Čo na bolesť ucha a okolia ucha?

lilyianka
6. júl 2019

Zdravím, chcem sa opýtať, či mi viete poradiť.. asi druhý deň ma bolí ucho a okolie ucha. Nemôžem sa ho ani dotknúť a mám pocit,že aj trochu svrbi, lenže nič pre bolesť nemôžem urobiť. Pred tými cca 2 dňami som si ho samozrejme očistila vatovymi tycinkami (Áno viem,že sa to nemá ) a odvtedy to začalo. Mám doma batrafen kvapky, keďže aj predtým som s ním mala problém. To silné svrbenie mi vraj spôsobuje silná alergia. Myslíte,že batrafen pomôže alebo už sa bude jednať o niečo iné? Ďakujem

simona92101
6. júl 2019

Mala som zapal ucha ked som bola tehotna,odvtedy sa mi to vracia,zacina to svrbenim a neskor bolestou ucha a okolia.mam kvapky Dolor git,pomahaju.ak mate pochybnosti odporucam ist usnemu.

pulein123
6. júl 2019

treba lekara ,moze sa to zhorsit

candii
6. júl 2019

Ísť na ORL, mám už niečo odžité s bolavymi ušami, nikdy nič nepomohlo, trošku burow kvapky, ale tie mi vysusovali ucho a mala som ho hrozne, vatove tyčinky len povrchovo, s nimi aj tak nič nevycistis len zatlacis dnu a môže ti v uchu aj zaľahnúť (skúsenosť 😅)

ukulela
6. júl 2019

burow kvapky stiahnu trocha bolest, este lepsie otipax - tie su tusim s lydokainom ... ale ak tam hrozi zapal, strapkala by som aj na pohotovost.

lilyianka
autor
6. júl 2019

Už sa mi to trošku zlepšilo, aj počuť som začala ako treba a už mi to nedalo a zase som si do toho musela rýpať... proste ja si stále do toho idem,aj v noci sa zobudím na to,že to svrbi a pokiaľ to nerozškriabem nie som spokojná 😏😏

peter952
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
saska00
4. jan 2022

@simona92101sice staršia téma ale ja mávam to iste čo opisujete s tiež od tehotenstva. Môžem vedieť ako sa Vám to prejavuje a v akom mieste ucha?

dadamelllie
13. feb 2022

@saska00 tiez som sa sem teraz dostala. Od porodu problem s usami. Prv nasli zlateho stafylokoka a este nejake bakterie a odvtedy som tam bola este dvakrat, potom uz len cez obvodnu, zakazdym som dostala Uniflox kvapky a aj tak sa mi to po case vrati, presne ako je popisovane. Zacne svrbiet, nasledne bolest, zalahnutie. Ako uz je to dva roky a fakt ma nebavi dookola volat na ORL a bud cakat, lebo ved terminy, ocividne nevadi, ze to je akutne, alebo sa objednavat cez topdoktor za 16 eur. Netusim co s tym.