Boli ste na kolonoskopii?

lucyk33
28. júl 2014

o dva tyzdne ma caka kolonoskopia a dost sa toho vysetrenia bojim. baby co ste boli na tomto vysetreni dalo sa to vydrzat?

evelynm
28. júl 2014

@lucyk33 , bola som asi pred 2 rokmi - dobrovolne, preventivne. Nic hrozne to nie je. Treba pred vysetrenim dostatocne vycistit creva. Potom pocas vysetrenia sa treba uvolnit, dbat na pokyny lekara. Trochu neprijemny pocit, mozno chvilkami trosku bolestivy (ja som mala o sekciach nejake zrasty, preto to bolo mierne bolestive). Po vysetreni sa odporuca chvilku klud na lozku, potom presun domov - zabezpec si odvoz. A doma tiez oddychovat. Ja som vsak uz cestou domov sla na nakup do potravin 😀 .
Podstatne je nevykreslovat si to ako strasiaka, nastavit sa pozitivne, povedat si, ze to zvladnes a nelutovat sa. Drzim palce.

blondkvetinka
28. júl 2014

ahoj, nemáš sa vôbec čoho báť, je to divný pocit a človek sa automaticky bojí ale sú aj horšie vyšetrenia a vôbec to nie je také zlé. Dobre vyprázdniť črievko pred vyšetrením a môže to byť sem tam nepríjemné keď pôjde hadičkou do ,, zákruty" ale určite to nie je bolestivé. A môže sa pri tom dosť ,, pordkať" čo je divné ale veľmi žiaduce 🙂

ekka
28. júl 2014

ja som uz bola 2x, prvý krát úplne v pohode ale druhý krát po porode a operáciách som mala zrasty, takze to nebolo velmi príjemné, ale mala som stastie na lekára 🙂 , príjemné to nie je, ale dá sa to vydrzat, v kazdom prípade si daj pichnúť injekciu, u nás je za 10 €, je to oblbovák, ale podla mna lepsie s tým ako bez toho

lucyk33
autor
29. júl 2014

dakujem vam za povzbudzujuce slova