icon

Bolesť zubu po endodoncii: Kedy ísť k zubárovi?

sueqien
5. feb 2025

Ahojte, je tu niekto, zažil niekto kto bol pól roka po endodocii zuba (7mička dolná). Dnes ma začal ten zub pobolievať, pichať v ňom. Neni to stala bolesť, ale bojím sa, že začne bolieť. Myslite, že by som mala ísť v piatok k zubárovi. Zub ma vyšiel okolo 400€, normálne sa k nemu bojím ísť, čo zas bude robiť, a koľko ma to zas bude stať. Ďakujem každému za odpoved.

Strana
z2
gemerka17
18. feb 2025

@sueqien pýtala som sa ťa ci ti robili CT zubov ? Aspoň toho úseku, kde máš problem

veronicka1901
18. feb 2025

@sueqien mala si osetrenie pod mikroskopom? Ak je zub prelieceny a spravne vyplneny, nemal by boliet

sueqien
autor
18. feb 2025

@gemerka17 ahoj prepac, prehliadla som. Nie nerobili mi ct

sueqien
autor
18. feb 2025

@veronicka1901 Áno mala pod mikroskopom zubár sa na to pozrel už minimálne 8 krát a tvrdí že je vynikajúci vyplnení urobeni

gemerka17
18. feb 2025

@sueqien no to mali urobiť, aj keď sa trhá 8, aby vedeli kde sú korene a nezasiahli nerv. A tiež ci nie je zapal pod tou 7, čo si riešila a ako sú vyplnené korene tam. RTG nemusí byt v tomto prípade dostatocny. Šokuje ma ze tak tvoj zubár nepostupoval. Jednoznačne malo byt najskôr CT a potom sa rozhodovať ako ďalej

sueqien
autor
18. feb 2025

@gemerka17 Ďakujem za radu. No fakt neviem čo mám robiť už.

gemerka17
18. feb 2025

@sueqien CT môžeš postúpiť aj teraz a išla by som k spickovemu lekárovi na konzultáciu, nech ti on vyhodnotí CT a navrhne ďalší postup.

sueqien
autor
18. feb 2025

@gemerka17 vieš čo ja už som z toho unavená asi pôjdem zajtra nech ho vytiahne lebo už nevladzem

veronicka1901
19. feb 2025

@sueqien ta bolest je stala a silna, taka ostra, ci skor tupa? Lebo tupa bolest moze odzniet este

sueqien
autor
19. feb 2025

@veronicka1901 ahooj, no cítim v tom zube pichanie, neni to stále zas. Potom mi trpnutie bije do čeľuste dole do líc, hore k nosu, potom zas to pichanie v tom zube.

veronicka1901
19. feb 2025

@sueqien odporucam tiez CT, aspon daj tomu este sancu. Endodoncia urcite nebola lacna zalezitost

sueqien
autor
19. feb 2025

@veronicka1901 Idem od neurologických, xe veaj mám zapálene dajake žľazy, a zub by tiež ešte nedávala von na mojom mieste. Predpísala mivolis. Užívať 20 dni takže takto.

veronicka1901
19. feb 2025

@sueqien drzim palce ❤

sueqien
autor
19. feb 2025

@veronicka1901 Zub boli, dnes už boli dosť pichanie pulzovanie, písala som zubárovi, takže ťahať. Ach Jaj, nevladzem už fakt. Som vyčerpaná

gemerka17
19. feb 2025

@sueqien ja by som na tvojom mieste veľmi silno popremyslala o zmene zubara. Zbytočne teraz prídeš o zuby a s týmto postupom co zubár má, by som sa bála do budúcnosti o ďalšie zuby ak sa vyskytne problém.

sueqien
autor
19. feb 2025

@gemerka17 Vieš čo momentálne som v takom stave, že už mi je všetko jedno zajtra to bude 10 dni čo riešim bolesť, prišla som o jeden zub a to nehovorím o tých aftoch pri ktorých som nemohla ani ústa otvoriť. Teraz prídem o ďalší na pravej strane nebude už 6,7,8. Budem bez zubou. A možno máš pravdu. Ale táto 7micka ma trápi už toľko dni už mi to je jedno, len sa modlim aby zubárka, ktorá róby zajtra vytiahla zub dobre a všetko dobre dobre. A aby som mala pokoj už konečne. Prosím vás ženy modlite sa za mňa, lebo Ja fakt už nevladzem.

veronicka1901
19. feb 2025

Tiež si myslím, že by bolo treba zmeniť zubára. V dnešnej dobe sa snažia zachrániť každý zub. Zubné náhrady mostíky, implantáty sú veľmi drahá záležitosť. Osobne si myslím, že ti ho nevyplnil správne.

gemerka17
19. feb 2025

@sueqien viem, že je bolest veľmi neprijemna a skrz ňu robíš neuvazene rozhodnutia. Vždy vždy je najlepšia možnosť využiť zobrazovacie vyšetrenie predtým ako sa urobí definitívne rozhodnutie. Preto za mňa je alarmujúce ze lekár to CT neurobil. Ma ho vôbec k dispozícii? Ak nie fakt treba zmeniť za lepšie vybaveného zubara ak máš také problemy, lebo zbytočné prichadzas o zuby a možno je problém úplne inde a rozsah a lokalitu ti povedia vyšetrenia nie hadanie čo by to mohlo byť. Pacient nie je pokusny králik.

sueqien
autor
20. feb 2025

@gemerka17 ahojte baby, zub je vonku. Hádam to už všetko prejde..

eliska623
23. jún 2025
@sueqien

@gemerka17 ahojte baby, zub je vonku. Hádam to už všetko prejde..

@sueqien ahoj, aj mne robili endodonciu na vrchnej dvojke ale zub stale bolel ja som tam mala aj hnis takže nakoniec zub isiel tiez von. Plakala som jak male decko, keby to nebol predny zub tak ma to tak neserinka. No a teraz mi robil endodnciu zas na 5ke a 3 a 4ku mam uz štvrtý deň strpnutu. Uz som z toho popravde na nervy...

sueqien
autor
24. jún 2025
@eliska623

@sueqien ahoj, aj mne robili endodonciu na vrchnej dvojke ale zub stale bolel ja som tam mala aj hnis takže nakoniec zub isiel tiez von. Plakala som jak male decko, keby to nebol predny zub tak ma to tak neserinka. No a teraz mi robil endodnciu zas na 5ke a 3 a 4ku mam uz štvrtý deň strpnutu. Uz som z toho popravde na nervy...

@eliska623 Ahoj, verím ti Ja riešim od mynuleho roka zuby. Mne naposledy robil mediac dozadu 3,4 a tiež také iste problémy trpnutie atd atd, vďaka Panu Bohu zatiaľ je to ok, začo som vďačná s celého srdca Panu Bohu, lebo fakt Ja som mala takéeee problemy. Zubár že mám ísť k neurologické, a neurologicka, ze zubár. A takto sa to vliekol. Bola som týždeň do zadu u neurologicky tak mi predpísala lieky , tak uvidíme.
@eliska623

Strana
z2