Bolesť chrbta pri a po jedle

ja_bb
16. okt 2017

Dobry den vsetkym, chcem sa opytat, ci niekto zazil bolest chrbta, v oblasti cca krizov/obliciek? PO / PRI jedle. Zopakuje sa to nepravidelne, vobec nie pri tom istom jedle..vzdy nieco ine,dokonca raz aj po tycinke typu banan v cokolade :/ Bolest je tupa, neznesitelna,je mi zle az na odpadnutie.Po par minutach prejde.

Raz je to po zjedeni jedla, inokedy to bolo uz pri prvych zjedenych sustach. Pisem tu,lebo uz som sa pytala na gastro, aj endo,ci sa s tym stretli.

Prosim,ozvite sa iba ti,co sa s tym uz stretli.
Vopred dakujem 🙂

kvetinka75
16. okt 2017

a je to vždy iba po jedle? Má to isto súvislosť s jedlom? Keď je to už na odpadnutie na čo čakáš? Utekaj k lekárovi. Ja som mala takéto neznesiteľné bolesti pri zápale ladvín. Ale vtedy ma to bolelo aj keď som nejedla aj jedla, čo ti povedali na gastro, navrhli aj vyšetrenia? Tu ti odpoveď nikto nedá. Ja som to mala zápal ale čo to je u teba .....?

majka238
16. okt 2017

Jednoznacne sa objednaj na gastro,lebo bolest vnima kazdy inak, takze tu ti asi nikto jednoznacnu odpoved neda. Moze ist aj o problem zo zlcnikom ale aj o cokolvek ine.

montemotherone
16. okt 2017

@ja_bb môže to ísť aj od žalúdka, ale skôr od pankreasu (hlavne ak si štíhlejšia) Ten je uložený viac vzadu k chrbtici. Choď na gastro, daj si urobiť sono brucha (žalúdok, žlčník, pečeň, pankreas...) Tiež si odsleduj po akých jedlách to je (tučné, sladké, mliečne...)

montemotherone
16. okt 2017

@ja_bb skús si upraviť stravu podľa tohto, jedz menšie porcie http://www.pluska.sk/izdravie/liecba/mate-chory...

nicol_ka55
16. okt 2017

Ja by som si teda netrufla len tak, bez lekarovho odporucania upravovat stravu. Ak mas nieco so zaludkom, pankreasom alebo podobne tak ti moze aj ublizit. Jednoznacne treba ist co najskor k doktorovi nech ti porobia vystrenia.

ludmilaka
16. okt 2017

@ja_bb tiež si myslím, že by to mohol byť žlčník. Mne dočasne pomáháli kvapky Cholagol.

tanika
16. okt 2017

J sú myslím že problém do zlcnikom ale kľudne to mozebyt aj pankreas a ako posledné by má manapadlo že žalúdok . Ťažko povedať chce to Sono a podľa toho ale zaseká mávam problém so źlcnikom a raz tým nám blato , piesok potom idem na kontró. Sono a všetko je o . K zlcnik čistý j mám problém že asi funkčná porucha vyprázdňovania zlcnika podlý toho že sk do si ho rozdrazdim potom mi to trvá aj dva týždne čo sa dávam do poriadku ale koliku som nemala len tupé tlaky od práve rebro a aj v chrbtici má tlačilo . Dám si diétu a zlcnikove čaje a pripadne nospu keď má to boli s o dva tri dni je dobre proste lekár mi povedal že funkčná porucha hor. Tráviaceho traktu s zlá funkcia zlcnika ale kamienky nemám .☹

lienka737
16. okt 2017

Ja mám to isté už roky. Objavuje sa to občas. Nezistili nič.
Tiež vždy po inom jedle.

ja_bb
autor
16. okt 2017

Ako spomina @lienka737 , je to po roznych jedlach, niekedy iba po dvoch sustach,teda hned na zaciatku. Na gastre som bola, aj na endo, nic. Chuda som,to ano. Ale raz to bolo dva dni za sebou, potom 1x za cely rok a teraz zatial 2x za rok. A jem predsa kazdy den 🙂 Aj casovo je to rozne, obed...vecer...ze nie iba po obede alebo tak. Na sono obliciek som objednana,ale ked uz na gastre o tom nepoculi, preto sa pytam,ci ma niekto podobny problem 🙂 Ty to @lienka737 mavas casto?

lienka737
16. okt 2017

@ja_bb ja tiež tak ako Ty. Niekedy často, niekedy menej. Ked som chodila na VŠ som to mávala častejšie. To bolí tak akoby nad obličkami - vzadu chrbát.

anitta98
16. okt 2017

A nie si alergická na nejaké jedlo? Možno ti to robí v črevách nejakú šarapatu..

olsan
10. apr 2020

@ja_bb Prosím ťa , prešlo ti to? Mám to isté už 3 mesiace, bolesť do chrbta po jedle. Gastro aj sono vyšetr. nič neukázalo. Som zúfalá... :(

ja_bb
autor
12. apr 2020

Uf, za posledny rok som to mala mozno raz, ale velmi slabe... ale nezmenila som nic, jedine to, ze som bola na materskej :D ak som to nepisala, na endo mi povedala,ci to nemoze byt chrbtica, ale ze iba niekedy? jedine, co mi este napada je psychika...ci nie su nejake problemy, myslienky, co furt myslis na ne, nervy, stresy, lebo uz fakt neviem co