Bolia ma nohy

veva45
9. aug 2015

Keď som bola tehotná, bolievali ma strašne nohy. Hlane v noci, bolievali ma sem ta aj počas menštruácie... Teraz mám asi 2 týždne po men. a asi týždeň ma neskutoční bolia nohy. Dnes som v noci nespala ani sekundu... Je to taká zvláštna bolesť. Nevím to ano popísať. Hormonálnu ant. neberiem hlavne teda kôli tomuto... Tiež mabolievali pri nej strašne nohy... Prosím vás neviete prečo ma bolia? A čo s tým? Vopred ďakujem za každú radu.

esterba
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veva45
autor
9. aug 2015

@esterba teraz idem z pohotovosti. Kŕčové žily nie. Musím na vyšetrenie cievne a si ine. Len o dva dni letíme na dovolenku a celkom sa bojím.

katy2
9. aug 2015

@veva45 pri problemoch s cievami s letom (teda lietanim) opatrne....

tenerifka
9. aug 2015

@veva45 Na dovolenke dopraj noham pohyb, chladnu vodu, pi vela vody, vyhybaj sa priamemu poludnajsiemu slnku, vykladaj si nohy do vyvysenej polohy....vyhybaj sa pivu a pecivu, jedz vela zeleniny, ryby, vajicka, trochu ovocia, trochu vina.....malo by to byt ok a po navrate po vysetreniach uvidis....

tenerifka
9. aug 2015

@katy2 Ak to je do 3-4 hodin, nemalo by sa nic stat

esterba
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veva45
autor
9. aug 2015

@tenerifka aj lekárka kázala víno. 😄 ja alkohol nemusím. Skúsim na dovolenke ci mi nezachutila ☺️ nechapem to lebo takto ma v tehotenstve bolievali pri menstruacii a ked som antikoncepciu brala. Teraz som neni ani tehotná ani menštruáciu ani antikoncepciu neberiem. Táto noc bola hrozná. To ako keby mi niečo v kosti behalo a v žilách. Aj mi trocha slapy trniu.

veva45
autor
9. aug 2015

@esterba
@tenerifka
@katy2 ďakujem za rady 😘

veva45
autor
9. aug 2015

@esterba no práveže az o dva týždne pôjdem kedže o dva dni letím. Tuto noc som sa tak zľakla ze ak im tam odkvacnem pruser.

katkasofi
9. aug 2015

@veva45 pourguj si to cievne. Ak ti treba tbl na riedenie krvi nech ti ich dá este pred odletom. Svokra s takými nohami Lietava 13 hodín ale musí si predtým pichnúť injekciu a užíva lieky popredu

tenerifka
9. aug 2015

@veva45 Caka ta dlhy let?
Urcite sa ti pritazilo kvoli horucavam, snaz sa nestat dlho na jednom mieste a pi vela cistej vody

tenerifka
9. aug 2015

@veva45 Inak na riedenie krvi pred letom ti posluzi aspirin alebo pohar cerveneho vina....

janka279
9. aug 2015

@veva45 Bolesti noh mozu indikovat aj ischemicku chorobu, pripadne stavy pred nou. Na to si treba dat pozor, pretoze pri nej moze byt zvysene riziko tvorby trombov. Lekarke si o dovolenke a lete hovorila? Nas teraz caka dlhy let s manzelom a prakticka lekarka nam pred letom preventivne predpisala fraxiparin. Ak dlhy let mas pred sebou ty?

janka279
9. aug 2015

@veva45 ischemickou chorobou som myslela cievne ochorenie perifernych ciev na nohach. Len aby nedoslo k nedorozumeniu.