Bolesť hlavy po očkovaní AstraZenecou

zuzkalujza
11. máj 2021

Chcem sa spýtať, ako dlho vás bolela hlava po očkovaní AZ? Ja som bola na očkovaní v piatok, v sobotu ma začala bolieť neskutočne hlava. Nakoľko mi nezaberali ani lieky, bola som včera u DR, dala mi infúziu. Vraj to má prejsť do nejakých 7 dní, že to býva často po očkovaní. Viem, že je to individuálne, ale tak rada by som vedela, koľko to trvalo vám.

Ďakujem.

honey_lemon
11. máj 2021

Ale inak je očkovanie úplne v pohode 😂😂😂
Ach jaj, snáď ti to čo najrýchlejšie prejde 🙏🏻

rene007
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivkazba
11. máj 2021

Ja som bola v piatok očkovaná o pol 16 (tiež AZ), hlava ma bolela v ten deň večer, asi pol hodiny, inak mi nič nebolo. Toto by som už nahlásila.

bert22
11. máj 2021

@zuzkalujza je to veru individualne, kazdy ma iny priebeh, musis to len vydrzat.

honey_lemon
11. máj 2021

@rene007 A ešte ako sa ľudia stále ohrádzajú a ospravedlňujú si toto nezmyselné očkovanie tým, že veď doteraz sme boli očkovaní a nič sa nám nestalo. Veď práve, že sa nám nič nestalo a ja si nepamätám, ani po povinnom očkovaní zo školy proti tubere, že by sa niekto sťažoval na nejaké vedľajšie účinky, bolesti, alebo nedajbože úmrtie.

tayla
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
huginko
11. máj 2021

Je to fakt individuálne, prejde to. Mňa bolela hlava dva dni plus horúčka... 🙂Držím palce

ivkazba
11. máj 2021

@honey_lemon no ja si pamätám zo školy, že som mala 3 dni teploty a nevedela som stúpiť na nohu niekoľko dní, ako som to mala napuchnuté a ako ma noha bolela. Nepamätám si, aké očkovanie to bolo, kde sa očkuje do stehna na základnej škole. A bežne registrujem vedľajšie účinky v okolí o detičiek, od horúčiek, opuchu, bolestí. V každom prípade, otázka autorky znela inak. Ako nudný život musíš mať, ak máš potrebu neodpovedať na otázku ale riešiť veci, na ktoré sa otázka nevzťahuje? Rečnícka otázka, odpovedať netreba. Ak si proti očkovaniu, buď, ale nerýp do tých, čo sa očkujú. Tak ako si sa rozhodla ty, tak sa rozhodol každý sám za seba a teba do toho veľké prd.

simsalabim
11. máj 2021

@zuzkalujza malo by to prejst do 2-3 dni. U teba to je uz dlho - ak to bude aj dnes pretrvavat, sla by som rovno do nemocnice, aby ta vysetrili zobrazovacimi metodami (krvne zrazeniny). Ludi, odsudzujucich ockovanie, si nevsimaj. Ockovanie nas zbavilo chorob, na ktore kedysi ludia - hlavne male deti - hufne umierali. To si dnesna generacia nevie vobec predstavit. Ano, ma aj neziaduce ucinky. Nic nie je ciernobiele.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
honey_lemon
11. máj 2021

@viestta pomôže jej keď to pôjde normálne nahlásiť. Tebe sa zdajú takéto neprimerané bolesti hlavy v poriadku?

@ivkazba Tak ako je teba velké ho*no do toho, kto si čo a aký názor napíše na verejnom fóre.
To, že ludia nikdy nenahlasovali vedlajšie účinky z liekov/vakcín príslušným inštitúciám je ich chyba. Je to dokonca napísané na každom príbalovom letáku liekov.

rene007
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
honey_lemon
11. máj 2021

@rene007 Tu sa musí držať asi len huba a krok a poslušne sa očkovať rad za radom bez ohľadu na to, či je to pre daného človeka dobré alebo nie 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ By ma zaujimalo, koľko ľudí sa reálne poradilo s nejakým odborníkom kým tam išli a či mali doposiaľ takéto problémy 🤦🏻‍♀️

h2
11. máj 2021

Ahoj, je mi to ľúto. Ja mávam migrény, takže som čakala, že po očkovaní ma hlava určite bude bolieť. Ale nebolela ma vôbec. Ak Ťa bolí v kuse už od soboty, tak to už sa mi zdá strašne dlho. Neviem, čo by som Ti poradila, keď si už bola aj u Dr. Jedine, ísť zase k Dr. a nech to riešia. Držím palce, nech je čoskoro všetko OK.

zuzkalujza
autor
11. máj 2021

Očkovanie, neľutujem ani napriek komplikáciám, lebo viem, že má opodstatnenie. Takže rekcia typu načo a prečo komentovať nebude. Samozrejme môj stav konzultujem s DR, ako som aj písala. Bolesti hlavy, ktoré mám sa líšia od tých, ktoré by som mala mať ak by išlo o trombózu. Ona to samozrejme aj hlásila. Ja mám krv vyšetrenú kvôli IVF, trombózu by som mať nemala, podľa doterajších vyšetrení, teda nemám ma to genetický predpoklad, čo ale nie je záruka, že by nemohla byť. Ale mám aj iné neurologické ochorenia a to skôr vyzerá tak, že ich mohla vakcína mierne na určitý čas zhoršiť, ale aj nemusela. Preto som chcela vedieť, ako dlho prípadná bolesť po očkovaní trvala u iných.

rene007
11. máj 2021

@honey_lemon sme jednoducho "ovčí " národ médiami rýchlo ovplyvnitelni, informácie si ľudia nefiltruju a zbierajú ich len z médií, namiesto toho aby sledovali aj iných odborníkov, lekárov ktorí nejdú s prúdom, tých je tiež dosť a majú na to častokrát úplne iný názor, už samotné nosenie rúšok mi bolo osobne povedané nejedným lekárom že je škodlivé a preto ich ani niektorí lekari nenosia

honey_lemon
11. máj 2021

@rene007 v iných krajinách sa proti očkovaniu protestuje, tu na Slovensku si radšej človek dá Ibalgin a pretrpí to v posteli v bolestiach. Len či ich to bude baviť sa chodiť takto preočkovávať každú chvíľu.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
h2
11. máj 2021

@rene007
@honey_lemon Nechceli by ste si vy dvaja písať radšej súkromné správy? Autorka sa pýtala na bolesti hlavy po očkovaní a ešte potom dodala, že si neželá reakcie typu "prečo, načo". Takže napriek tomu, že máme slobodu prejavu, by ste si ju mohli ísť prejavovať niekde inde.

honey_lemon
11. máj 2021

@viestta My tu všeobecne píšeme o ľuďoch, ktorí sa húfne vrhajú pod ihlu, pretože preto. Ona sa poradila s lekárom, je riziková skupina zrejme, tak podstúpila riziko očkovania. To je buď alebo, samozrejme to vie každý z nás. Ale povedz mi, prečo ľudia s opačným názorom by mali byť ticho a ísť s davom? Prečo ľudia nenahlasujú dramatické nežiadúce účinky?

@h2 A ty máš právo hovoriť ľuďom kde majú “právo slobody” prejavu? 😂😂

h2
11. máj 2021

@honey_lemon Nechápeš, nevadí. Máš právo prejaviť sa hocikde. Bolo to len odporúčanie. Keďže diskusiu založila @zuzkalujza a ona sa tu pýtala na niečo iné.
U doktorky bola, vedľajšie účinky nahlásila.
Zvláštne, ako ľudia, ktorí sa očkovať nechcú, majú potrebu o tom znevažujúco informovať tých, ktorí sa očkovať dali. Veď maj na háku a buď rada, že tým chránia aj Teba.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kikus7
11. máj 2021

@honey_lemon Ani ja som nikdy nemala vedľajšie účinky. Naposledy som sa dala očkovať dobrovoľnou vakcínou pred tromi rokmi a nič. A to mám povinné i dobrovoľné očkovania, ale že by boli vedľajšie účinky normálne, ako to tu niektorí stále tvrdia, tak to sa mi zdá sprostosť..

honey_lemon
11. máj 2021

@viestta A ty si pomohla ako? Prosím ťa, angažuješ sa tu, ale pritom len ideš zase proti iným názorom, pretože ťa to irituje.

@kikus7 Je mi ľúto tých ľudí, že majú takéto reakcie, ale tak akože čo čakajú, keď pomaly každý druhý má nejaké nežiadúce účinky?

ivkazba
11. máj 2021

@h2 @viestta baby, zbytočné diskusie s niektorými, nevysvetlíme, hlavne nie tým, čo začnú písať o ovciach. Neviem prečo mám totiž pocit, že ovčí mozoček majú primárne tí, čo o ovciach začnú písať. Nehovoriac o tom, že slušnosť sa nenosí (narážam na to, že autorka otázky chcela odpoveď k veci a nechcela iné komentáre k očkovaniu a niektorí aj tak musia a musia ísť svoje proti pôvodnej téme).

h2
11. máj 2021

@ivkazba Ja som tu tiež založila jednu diskusiu o očkovaní, predtým, ako som sa dala zaočkovať. Pýtala som sa na vedľajšie účinky a hneď som aj napísala, že si neželám žiadne antivaxerské komentáre. Aj tak som ich dostala. 😒
Ináč, ovečky sú milé zvieratká. Mám ich rada. 😊

ella_price
11. máj 2021

Podla lekárky je covid ochorenie, ktoré postihuje nervovú sústavu a keď si si dala vakcináciu s trochou tohto vírusu, tak to mohlo reagovať presne takto (ak si teda aj v minulosti mala problémy podobného typu).
Mame zabralo ležanie v posteli (dva dni) a lieky od bolesti. Ako vedlajšie účinky ale dostala menštruáciu v 51 rokoch, čo si myslela, že už je pomaly po prechode.

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ndrag
11. máj 2021

@ivkazba to je taky paradox. Biju sa tu za slobodu a pritom inym vycitaju slobodnu volbu a zosmiesnuju ich. Zaujimave zmyslanie. Stale mi to pripada ako taky pozostatok komunizmu ked nikto neveril nikomu...

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
Zobraz