icon

Bolesť krížov smerujúca až do nohy

mamasuri
9. nov 2025

Dobrý den asi pred mesiacom som prekonala covid a mne vždy po covide stuhne hrozne svalstvo tak zase bol suche teplo guajacuran no jeden večer ma trašne boleli križe brucho a na duhy den už strielalo do stehna v stredu my podali na neurologi infúziu štvrtok som bohužial musela na chirurgiu tam som nevládala a sedela v čakarni cca 4a pol hodiny prišla domov lahla natrela hrejivym kremom a na druhý deň zase gynekologia tam som na tvrdej lavici striedala chodenie,sedenie to bolo 3hodiny asi my to dopomohlo už ma noha bolí od zadku to striela na pravú stranu v kĺbe citim stehno a lítko uzivam od včera pocgivo guajacuran hrejivý vankúš natieram sa hrejivou masťou takou horúcou a flector od bolesti prosím mal to niekto ?strašne sa bojím aby to prešlo🙏🙏🙏🙏🙏😪ako dokážem sa predkloniť prosim poradte🙏🙏

Strana
z2
minenkaa
9. nov 2025

Masáže,tabletky proti bolesti a pomaly naťahovať a už cely zivot cvicit ,vždy keď máš niekde dlho sedieť cvic ,aby si nestvrdla .Co je toto sedieť a nehýbať sa ,vies ,že máš takéto problémy a ty to necháš tak

vorkola
9. nov 2025

Postupne cvicit, cvicit, cvicit,,Najlepsie v zaciatkoch fyzioterapeut,,a hned, On ti vsetko co a ako poradi, lebo sama v zaciatkoch aby si si este viac neposkodila..Ja som na toto lezala na neurologii, a hned nas cvicili
@mamasuri .Ja sa cudujem ze ta nenechali v nemocnici,,

mamasuri
autor
9. nov 2025
@minenkaa

Masáže,tabletky proti bolesti a pomaly naťahovať a už cely zivot cvicit ,vždy keď máš niekde dlho sedieť cvic ,aby si nestvrdla .Co je toto sedieť a nehýbať sa ,vies ,že máš takéto problémy a ty to necháš tak

@minenkaa križe mam prvý krat a na krčnú cvičievam

mamasuri
autor
9. nov 2025
@vorkola

Postupne cvicit, cvicit, cvicit,,Najlepsie v zaciatkoch fyzioterapeut,,a hned, On ti vsetko co a ako poradi, lebo sama v zaciatkoch aby si si este viac neposkodila..Ja som na toto lezala na neurologii, a hned nas cvicili

@vorkola no ďakujem pekne ja sa strašne bojím aby to prešlo že až potom mam vyhladať fyzioterapeuta ďakujem no zajtra volam obvodnému a idem tam

minenkaa
9. nov 2025
@mamasuri

@mamasuri tak aj kríze musíš cvicit

mamasuri
autor
9. nov 2025
@minenkaa

@mamasuri tak aj kríze musíš cvicit

@minenkaa tak ano to ked už sa my takto stalo tak už sa budem venovať aj tomu ked som to nikdy nemala tak som cvičila na krčnu lebo ja som mala s tou po covide problemy

mamasuri
autor
9. nov 2025
@minenkaa

@minenkaa a masáže my na neurologi zakázali hneď som sa pýtala

minenkaa
9. nov 2025
@mamasuri

@minenkaa tak ano to ked už sa my takto stalo tak už sa budem venovať aj tomu ked som to nikdy nemala tak som cvičila na krčnu lebo ja som mala s tou po covide problemy

@mamasuri ja som mala vždy problém s tvrdnutia svalov ale po covide to je peklo ,cvic cele telo,otváraj hrudník ,uvoľňuj bedra
A na masáž teda počkaj až na neskôr ,teraz teplo a pomaly uvolnuj ,bkomplex,magnezium

mamasuri
autor
9. nov 2025
@minenkaa

@mamasuri ja som mala vždy problém s tvrdnutia svalov ale po covide to je peklo ,cvic cele telo,otváraj hrudník ,uvoľňuj bedra
A na masáž teda počkaj až na neskôr ,teraz teplo a pomaly uvolnuj ,bkomplex,magnezium

@minenkaa ďakujem len prosim teraz možem cvičiť mne povedali ze az ked toto prejde prosim kolko to asi trvá takýto stav .obvodný my povedal že neurologia je plna tu sa u nas neurologovu nedostanem čakačky aj pol roka že on my napíše všetko čo my dali do infúzie a budem platiť takeho osetrovatela čo chodi takto dávať ifuzie po domoch .ja sa strasne bojim mam dve deti som sama a ledvva prejdem😢

kp7333
9. nov 2025

Asi zapal sedacieho nervu. V prvom rade si davaj nieco od zapalu (Flector alebo Ibalgin), Milgamu, suche teplo, pri seknuti Guajacuran na uvolnenie. Chce to cas. Postupne zacni cvicit fyzio cviky (zacni ulavovou polohou).

minenkaa
9. nov 2025
@mamasuri

@minenkaa ďakujem len prosim teraz možem cvičiť mne povedali ze az ked toto prejde prosim kolko to asi trvá takýto stav .obvodný my povedal že neurologia je plna tu sa u nas neurologovu nedostanem čakačky aj pol roka že on my napíše všetko čo my dali do infúzie a budem platiť takeho osetrovatela čo chodi takto dávať ifuzie po domoch .ja sa strasne bojim mam dve deti som sama a ledvva prejdem😢

@mamasuri netusim ako dlho ,treba kľud určite k tomu
Každý sme iný ,ja napríklad cvičím aj cez bolesť ,moj muz nie

mamasuri
autor
9. nov 2025
@kp7333

Asi zapal sedacieho nervu. V prvom rade si davaj nieco od zapalu (Flector alebo Ibalgin), Milgamu, suche teplo, pri seknuti Guajacuran na uvolnenie. Chce to cas. Postupne zacni cvicit fyzio cviky (zacni ulavovou polohou).

@kp7333 davam flector nasadim aj bkomplex milgamu nemam mam neuromultivit ale prosim kde najdem take cviky

mamasuri
autor
9. nov 2025
@minenkaa

@mamasuri netusim ako dlho ,treba kľud určite k tomu
Každý sme iný ,ja napríklad cvičím aj cez bolesť ,moj muz nie

@minenkaa ďakujem

anonym_16b578
9. nov 2025
@vorkola

@vorkola veď na toto by sme potrebovali stovky nemocníc🤣s týmto sa do nemocnice nechodí.Lieky na uvoľnenie, teplo, kľud.Skor máš SI kĺb mierne vysunutý, alebo spazmy okolo neho to zvykne strieľať do nohy.Ja sa s tým trápim 15 r sú lepšie a horšie obdobia.Staci, že sa zle zohnes, alebo predklonis.Pozri si cviky na uvoľnenie si klbu
@mamasuri

mamasuri
autor
9. nov 2025
@anonym_16b578

@vorkola veď na toto by sme potrebovali stovky nemocníc🤣s týmto sa do nemocnice nechodí.Lieky na uvoľnenie, teplo, kľud.Skor máš SI kĺb mierne vysunutý, alebo spazmy okolo neho to zvykne strieľať do nohy.Ja sa s tým trápim 15 r sú lepšie a horšie obdobia.Staci, že sa zle zohnes, alebo predklonis.Pozri si cviky na uvoľnenie si klbu
@mamasuri

@anonym_16b578 že kĺb Mam v poriadku mne to začalo nad zadkom potom stehno a lítko moǰ problem sú spazmy ale ďakujem ja úprimne sama budem rada keby som nemusela do nemocnice ja sa tam nepýtam snaď to zaberie všetko ako má a pogom vyhladam toho fyzioterapeuta na pravidelne cvičenie

mamasuri
autor
9. nov 2025
@anonym_16b578

@mamasuri

@anonym_16b578 ale ďakujem pozriem si 🙏som vďačná sa každú radu

luccija
9. nov 2025
@mamasuri

@mamasuri keď to nebude už akútne treba rozmasirovat tie hrce viac x na masáži uvoľniť ten sval a spazmy.Teraz len ukľudniť liek proti bolesti a uvolnit svalstvo.Vies, pokým si nebola na mri je to len také hadanie.Toto je nekonečný príbeh aj ja tým trpím.Ked to bude veľmi zle len obstreky, infúzie.Je to zlým držaním tela skrátené stuhnuté svaly.mma, keď to chytí nejde mi to do nohy, ale celý zadok okolo kĺbu ma ťahá.Tiez už druhý deň masirujem naťahujem sa Ja som hypermobilna, takže mne sa ten kĺb mierne posúva.

anonym_70c758
9. nov 2025

Tak záleží ci niečo nemáš poposuvane a tlačí ti to na nerv
Uvolnovacia poloha je ľahnúť na chrbát a pokrcit nohy alebo vankúš pod nohy
Alebo na bok ľahnúť,pokrcit nohy a vankúš medzi nohy

taktotedanie
9. nov 2025
@mamasuri

@mamasuri ved ries cestou vseobecneho lekara

anonym_ed1f4e
9. nov 2025
@minenkaa

@minenkaa som na tom podobne, veľmi som neverila, že to môže spôsobiť covid, ale aj u mňa to nastalo po jeho prekonaní. Cvičím denne, ináč by som bola hotová

luccija
9. nov 2025
@mamasuri

@mamasuri skús si ľahnúť na chrbát nohy pokrčené a stiahni silou ľavú stranu zadku a pravu viac x ľavu, pravu.Skusim nájsť jeden cvik čo ma naučil fyzio

minenkaa
9. nov 2025

https://www.eshop-masaze.sk/eshop-masaze/siliko...
Skus aj banky doma ,rýchla pomoc ,my s nimi aj cestujeme

anonym_20b9f1
9. nov 2025

S radami by som bola opatrná, lebo v prípade,ze stavce v lumbalnej oblasti stlacia nervový koreň,nie je vhodné ani zahrievať, ani masírovať,ani cvičiť.To všetko je vhodné až po odznení akútnych príznakov,zahrievanie je diskutabilné, lebo zhorší zápal,ak je prítomný.Ulavove polohy, ktoré tu ktosi opísal sú veľmi vhodné.Po odznení akútnych príznakov by som masáž zverila len fyzioterapeutovi,maserovi s kurzom nie.

oli18
9. nov 2025

Do nohy vyzaruje z driekovej chrbtice. Mala som nedavno, bola som az na pohotovosti. Po liekoch Aflamil mi to za 2 dni preslo, cakam na rehabilitaciu. Inak, daj si urobit CT, alebo MR, nech sa diagnostikuje, v akom stave mas platnicky.

kp7333
9. nov 2025
@mamasuri

@kp7333 davam flector nasadim aj bkomplex milgamu nemam mam neuromultivit ale prosim kde najdem take cviky

@mamasuri toto je ulavova poloha, pri ktorej je minimalny tlak na nerv.

kp7333
9. nov 2025

hlavne ziadne neprofesionslne masaze, ktore spravia viac skody ako osohu. Aj fyzioterapeuti pouzivaju v tychto pripadoch len tzv. makke techniky, ziadne rozmasirovanie bolavych miest nasilu.

anonym_ed1f4e
9. nov 2025
@kp7333

hlavne ziadne neprofesionslne masaze, ktore spravia viac skody ako osohu. Aj fyzioterapeuti pouzivaju v tychto pripadoch len tzv. makke techniky, ziadne rozmasirovanie bolavych miest nasilu.

@kp7333 presne, dnes je kopa samozvaných "odborníkov", ktorí môžu narobiť vaic zla, ako osohu

mamasuri
autor
9. nov 2025
@luccija

@mamasuri keď to nebude už akútne treba rozmasirovat tie hrce viac x na masáži uvoľniť ten sval a spazmy.Teraz len ukľudniť liek proti bolesti a uvolnit svalstvo.Vies, pokým si nebola na mri je to len také hadanie.Toto je nekonečný príbeh aj ja tým trpím.Ked to bude veľmi zle len obstreky, infúzie.Je to zlým držaním tela skrátené stuhnuté svaly.mma, keď to chytí nejde mi to do nohy, ale celý zadok okolo kĺbu ma ťahá.Tiez už druhý deň masirujem naťahujem sa Ja som hypermobilna, takže mne sa ten kĺb mierne posúva.

@luccija skoré uzdracenie aj vám

mamasuri
autor
9. nov 2025
@taktotedanie

@mamasuri ved ries cestou vseobecneho lekara

@taktotedanie samozrejme zajtra idem ja som len chcela poprosiť v diskusii a verte že sa bojim gak rady od ľudi my padli dobre🙏

mamasuri
autor
9. nov 2025
@anonym_20b9f1

S radami by som bola opatrná, lebo v prípade,ze stavce v lumbalnej oblasti stlacia nervový koreň,nie je vhodné ani zahrievať, ani masírovať,ani cvičiť.To všetko je vhodné až po odznení akútnych príznakov,zahrievanie je diskutabilné, lebo zhorší zápal,ak je prítomný.Ulavove polohy, ktoré tu ktosi opísal sú veľmi vhodné.Po odznení akútnych príznakov by som masáž zverila len fyzioterapeutovi,maserovi s kurzom nie.

@anonym_20b9f1 suché feplo my odporučili na neurologii na pohotovosgi masaže cviky až ked budem fit

Strana
z2