Bublinka v ústach

lily14
24. okt 2018

Mám bublinku v ústach takú ako guľku na hornej strane úst vnútornej strane na sliznych zliazach..bola som na ORL že vraj útvar cystoidneho tvaru...nie afta ani nič také...mali ste to? Zmizlo vam to už mesiac..bola som s tým na ORL pýtala som sa či to nie je nič vážne..vraj nie ale furt nad tým rozmýšľam. Verili by ste dr,?

meandbaby
25. okt 2018

@lily14 ahoj, aj ja mam to iste.Dost ma to vystrasilo ale po vysetreni na ORL som pokojna.Ide o latencnu cysticku, kt je neskodna a vznika nahromadenim bakterii.Ja to mam uz par mesiacov.Da sa to riesit tak, ze ti to prepichnu, ale ak ti to nesposobuje problemy, nechava sa to tak.Casom moze zmiznut sama.To mi povedali.

timkao
25. okt 2018

V ústach sa môžu takéto cystičky tvoriť keď sa uzavrie vývod malej slinnej žliazky. Oni sú po celej sliznici. Môže sa spontánne vyprázdniť alebo sa prepichuje. Keď sa obnovuje, čo cysty robievajú, tak sa odstraňuje chirurgicky. Je to taký mini zákrok ako odstránenie znamienka. Inak cysty všeobecne sa báť nemusíte. Nie je to nič iné ako dutinka vyplnená tekutinou ktorá má svoju výstelku. Kým sa tá výstelka neodstráni, tak sa cystička obnovuje. Ak chcete ďalší názor pre väčší pokoj, skúste navštíviť svojho zubného lekára. Takéto záležitosti riešia aj oni a možno ešte častejšie ako na ORL

lily14
autor
25. okt 2018

@timkao ďakujem mám aj na lici hore ako keby šupinku bielu,zajtra idem ku zubárovi tak čo mi povie!