Bolesť - opuch nohy

wika_
3. jan 2022

Ahojte, cca pred 2 týždňami mi “z ničoho nič” mierne opuchla noha zo spodnej časti (pri záhlavku) - ráno som sa tak zobudila, ale nepamätám si, že by som na niečo stúpila. Po stúpnutí na postihnutú časť ma v nohe pichá a dnes ma v nej začalo trošku páliť a bolieť aj vtedy, keď na ňu nestúpam. Noha mi ale nikde inde nenapúcha ani ma nebolí. Opuch je stále iba mierny a nie je tá časť ani stvrdnutá, ani nič podobné.
Má niekto skúsenosti s niečim podobným prosím?
Vopred ďakujem.

emalka
3. jan 2022

Presne takto mi pred par mesiacmi zacinal ganglion, tiez na chodidle. Zrazu rano opuch, bolest ktora sa po par dnoch zmiernila a po cca 2 tyzdnoch som si tam nahmatala hrcku. Ta teraz uz vobec neboli a dokonca mam pocit ze sa to bud vstrebalo spat alebo som si ho nechtiac praskla tlakom 🤷‍♀️

m.marhulka
3. jan 2022

Presne takto to začalo u mňa. Z ničoho nič ma začala bolieť noha v oblasti členka. No po týždni som už bola u lekárky, lebo som kvôli bolesti nemohla ani chodiť, ani spať. Najprv som navštívila ortopédiu, tam nič nezistili. V priebehu niekoľkých týždňov som bola na kožnom, krčnom, na zubnom odd., na reumatológii, na diabetológii, na cievnom vyšetrení. V podstate dva mesiace som behala po lekároch a nikto nevedel, čo mi je. Našli nejaké fokusy. Hľadali príčinu. Skončila som na pľúcnom, tam nakoniec potvrdili sarkoidozu. Držím palce, nech to znie akokoľvek, ale nech sa to čím skôr vyrieši.

wika_
autor
7. jan 2022

Bola som s tým u dr. (už to mám 3 týždne opuchnuté bez zmeny). Nohu si pozrela iba zďaleka, dala mi na to krém a poslala preč. Žiadne rtg, prípadne iné vyšetrenie. Vraj sa mám vrátiť, keď sa to zhorší.

lenska
20. feb 2023

@wika_ mozem sa opytat,ako si dopadla s clenkom?