Bolesť brucha po sekcii

pataja
11. apr 2022

Ahojte, mam za sebou 3sekciu pred cca mesiacom. Rana ma vôbec neboli ale zo dňa na deň mam citlivejšie na dotyk brucho(v oblasti niekde pod pupkom nad ranou) .Mam aj akoby vnútorný opuch. Mam ísť na kontrolu k svojmu gyn.az koncom apríla. Nespomínam si už ako dlho a ci vôbec ma bolelo takto brucho v prípade predchad.sekcii. Aké máte skúsenosti? Môže sa jednať o zapal maternice? Rozmýšľam, či si aspoň nekúpim domáci CRP test..alebo rovno na kontrolu radšej?

heln
11. apr 2022

@pataja ahoj, mna teda brucho bolelo po druhej sekcii este dost dlho, vravela som to doktorovi pri kontrole po sestonedeli a povedal ze je to normalne, brusna operacia a tak.. mozem povedat ze az po troch mesiacoch som sa citila tak ako pred tym. pokial nemas teplotu tak by to zapal byt nemusel, ale za zavolanie doktorovi nic nedas.

pataja
autor
11. apr 2022

@heln ja už si vôbec teda nespomínam, že by ma to bolelo až takto a tak dlho po...a hlavne, keď ma to takto ani nebolo 2tyzdne po sekcii len teraz začalo, to mi je na tom to divne...

lucinika
11. apr 2022

@pataja vybehla by som na gynekológiu, mam za sebou 2 sekcie a pri oboch som po 2 týždňoch nevedela ze som nejakú mala.

pataja
autor
11. apr 2022

@lucinika ved toto, ja si tiež nespomínam, že by som také bolesti mala...už som objednaná na kontrolu tento týždeň

lucinika
14. apr 2022

@pataja ako si dopadla?

pataja
autor
19. apr 2022

@lucinika ďakujem za opýtanie, našťastie zapal tam nebol, horšie sa to hoji, je to trochu dlhšie zotavovanie ako predchad.sekcie, ale už je to lepšie. Odporučil mi kúpiť poporodny strhujúci pas a po šestonedelia ešte kontrolu, potom budem môcť začať posilňovať svalstvo viac a cielene, ideálne s fyzioterapeutkou, tak uvidím ako to na tom budem potom. Ta bolesť po dvoch týždňov ma prekvapila, preto som radšej bola, teraz som aspoň kľudná, že sa tam nedeje to co nemá.