Budete nosiť rúško aj po korone?
Ahojte,
chcem sa opýtať, či budete nosiť rúško medzi ľuďmi aj keď pominie korona?
@jozefina223 Nenosila som pred corona-maniou, ani počas nej( áno v obchode keď ma upozornia si z brady respirator nasadim, v práci zo slušnosti keď vidím že iný je zarespiratorovany a zarukavicovany) nevidím dôvod nosiť ani potom.
ked budem mat anginu a podobne, urcite si dam rusko v cakarni u doktorky. pred koronou som si nikdy nedavala a bolo mi tam trapne kaslat a kychat pomedzi ludi, ktori tam isli predpisat lieky alebo na kontrolu alebo uz hocico ine.
ak bude v škôlke nejaká viróza, určite si to nasadím, lebo veľmi to v prevencii pomohlo, nie vždy, ale veľakrát ano,
@cocolino234
mne je smutnosmiesnio z tych uplne sedlaaaackych vyjadreni "nikto ma nedonuti to viac nosit...corona-mania...ani doteraz som nenosila a podobne
presne ako pises, chrani to hlavne tych ostatnych. a nie, nie je to najvacsi problem na svete, su aj ovela horsie veci, ako v pripade potreby si dat rusko/respirator.
@jankapepe kým nosili deti rúška, tak trieda bola doslova zdravá 3/4 roka, spokojní rodičia, aj my, 4 dni po tom ako im odporúčili nenosiť, všetci dole rúška a celá trieda na antibiotikach 😉
už keď sme pri tých respirátoroch, existujú aj také ako zdravotné ? nie tie 3M , len také tie zobáky. Máme fajne, ale ťahajú uši, tak hľadám niečo "značkové" , možno európske, tie čínske sú na malé "papuľky"
@mooonika1975 moje deti choré boli naposledy hmmmm rozmýšľam.... 3 roky dozadu? Ľahký soplokasel....ja ani neviem.....
Vidíš, môj názor je ten, že ochoreli vo vašej triede práve preto, že dlhodobo žili sterilne. Ďalší dôvod pre mňa prečo rusko nenosit a pri deťoch už vôbec nie.
@mooonika1975 no vidíš a v našej skôlke neboli nikdy rúška a nikdy neboli všetci na antibiotikach...🤔Lebo stále fungujú medzi sebou, odovzdávajú, prijímajú a vnímajú ich imunity
v práci ich máme povinné takže... inak asi len k lekárovi + obchod v uzavretých priestoroch. inak vonku kde nikto nie je nevidím v tom význam.
@mooonika1975 celá trieda na antibiotikách? To čo za baktériu ste mali??
@jankapepe ja neviem
@poopsie no vidíš, vedela by som ti povedať, koľko sme mali karantén za to celé obdobie, to bola zábava.
Samozrejme, že nie 🙂 Vonku som ho ani nikdy nenosila. Dnu len tam, kde sa "musí", tj aby som vedela nakúpiť atď. Kým budeme takíto ofčania, tak tie handry budeme pokorne a poslušne nosiť ešte minimálne rok 😉 A potom čo? Potom príde určite ďalší straaaaašne smrteľný vírus (z ktorého sa 99% ľudí vylieči ľavou zadnou) a náhubky prídu opäť 🤔😉
@mooonika1975 my sme nemali ani jednu... Asi ste robili niečo zle...
Nie, nebudem nosit ruako, ani teraz nenosim. Lebo ja totiz, ked som chora, tak som doma....
Ale teda mozno ked pojdem k doktorovi, zvazim to.
deti tiež neboli stále v rúškach, tiež ťahali soplíky, ale nikdy to nebolo takéto, ako keď si kašľali do tváre, dostali ten bacil, virus, ale nikdy nie v takom množsve ako kašľajúce a kýchajúce dieťa
@jankapepe
@mooonika1975 vy nerobíte ranný filter? Kaslajuce a kychajuce dieťa v škôlke? Asi tam bude pes zakopaný...
@poopsie čo sme mali robiť zle ? keď to dovliekli rodičia ? a ich detí ? mala som v obleku stáť vonku a odoberať pcr testy každý deň ?? my sme robili niečo zle ???? trošku premýšľaj
@mooonika1975 A prečo brala celá trieda antibiotiká keď ani neviete o akú baktériu šlo....nebol to virusovy problém náhodou keď ochorela celá trieda? Ale to potom buď tvrdenie že celá trieda brala antibiotiká je nepravdivé alebo prehnane 🙂
@poopsie joj, ranný filter, to je krásna zábavka, myslíš si že ráno medzi dverami dokážeš zistiť či to dieťa soplí a kašle ? a pozor, nie sme lekári, táto právomoc nám nebola daná a teda ani posudzovať zdravotný stav dieťaťa. Každý deň potýčky s rodičmi nás o tom predsvedčili
@jankapepe tak virus, a ??? ty píšeš o baktérii, ja nie som lekár , ani rodič, a určite áno, bolo to prehnané, asi 4 z 30 nemali 😉

Ja nosím úško alebo respirátor, len v obchode. keď že inak ma dnu nepustia. Celý čas som mala rúško len v nutných situáciach, inak ho nenosím. No môj názor je, že korona tu bude už furt, dúfam, že v mešom množstve ale bude