Ahojte 🙂 už 2x som mala cystu na ľavom vaječníku. Prvý krát v 16tich, a druhý krát v 18tich (vtedy mala cysta 6cm). V oboch prípadoch som mala takú tupú bolesť, akoby ma tam len niečo tlačilo, a pri pohl.styku som mohla len asi 2 polohy.. Gynekológ mi dal na to obidvakrát Wobenzym a ten mi pomohol. Lenže toto leto som mala každý deň cca 2 mesiace v ľavom podbrušku takú istú bolesť, každý deň. Takisto aj bolesť pri pohlavnom styku. Išla som ku gynekológovi a keď mi zatlačil v ľavo v podbrušku tak ma to tam veľmi bolelo. No na sone mi na nič neprišiel. Poslal ma ku chirurgovi na sono brucha, no ja som s ničím iným nemala problém (myslím stolicu, trávenie, jedenie..) takže mi tam nenašli nič. Neskôr som dostala silnú vagin.mykózu a bolesti ako tak prestali. Lenže doteraz ma niekedy bolí na ľavej strane podbruška, a tiež niekedy pri sexe. Nikto mi nič nezistil, tak ako si môžem vysvetliť bolesť v podbrušku no zakaždým len na ľavo? Neviete mi niečo na to poradiť? Alebo čo by to mohlo byť keďže ma trápi len ľavá strana? Nemôže to byť aj antikoncepciou?
Ďakujem 🙂
@madana ďakujem za radu, vyskúšam to 🙂 a ty si ten čaj pila každý deň aj keď si mala menzes? Ako dlho si to pila?
@1medvedik1 aj ja som mala vajecnikove cysty v podobnom veku.Tiez mi vystrelovali bolesti vselikde ,obcas aj dozadu do boku atd.Co Ti mozem odporucit je alchemilka-pit z nej caj 2x denne.Tieto cysty su zapricinene hormonalnymi zmenami a prave na to pomaha tato bylinka,ako na kopec inych zenskych problemov.Skus,mozno Ti pomoze