icon

Bolesť brucha pod rebrami

llenka014
8. aug 2021

ahoj opäť mám bolesti brucha pod rebrami, na wc chodím už pravidelne, sú to take ako kŕče ale sťahujúce skôr, neviete čo by to mohlo byt? Beriem mastichu a zatiaľ nevidím rozdiel :/ môže to byt slepak?

dijka123
8. aug 2021

@llenka014 a ak tam je lekaren skus si dat 30 kvapiek algifen ak mas nahodou

llenka014
autor
Autor odpoveď zmazal
llenka014
autor
8. aug 2021

@dijka123 brala som no spa a mastichu active beriem :/

dijka123
8. aug 2021

@llenka014 vies ten druhy papier lepsie odfotit neda sa to citat

dijka123
8. aug 2021

@llenka014 no ale ked su problemi z bruchom tak vzdy sa dava algifen aspon on vzdy predpsuje

llenka014
autor
8. aug 2021
dijka123
8. aug 2021

@llenka014 no mas tam nejaky utvar pravdepodobne ide o cystu

llenka014
autor
8. aug 2021

@dijka123 áno ale vraj je pred menštruačná vraveli

llenka014
autor
8. aug 2021

@dijka123 a myslím že to nemôže za moje bolesti problémy

llenka014
autor
8. aug 2021

@dijka123 slepak by videli na sone?

dijka123
8. aug 2021

@llenka014 jasne ze ano

llenka014
autor
8. aug 2021

@dijka123 lebo sa bojím či zápal nemám

dijka123
8. aug 2021

@llenka014 no ja som si tiez myslela raz ze mam slepak ze mam zapal a sla som na urgent a bol stoho silny zapal mocovych ciest

llenka014
autor
8. aug 2021

@dijka123 no ja chcem aspoň. Crp nech mi moja dr správi len bola som tam minuly týždeň a nič, neviem čo to môže byt na sone čo všetko vedia zisťovať?

dijka123
8. aug 2021

@llenka014 no vsetko a ked poslu na ct alebo na mr ale akus su kupit crp test v lekarni a zistis sama

llenka014
autor
8. aug 2021

@dijka123 že myslíš že to je fakt 100%? Akože chcem ísť k obvodnej určite ale keď na usg nevideli nič tak hádam fakt to tak je, len neviem čo to nože byt

dijka123
8. aug 2021

@llenka014 moze to byt kludne intolerancia alebo celiakia a nemusis otom ani vediet

llenka014
autor
8. aug 2021

@dijka123 robili mi testy aj nato všetko negatívne bolo našťastie takze už som zufala že čo to je

simca06022011
8. aug 2021

Nafuknuta si, tie bolesti su z toho... Dieta, mne zaludocne kvapky pomahaju 😁 este sa prezenies na urgent parkrat a prestane ta to bavit... (rovnako som na tom bola😁)

llenka014
autor
8. aug 2021

@simca06022011 dieta mne povedala dr všetko papať, ako vyprážané nejem, no hej beriem mastichu active a problémy sú stále človek sa boji co to môže byt, nafúknutá niesom mám pred ms ale z toho myslím že to neniii

simca06022011
8. aug 2021

@llenka014 mas v rtg meteroizmus viditelny, takze si.. Aj ked tebe sa to nezda.

llenka014
autor
8. aug 2021

@simca06022011 no keď idem na wc je to lepšie

panelacikova
8. aug 2021

@simca06022011 😀
@llenka014 prepáč, ale prdíš? 😀 ako fakt sa ťa pýtam.... plus napríklad mne osobne veľmi škodí klasické sladké mlieko (a to ho tak veľmi milujem). a rovnako ako píše aj
@simca06022011 v minulosti som bola na pohotovosti a urgente niekoľkokrát, vždy bez nejakého závažného nálezu. záver? dráždivé črevo, vysoká plynatosť. sledujem sa už niekoľko rokov. niekedy vypijem napríklad to mlieko a nič. aj pár dní. niekedy si dám pohár a zduje ma ako kozu a bolesti neskutočné... takže určite by som hľadala v strave niečo, čo mi škodí alebo proste začalo škodiť. u mňa sú to žiaľ mliečne výrobky, ktoré inak milujem.

panelacikova
8. aug 2021

@llenka014 ty nemusíš mať pocit nafúknutia, ale v tých črevách sa to proste deje. a vtedy je bolesť striedavá, po celom bruchu. ver mi, bojujem s tým už x rokov. napokon to prejde vždy, keď sa vetry rozhodnú ísť von 😀

llenka014
autor
8. aug 2021

@panelacikova presne keď pôjdem na wc alebo mám vetry tak je ok, mne sa zdá že to mám keď jem veľa pečiva

erickatt
8. aug 2021

@llenka014 ja som to mala z chrbtice

certi
8. aug 2021

@erickatt presne tak.....je to z chrbtice, vtedy bolieva aj vpredu brucho, rebra a kadeco ine

panelacikova
8. aug 2021

@llenka014 aj to je možné. odsleduj si to. niektorí "gastro-lekári" odporúčajú viesť si denník, zapíšeš si, čo si kedy zjedla a na druhý deň, či si mala stolicu, vetry, atď...ako si sa cítila apod. a podľa toho si odsleduješ, čo ti zrejme škodí. to neznamená, že to nemôžeš jesť, ale občas a s mierou. je to ako s mojim mliekom :( a tie črevá sú nevyspytateľné. ale podľa toho, čo si tu odfotila, tie závery vyšetrení naozaj nehovoria o ničom vážnom. nie som lekár, ale mám za sebou kvantá vyšetrení, ver mi. a všetko na jedno kopyto - podobne, ako u teba. ideálne je ešte "nájsť si polohu", keď máš tieto bolesti, kedy tým vetrom proste uľavíš. znie to síce možno niekomu neslušne a príšerne, ale viem si predstaviť, aké bolesti môžeš prežívať a fakt uvoľnenie prináša to, že bolesti zmiznú alebo sa výrazne obmedzia. ja som príšerný pacient. akonáhle mi je lepšie, šup, pohár kakauka 😀 no čo už. teraz pchám do seba syr. ale aspoň plesnivý, nie sladký. ak je zle, kupujem namiesto mlieka acidko 🙂 kyslé mliečko môžem. čiže skús sa naozaj odsledovať a obmedziť veci, ktoré ti škodia. mne napríklad škodia aj mandarínky, pomaranče, dokonca aj šošovica! práve preto, že nadúva 😀 držím palce, nech sa ti polepší. ja s tým bojujem veľmi, veľmi dlho. keď som pozerala kedysi do karty, tak prakticky od detstva, len sa to posledné roky (asi 8) dosť zhoršilo. drž sa a hlavne pokojnú myseľ, stres to naozaj znásobuje, hoci málokto tomu verí 🙂

panelacikova
8. aug 2021

@erickatt
@certi súhlasím aj s vami, baby. mávam bolesti aj od chrbtice. ja osobne to už viem rozlíšiť, kedy ide o chrbticu a kedy o črevá.

labocca
8. aug 2021

@llenka014 ahoj,ja som mala taketo bolesti brucha cca pol roka,stale kolom dokola.Raz lepsie raz horsie. Bola som tiez na sono,potom na kolonoskopii a zistili mi sy. SIBO. To vraj sposobuje aj bolesto pod rebrami.Tiez som myslela,ze zlcnik ale ten je v poriadku.
Skus si to dat vysetrit,su to len dychove testy.