icon

Bolesť krížov smerujúca až do nohy

mamasuri
9. nov 2025

Dobrý den asi pred mesiacom som prekonala covid a mne vždy po covide stuhne hrozne svalstvo tak zase bol suche teplo guajacuran no jeden večer ma trašne boleli križe brucho a na duhy den už strielalo do stehna v stredu my podali na neurologi infúziu štvrtok som bohužial musela na chirurgiu tam som nevládala a sedela v čakarni cca 4a pol hodiny prišla domov lahla natrela hrejivym kremom a na druhý deň zase gynekologia tam som na tvrdej lavici striedala chodenie,sedenie to bolo 3hodiny asi my to dopomohlo už ma noha bolí od zadku to striela na pravú stranu v kĺbe citim stehno a lítko uzivam od včera pocgivo guajacuran hrejivý vankúš natieram sa hrejivou masťou takou horúcou a flector od bolesti prosím mal to niekto ?strašne sa bojím aby to prešlo🙏🙏🙏🙏🙏😪ako dokážem sa predkloniť prosim poradte🙏🙏

Strana
z2
mamasuri
autor
9. nov 2025
@kp7333

@mamasuri toto je ulavova poloha, pri ktorej je minimalny tlak na nerv.

@kp7333 ďakujem

mamasuri
autor
9. nov 2025
@kp7333

hlavne ziadne neprofesionslne masaze, ktore spravia viac skody ako osohu. Aj fyzioterapeuti pouzivaju v tychto pripadoch len tzv. makke techniky, ziadne rozmasirovanie bolavych miest nasilu.

@kp7333 ano ďakujem s takymi vecami až ked budem na tom lepšie

mamasuri
autor
9. nov 2025
@anonym_ed1f4e

@minenkaa som na tom podobne, veľmi som neverila, že to môže spôsobiť covid, ale aj u mňa to nastalo po jeho prekonaní. Cvičím denne, ináč by som bola hotová

@anonym_ed1f4e a to cvičenie velmi pomaha však ?

anonym_ed1f4e
9. nov 2025
@mamasuri

@anonym_ed1f4e a to cvičenie velmi pomaha však ?

@mamasuri áno, je to neporovnatelne a ešte plavanie

anonym_603b2b
9. nov 2025
@anonym_ed1f4e

@mamasuri áno, je to neporovnatelne a ešte plavanie

@anonym_ed1f4e plavanie no nie prsia, ale kraul. pretoze pri prsiach sa tlaci na lumbalne a sakralne platne a to je zle.

anonym_ed1f4e
9. nov 2025
@anonym_603b2b

@anonym_ed1f4e plavanie no nie prsia, ale kraul. pretoze pri prsiach sa tlaci na lumbalne a sakralne platne a to je zle.

@anonym_603b2b ak plávaš s hlavou nad vodou, tak áno, ak plávaš správne, tak nie, mne to veľmi pomáha, ked dlhšie neplávam, už to cítim

anonym_603b2b
10. nov 2025
@anonym_ed1f4e

@anonym_603b2b ak plávaš s hlavou nad vodou, tak áno, ak plávaš správne, tak nie, mne to veľmi pomáha, ked dlhšie neplávam, už to cítim

@anonym_ed1f4e ja plavam s hlavou von, strasne mi to tlaci. neplavem spravne

anonym_20b9f1
10. nov 2025
@mamasuri

@anonym_20b9f1 suché feplo my odporučili na neurologii na pohotovosgi masaže cviky až ked budem fit

@mamasuri ...a mne ho neodporúčala neurologička.Je to závislé od diagnózy, že čo odporúča lekár a čo nie.Diagnozu stanovuje na základe vyšetrenia a diagnostických metód,a preto som písala o opatrnosti s radami pre autorku.Mne tiež kedysi jedna tiež doktorka predpísala o i.aj parafin.Miesto zlepšenia stavu som sa pomaly nevedela ani pohnúť.Ina lekárka mi vysvetlila, že parafin -suche teplo, ale ani horúci kúpeľ nie je vhodný v prípade zápalu.Svalstvo sa uvoľní, môže prísť aj súčasná úľava, ale následne sa celý zápalový proces zhorší

Strana
z2