icon

Bolesť krčnej chrbtice a hrbolček na krku

evicka2002
5. sep 2025

Zdravím už nejaký čas pociťujem bolesť krčnej chrbtice hlavne na pravej strane to boli viac pri pohybe krkom, hlavou. Mávam aj bolesti hlavy. Mám ročnú dcéru a pripisujem to tomu že ju nosím práve na tej strane. To čo má trápi je hrbolček na strane krku na tej bolestivej strane. Je cítiť na dotyk pri zaklone hlavy ale nie ako hrčka ale len ako tvrdé celkovo ta pravá strana je tvrdšia ako keby stuhnutejšia ide o sval alebo zväčšenú lym. Uzlinu krv crp mám v poriadku štítnu žľazu tiež. Prikladám fotku robí mi to starosti a psychicky som v riti. Na pohotovosti mi moc nepomohli na bolesť paralen lebo kojím a maste k tej hrčke povedala že to vyzerá na svalový problém. No neviem v pondelok pôjdem na ultrazvuk. Ďakujem za vaše odpovede. Ľavá strana krku kde je ta priehlbina

Bolesť krčnej chrbtice a hrbolček na krku
majamat
5. sep 2025

moc tam nevidim, no ak to mas vpredu, zrejme uzlina. uzliny sa casto aj dlhodobo, kludne aj dozivotne zvacsene po prekonanych zapaloch a infekciach.

nema to nic s krcnou chrbticou.
krcna chrbtica je vzadu, uzlina vpredu,

bolesti chrbtice casto vznikaju neprimernaou zatazou danej oblasti, casom sa z toho moze vyvinut vacsi problem ako povyskakovane platnicky a pod. vacsina toho sa da riesit aj fyzioterapiou v komibinacii s liecbou lekara pri akutnom stace, co je u teba teda obmedzene.

evicka2002
autor
5. sep 2025
@majamat

moc tam nevidim, no ak to mas vpredu, zrejme uzlina. uzliny sa casto aj dlhodobo, kludne aj dozivotne zvacsene po prekonanych zapaloch a infekciach.

nema to nic s krcnou chrbticou.
krcna chrbtica je vzadu, uzlina vpredu,

bolesti chrbtice casto vznikaju neprimernaou zatazou danej oblasti, casom sa z toho moze vyvinut vacsi problem ako povyskakovane platnicky a pod. vacsina toho sa da riesit aj fyzioterapiou v komibinacii s liecbou lekara pri akutnom stace, co je u teba teda obmedzene.

@majamat
@majamat majamat myslím ten hrbolcek ten mi robí starosti... 😐 Čakám na termín mrt bez toho má nechcú poslať na fyzio už tu bolesť chrbtice nedávam tabletky už nepomáhajú

evicka2002
autor
5. sep 2025
@evicka2002

@majamat
@majamat majamat myslím ten hrbolcek ten mi robí starosti... 😐 Čakám na termín mrt bez toho má nechcú poslať na fyzio už tu bolesť chrbtice nedávam tabletky už nepomáhajú

majamat
5. sep 2025
@evicka2002

@evicka2002 na foto nei si v rovnej polohe, preto sa toto neda moc odpozorovat, ale teda nai dr nevedia co to bude, cize my tu tiez nie. treba podstupit vysetrenia a uvidis.

evicka2002
autor
6. sep 2025
@majamat

@evicka2002 na foto nei si v rovnej polohe, preto sa toto neda moc odpozorovat, ale teda nai dr nevedia co to bude, cize my tu tiez nie. treba podstupit vysetrenia a uvidis.

@majamat keď mám krk rovno nie je to až tak vidiet je to hmatateľné keď naklonim hlavu dozadu alebo na stranu keď hlavu priklonil k ramenu už to neviem nahmatať môže to byť sval? K lekárovi idem na ultrazvuk v pondelok dovtedy ma picne

majamat
6. sep 2025
@evicka2002

@majamat keď mám krk rovno nie je to až tak vidiet je to hmatateľné keď naklonim hlavu dozadu alebo na stranu keď hlavu priklonil k ramenu už to neviem nahmatať môže to byť sval? K lekárovi idem na ultrazvuk v pondelok dovtedy ma picne

@evicka2002 nepisem rovno hlavu,a le rovno krk, ze si natocena na bok, jednrameno mas viac dole, ako druhe. proste je tvoja poza nerovnomerna co sa tyka pravej a lavej strany, preto sa nedaju odchylky dobre odpozorovat. takto som to myslela a to je dovod, preco som si to nevsimla.

majamat
6. sep 2025

no aj tak plati,co som napisala, az po vysetreni bude jasnejsie, ako to je, co je za problem.

tim23
6. sep 2025

@evicka2002 veď to máš sval

evicka2002
autor
9. sep 2025
@tim23

@evicka2002 veď to máš sval

@tim23 to zakruzkovane je práva strana kde je strana krku mohutnejsia a ta druha foto je ľavá strana kde nemám nic