icon

Bolesť po otvorení zubu. Je nerv naozaj odstránený?

24. mar 2025

Ahojte vcera mi zubar otvoril zub kvoli zapalu a vraj vybral nerv lebo som mal bolest na dotyk zubu… no neskutocne ma boli vsetko cely zub … na kontrolu mam ist o tyzden a hrozne sa bojim ze ten nerv tam ostal kedze to nebolo robene mikroskopom ako vacsina pise ze jedine nerv s mikroskopom… hrozne sa bojim co teraz nemate niekto nejaku radu….🥺mam aj nejake antibiotika na zapal tak ich skusim brať…

rozculena
24. mar 2025

skúsiš??????????
ty nevieš,na čo sú antibiotiká??

autor
24. mar 2025

@rozculena ano viem, no cital som že antibiotika neriesia zapal v zubu a ked pomozu a vysadia sa tak potom ajtak znova vznikne zapal kanalik nebol dobre vycisteny alebo nerv nebol cely odstraneny.. a moj zubar nema mikroskop a vela ludi mi hovorilo ze im tiez trhali nervy bez mikroskopu a v poriadku a zasa tu som sa dočital že bez mikroskopu to vacsinou nikdy nieje dobre vyčistene a neskor kanaliky zaplnene..

rozculena
24. mar 2025

robili mi kanáliky aj bez mikroskopu aj s mikroskopom.
keď mi to robili dávnejšie,vtedy ešte mikroskopy neboli
30 rokov som to mala v pohode.
Potom som si dala prerobiť všetky zuby,už s mikroskopom,lebo teraz tá možnosť existuje.
V dnešnej dobe by som preferovala mikroskop.

autor
24. mar 2025

@rozculena dakujem velmi pekne za nazor … urcite chcem mikroskop nech tu bolest nemusim zaživať 2x teda aj ked tak ci tak sa niečo môže prehliadnut ale snad nie no..

rozculena
24. mar 2025

tak mne robili počas vyplňania aj rontgen,keďže som mala dosť pokrútené tie kanáliky,a po vyplnení každého zuba hotového bol tiež rontgen.
Ja som ale bola na súkromnej klinike,čo nemala zmluvu s poisťovňami,neviem,či nejaký zmluvný lekár bude mať také vybavenie..........

autor
24. mar 2025

@rozculena nevadi ja si priplatim aj ked stoji jeden zub 300€

nikasmile
24. mar 2025

Mňa bolel zub po vybratí nervov ešte pár dní.

autor
25. mar 2025

@nikasmile mali ste aj zapal alebo nie??

nikasmile
25. mar 2025

Po vybratí nie

autor
25. mar 2025

@nikasmile ale pred

nikasmile
25. mar 2025

Ano mala som, RTG to pekne ukázal

autor
25. mar 2025

@nikasmile ano tak to mam ajja , takze vam aj cistili a vyplnili kanalik a tak zablombovali?

nikasmile
25. mar 2025

Bola som na 2x. Prv sa to vybralo, dalo sa tam nejake liečivo a na druhý raz uzavrel.

autor
25. mar 2025

@nikasmile aha tak to pravdepodobne aj vyplnal kanaliky a cistil .. to sa vola endodoncia :/