icon

Bolesť a afty po lokálnej anestézii u zubára: Ako dlho to trvá a ako pomôcť?

26. jan 2025

Ahojte, stretli ste sa niekto s týmto?
U zubára mi dali 2 lokálne injekcie do spodnej strany, jedno blízko pod zub, druhu ďalej do vnútra úst pri jazyku. Je to už 5 deň a stále to mám červene (až takú malú bielu guličku akoby aft) a boľavé akoby reakcia, ťažko sa mi je jedlo, ťažko sa mi prežúva. Stretli ste sa s tým niekto? Kedy to prestane alebo nepoznáte niečo čo by mohlo pomôcť?

aurelia2000
26. jan 2025

Aký úkon ti robil? Tá mala biela gulička bude skôr hnis od koreňa, mám také obavy. Niekedy sa to takto zapuzdri a vydrží to tam roky. Pomôcť ti môžu také vodičky a gély na potieranie zapálených ďasien z lekárne, je toho viac druhov, napr. Herbadent. Mohla si ináč dostať aj alergiu na tie zubarske tampóny, už som videla aj pleseň dostať, to sa lieči Nizoralom tbl. Ešte salviovy odvar na vyplachovanie je prijemny. Tak poskusaj.

autor
26. jan 2025

@aurelia2000 robili mi len 3 kazy, hore aj dole, hore bez problémov, dole som mala dve anestezy, hnis mi to úplne nepríde, nie je to nijako veľké je to čisto “povrchové” akoby nejaká reakcia, v stredu idem znovu tak sa opýtam konkrétne zubarky len som chcela možno nejaké tipy. Ďakujem

dagmar2000
26. jan 2025

Tak na toto si dajte pozor. Ja som raz prisla k zubarovi s tym ze ma boli ako sa mi pretlaca zub mudrosti, povedal ze je vraj dasno zapalene a umrtvil to na troch miestach, vycistil nejakym roztokom a poslal ma domov. O dva ci tri dni som dostala do ust taku infekciu na celych dasnach po celych ustach ze som nevedela rozpravat ani jest, proste nic a ta bolest ani nehovorim, nezaberal ani flector, nevedela som ani pit.

Zacalo to presne takou malou gulickou akoby aft, hned na druhy den sa objavil. Tak som neriesila lebo to fakt vyzeralo ako aft zvnutra na pere, dole pri dasne. No a na treti den sa mi zacal tvorit taky biely povlak na spodnych dasnach, na stvrty to uz boli cele usta.

k_atarina
26. jan 2025

Ahoj. Mne trhali osmicku vo štvrtok. A uz teraz mam 6 aft, ktore vznikli podla mna mechanickym poškodením pri trhani. Nemozem ani rozpravat, ani jest, ani sliny prehltnut. Ta bolest je nehorazna. Ziadne lieky nezaberaju. Vyplachujem Glimbaxom, malo ulavi na hodinu.

autor
26. jan 2025

@k_atarina toho som sa zľakla, lebo pomerne často mám samo o sebe afty a vyzerá to najskôr na aft, ta na ďasne je nepríjemná ale pri jazyku je to peklo, ťažko sa mi žuje a stále bolí. Dúfam že to bude ale len boľavý aft.

autor
26. jan 2025

@dagmar2000 to mi je veľmi ľúto, dúfam že to nebude nič take, nezväčšuje sa mi to ani to nemám moc biele, čisto ako aft, už to je 5 dni takze si myslím že nejaké väčšie problémy ma obídu, dúfam.

k_atarina
26. jan 2025

Urcite to budu afty. Ja mam taktiez na boku jazyka smerom az ku korenu. Je to neskutocna bolest. Cele usta mam podrazdene. Vo stvrtok idem na vyber stichov. Tak uvidim ci mi na afty nieco da. Manzel mal po trhani osmicky taktiez afty a zlepsovat sa mu to zacalo az na dalsi tyzden.

dagmar2000
26. jan 2025

Tak to potom nevyzera na to. Dufam ze to bude v poriadku 🙂 mne najviac na afty pomaha voda na vyplachovanie Curaprox perio plus, ta je najlepsia. Do dvoch dni mam aft prec, pouzivala som aj vtedy pri infekcii a velmi pomohlo zmiernit bolest.