Bolesť chodidla a borelióza

jozefink
17. mar 2022

Hľadám radu ak sa niekto prípadne stretol s niečím podobným ako ja.

Som aktívny bežec/cyklista a od konca januára ma bolel priehlavok, najme pri behu - bolesť prechádzala v rámci chodidla do prstov a spať. Zavše sa to zlepšilo, bežne už to nebolí, no pri behu opäť začne. Po vylúčení zlomenín a iných zápalov šliach mi z krvi zistili čerstvú borelíozu.

Má niekto prosím skúsenosť s tým, že by tá noha mohla bolieť z toho už v tak skorom štádiu? - (začala by bolieť už po pár týždňoch od nakazenia). Ak áno, máte s tým niekto skúsenosť či by aj tomuto mohla liečba antibiotikami pomôcť?

Vopred ďakujem za akúkoľvek radu alebo skúsenosť.

panelacikova
17. mar 2022

@jozefink takto: ak máš boreliózu, tak ATB čím skôr a čím viac. (aspoň 4-5 týždňov). a áno, môže to byť od toho. ja mám chronickú formu a stále (takmer denne) mám nejaké bolesti. či už brucha, kostí, kĺbov, hlavy.... stále niečo. a nie také, že juj, zabolelo... ale aj také, že sa zvíjam. takže ATB čím skôr, ak ti bola čerstvo potvrdená, že nie je ešte v chronickej fáze...

jozefink
autor
18. mar 2022

@panelacikova dakujem za odpoved. Antibiotika už našťastie beriem, ale zatial len od stredy. podla hodnot by to mala byť cerstvá infekcia. mala som ešte asi šťastie že to moju obvodnu napadlo mi zobrat na to odber a neposielala ma po ortopedoch pred tým.