icon

Bolí ošetrenie zapáleného zuba s anestézou?

30. dec 2023

Ahojte, keď ste mali boľavý, zapálený zub tak vás bolelo ošetrenie s anestézou? Alebo nie? Myslím niekedy teraz pri modernej stomatológii nie pred 10-15rokmi. Ďakujem 🙂 čaká ma to ale oblieva ma pot z toho …

deti95060810
30. dec 2023

nie, nebolelo ma to.

autor
30. dec 2023

@deti95060810 a išla si tam s bolesťou?

gemerka17
30. dec 2023

Ja som mala pred 5 rokmi zápal, noc predtym hrozná. Lieky proti bolesti nereagovali. Brali ma ráno ako bolestivý prípad. Urobená hneď endodoncia. Po anesteze som zákrok necitila. Po zákroku sa mi veľmi uľavilo.

autor
30. dec 2023

@gemerka17 ďakujem veľmi za info

zzzuzzzu
30. dec 2023

... urcite to nebolelo viac ako samotny zapal, nedavno sa mi zapalil od korena navonok zdravo vyzerajuci zub 😔 - zle som zreagovala na vypln a zub sa do hlbky zapalil, bolest to bola neskutocna, vyzarujuca od ucha cez pol tvare, ziadne analgetika nezaberali, ozaj radsej este raz rodit ako toto 😥 ... Po anesteze a endodoncii sa mi velmi ulavilo, samotny zakrok som ani necitila, skor ten dojazd po vyprchani anestezy bol este trochu citlivy, ale ako pisem, urcite to nebola taka neznesitelna bolest ako samotny zapal, naopak, ta ulava po zakroku bola vykupenim ... Preto to radsej neodkladat a riesit cim skor, inak to moze postupovat az ku okostici, a tam sa to uz riesi chirurgicky ... Niet sa coho obavat, i tak sa tomu neda vyhnut, vyriesit sa to musi, ulavi sa a bude opat dobre, velmi drzim palce 🙏

autor
30. dec 2023

@zzzuzzzu si zlatá ďakujem krasne, ano bolest je teda riadna… lenze mne dali antiobitika na pohotovosti ktore mam brat a v utorok po sviatkoch mi to idu robit takze bolest ustupuje z liekov tak verim ze to len tak strasne znie a boliet nebude 🙂

zzzuzzzu
31. dec 2023

... v utorok silno drzim palce 🍀, pokial su uz nasadene ATB, zapal by sa nemal sirit dalej a do utorka to docasne prekryje akutny stav, bude to dobre, urcite 🙏 ...