Bolesti krčnej chrbtice

6. máj 2021

Ahojte mamičky chcem sa opýtať či je možné aby bolesť krčnej chrbtice signalizovala rakovinu prsníka? Mňa dosť často bolí krčná chrbtica a hned z toho aj hlava. Už neviem čo robit. Je tu niekto kto ma tiež dlhodobé problémy s krčnou chrbticou?

alex3010
6. máj 2021

Ahoj, môjmu priateľovi na krčnu chrbticu veľmi pomohla Milgamma N. Užíval ju na odporučenie lekára kvôli bolestiam chrbta a krížov ale nakoniec mu pomohla na krčnu chrbticu. Ako ju užíva vôbec ho neboli. A to maval bolesti krčnej chrbtice a hlavy aj 2 krát do týždňa.

zuzana1688
6. máj 2021

Ahoj hovoríš mi z duše ja som si tým prešla a niekedy sa to vráti ale nie v takom hroznom stave.Mala som také strašné bolesti že som plakavala od krčnej chrbtice a do hlavy ostrá bolesť.Brala som panadol migréna a ibolex na chvíľku pokoj potom znovu...Mne zabrali masáže o fyzioterapeuta informovala som aj obvodného lekára ten ťa síce odbije ale môžeš trvať na rengene hlavy aby si mala istotu či nemáš nejaké zrazeniny... Cvičenie a nakoniec liečiteľ a samozrejme pohyb dobrá strava a veľa vody piť lieky nič nevyriešia🙂☘️Tak veľa šťastia verím čo prežívas...

evulienkaeko
6. máj 2021

Ja mam problemy z krcnou chrbticou. Len nerozumiem tej spojitosti s rakovinou prsnika.

zabludenadusa
6. máj 2021

Treba odstrániť všetky možné príčiny a jednou z nich, ktorú mimochodom ľudia najviac podceňujú, je zdravý spánok. Potrebujete hlavne kvalitný vankúš. Máme vyskúšané všetky možné vankúše a najlepšie sú tie latexové (ale žiadne šmejdy, treba kúpiť lepší). Neodporúčam matrace z pamäťovej peny, nakoľko obaľuje krčnú chrbticu a práve vtedy si môžete stočiť stavec, čo následne spôsobuje urputné bolesti hlavy. Ak už taký vankúš máte, skúste si ho vyložiť viacerými vrstvami tenšieho uteráku na ktorom budete spať, aby ste minimalizovali "ponorenie" krku do tej peny. Druhá vec je matrac (vhodný je taštičkový s kvalitnými pružinami vo vysokom počte), pretože molitanové šmejdy sa dosť rýchlo vyležia (otázka pár mesiacov) a ležíte akoby v koryte a vstávate nevyspatý-unavený s bolesťami chrbta. Potom existujú ešte ďalšie bežné príčiny a samozrejme aj zdravotného pôvodu.

andreatytler
7. máj 2021

Nezmenilo sa nieco v tvojom zivote. napriklad nemas novorodenca?
Ja som nikdy nemala problemy s krcnou chrbticou ale par mesiacov po porode som male take bolesti ze som plakala. Rtg nic nezistil. Preslo to same od seba, ked som prestala nosit dietatko na rukach a kojit.

tigina
7. máj 2021

Krčná chrbtica je potvora ... u každého môže spôsobovať iné problémy, podľa toho ktoré stavce spôsobujú problém ... bolesti hlavy patria medzi najčastejšie problémy ... ja som si prešla rôznymi štádiami - od bolesti krku a hlavy, cez tlaky do hlavy a nevoľnosť, ťahanie uší, bolesti ramien ... aktuálne po riadnom studenom ofúknutí sú to okrem krku aj zuby a uši ... pomáhajú mi pravidelné masáže, cvičenie a ochrana pred prievanom a studeným vetrom - aj malé ofúknutie môže spôsobiť veľké problémy ... v každom prípade treba vyšetrenie u neurológa, MR, CT aby sa zistil rozsah poškodenia a potom riešiť konkrétne.

lukasko12
5. júl 2021

@alex3010 takze vazne pomaha ta milganna N na tu chrbticu ja mavam tiez bolesti a nie male az pri srdci ma picha

marca12
23. jan 2022

@lukasko12 mne nepomohla vobec. Brala som 3 mesiace a bez zlepsenia

lucina1100
17. mar 2022

@zabludenadusa ahoj prosim ta, poslala by si mi link na ten dobrý vankúš? Moj manžel už vyskúšal milión vankúšov a nič, stále ho boli hlava a krcna chrbtica. A on to vie že to je vankúšom, ale už človek nevie aký kúpiť prosim porad konkrétny tip.
Dakujem 😊

zabludenadusa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jankahunatova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz