapem vobec.

bbalin
4. jún 2025

Absolútne neprofesionálne a drzé. K tým kazom, ktoré ona videla - určite konzultuj s iným zubárom. To, že si za zubára platíš draho úplne chápem.. Ja som mala šťastie na dobré zuby, rovné, biele, nekazivé, nikdy žiaden kaz... V 27 som menila zubára, lebo som sa sťahovala.. Na preventívke mi zubár povedal, že všetko ok, bez kazu, o rok na to v tej ostej ambulancii iný zubár a že mám kaz, tak, že ok, dal termín, prišla som a zas iný zubár, ktorý mi šiel robiť kaz, no otrasné.... Ukrajinec, ktorú nevedel absolútne nič po slovensky, vŕtal asi so zlými nástrojmi, akoby bolo tupé, neviem to opísať ani, všade smrad ako po spálenine, chytil jeden nástroj, držal v ruke, rozmýšľal, položil, vzal druhý, akoby nevedel čo robí, sestrička slovenka mu vravela sem tam do toho "počkajte, ešte toto odsajem, ešte toto musí zatuhnúť", niečo otrasné, myslím si úplne vážne, že ten blbec ani nebol zubár...zadrel mi, že mám ďalších 6 kazov! To som vedela, že koniec, sem už neprídem.... Našla som kvalitného, hoci drahého zubára, ktorý robí všetko pod mikroskopom, za mňa topka a za tie peniaze mi to stojí.. a výsledok - kazy žiadne, ale opravoval mi zub po tom debilovo zubárovi, videl aj starý rtg a povedal mi, že na 90% šlo o zdravý zub, len mal povlak ma povrchu.. a myslel si, že plomba už musí mať aspoň 12rokov a nie 2 mesiace, že je to robené katastrofálne, že tak vyzeral keho druhý pokus o plombu na škole.... A kľudne tu aj zverejním názov kliniky - DetaDent v BB... Nikdy viac, len ošklbať ľudí, aby zarobili....

sissi2183
4. jún 2025

Viac by som tam nesla a presne toto by som jej napisala do recenzie. Co sa tyka tyxh plomb, aj ja mam od detstva par tych amalganovych. Chodila som k spickovemu zubarovi neskor a vzdy som mala zdrave zuby. Dokonca ani n hygienu som nechodila. Prestahovala som sa a zacala som chodit inemu zubarovi - podobnemu debilovvi ako tato tvoja. Hned ma zdrbal, ze mam 8 kazov a ze to musime porobit. Pozerala som na neho ako puk, ze pred rokom som bola na preventivke a mala som zuby zdrave. Zacal mi teda opravivat tie zuby - samozrejme neznluvny zubar, takze plna cena za kazdy zub. Po 3tej oprave ma 2 mesiace bolel ten zub, urobil mi este aj velku medzeru medzi zubami. Nasledne som sa stahovala do Nemecka a zacala chodit zubarovi tu. Urobil mi rtg, prehliadku a ani jediny kaz som nemala. Hovorim, ze to nie je mozne, ze na SK mi povedal zubar, ze mam kopu kazov. On povedal, ze nemam ziaden kaz.Takze ten dilino na Slovensku mi „opravoval“ zdrave zuby. Bez urazky ale mam pocit, ze slovenski zubari to je dobra masineria na zarabanie penazi a najlepsie bez blocka.
Tu v DE neplatim za bezne osetrenia ani Euro.

Strana
z2