Bolesť trojklanného nervu

tinnka86
12. jún 2017

Ahojte,baby tie co ste zazili bolest trojklanneho nervu viete o com pisem.ide o to ze som obj.k zubarke opravit zub a teraz neviem ci ist alebo nie,ci sa tie bolesti potom nezhorsia.beriem lieky od neurologicky,bolest mi pride niekedy len vecer a niekedy pobolieva cely den.nemate niekto skusenosti? Dakujeeeem moooc

celasapremenim
12. jún 2017

podla mna by si sa mala informovat jednak u lekarky, co ti to lieci, jednak ake skusenosti s takymto niecim ma tvoja zubarka, ja si osobne myslim, ze vysetrenie by sa malo posunut v tomto pripade, ak to mas momentalne riesene....lebo ak mas aj zapal okostice, tak sa najprv prelieci, hoci teda pricinu otvoria a potom sa riesi zub liecenim a uzatvorenim az po dozneni zapalu, ked vidia uz vsetky skody, po vylieceni...to je tam vsetko prepojene s korenmi zubov

rakahaka
12. jún 2017

Rozmyslam ci existuje na to liek ci len lieky od bolesti :D ja som si na zaklade odporucanie obvodneho lekara dala vyrvat obe spodne osmicky, nakolko jeden rok som trpela na jednu stranu a druhy na druhu. Boli zle narastene a tlacili na nerv.

cherry1981
12. jún 2017

Ahoj, ja som dostala zapal trojklanneho nervu vzdy po vytrhnuti zuba, a postupne som prichadzala o zuby , vdaka zubarovi, ktory nevedel co mi je a trhal rad radom zuby. Neviem o aky zakrok ide u zubara, ale urcite by som sa poradila s dr.

tequelinka
13. jún 2017

nesmie sa ist s bolavym nervom k zubarovi.
najprv treba uplne vyliecit trojklanny nerv, potom zakrok u zubara.
ale zub moze byt zdrojom zapalu nervu, pobav sa o tom priamoso zubarom

dorottka
16. jún 2017

Komplikovana situacia - zubari vedia o trojklannom nerve casto... ok, pomlcim. Tvoj problem ale zo zubov velmi lahko byt moze. Tu je potreba spolupraca neurologa a zubara, ale podotykam KVALITNEHO zubara, ktory ma aj dake vybavenie. Velmi odporucam ist predovsetkym na dentalne CT, necaka sa, neobjednava, vysledok mas hned - na obycajnom rtg vela veci nevidno a na panoramatickom este menej. Ja som mala problemy s trojklannakom od zubu, ktory nemal ani kaz, ani plombu, na rtg nebol ziaden nalez, preto hu zubarka odmietala otvorit - na CT bol ale jasny nalez. Zuby su zvlastna vec a stavaju sa aj veci odporujuce logike.
Inac vrtat ti moze aj ked mas problemy s 3k, akurat ako spominaju baby, ak nesuri, nedavaj si trhat alebo neries prilis hlboke vyplne. Od coho to mas? Ci nevie sa?

tinnka86
autor
17. jún 2017

@dorottka k zubarke som mala ist len opravit plombu,ale nakoniec ma zrusila radsej,nakolko ma zuby nebolia.neviem presne od coho to moze byt,mavam casto migreny a casto ma pobolievala hlava lavej spankovej casti, neskor sa pridalo okolo ucha,myslela som ze je to problem s uchom,no na krcnom vsetko uplne vylucila,tak moja obv.usudila ze to moze byt 3k.aj ked dostanem zachvat bolesti hornej,dolnej sanky,az k uchu to striela ani vtedy ma zuby nebolia.no este aj tak musim ist na rtg zuby.neurolog.mi dala tabletky ale ci sa to celkom vylieci neviem,dufam ze ano.tebe sa vyliecil?

dorottka
17. jún 2017

@tinnka86 mne to preslo v momente, ked konecne vycistila tie kanaliky. Inak tvoj problem moze mat suvis s celustnym klbom - bud nim, alebo svalmi okolo. Skus sa spytat prosim ta na to, existuju specializovane pracoviska.

katka1981
17. jún 2017

@cherry1981, presne, aj Dr.Traubner povedal, ze zubari vytrhaju zuby a pritom nic nevyriesia, lebo zuby s tym nic nemaju.

tinnka86
autor
17. jún 2017

@dorottka cooo?no aj to este existuje?ja uz si pripadam len na vymenu 🙂 po 2 porode...

nela245
14. sep 2023

Zdravím,má niekto aj bolesty celej tvare alebo chýtne vás nos pery potom pól tváre jedna strana prestane a začne druha?