icon

Bolesti po extrakcii sedmičky a ich zmiernenie

anickajakub
15. jan 2025

Zdravím,
Dnes mi zubár trhal dolnú 7cku. Rozvtal mi ju na dve časti a tak ťahal korene. Do rany mi dal nejakú ako gazu napustenu antibiotikami, keďže 2 týždne pred tým mi trhali iný zub a už mi riadne antibiotika nechcel dat. Vraj ta gaza sa vstrebe a stehy sa rozpustia. Ale teraz ma to rana začala neskutočne boliet. Dala som si aj flektor ale sú to riadne bolesti. Prosím mam si potom ešte pýtať aj riadne antibiotika na uzivanie? A co ešte na bolesť pomáha?
Dakujem

ronie338
15. jan 2025

Dnes môže boliet, treba si dať studený obklad. Ak sa bolesť nebude zmenšovať a bude aj v noci, treba ísť k zubárovi. To co tam dal sa dava na lepsie zhojenie rany, nič zlé nespravil, stehy rovnako super. Predisiel aj možnosti suchého lôžka tým co je veľká komplikácia. A nič mliečne, keksíky a podobne

anickajakub
autor
15. jan 2025

@ronie338 a mam si pýtať antibiotika? Ci radšej nie,keď ta gaza je napustena antibiotikami

regaskova_2020
15. jan 2025

@anickajakub nie nie antibiotika vobec nie. Rana boli je to cerstve. Pokial nezaberaju tabletky od bolesti a keby este aj zajtra velmi bolelo zavolaj zubarovi

ronie338
15. jan 2025

@anickajakub nie zbytočne by daval