icon

Budete nosiť rúško aj po korone?

jozefina223
19. máj 2021

Ahojte,

chcem sa opýtať, či budete nosiť rúško medzi ľuďmi aj keď pominie korona?

Strana
z6
kluska
19. máj 2021

a este k tym detom, ano imunita sa buduje v kolektive, moji obaja si museli to preskakat ako aj ine deti, cely rok boli non stop chori a potom bum a teraz skoro vobec. Imunitu treba posilnovat, ale isto nie nosenim ruska, apropo to rusko, pre stale vyvijajuci sa organizmus, pre stale vyvijajuci mozog, je ok ked to dieta nosi kazdy den v skole niekolko hodin v kuse? a ked pripustime fakt, ze to rusko prisun kyslika nijako neobmedzuje, preco potom u nas v irsku maju deti na strednej skole breathing break, kedy si mozu dat rusko dole a nadychat sa poriadne? alebo teda viem, ze to aj tu nejaky ti zamestatnci praktizuju. Zijem v irsku v hlavnom meste, hlava na hlave, ruska zaviedli az v juli do autobusoch, v auguste do obchodov. Vonku nikdy neboli povinne, vo vlaku a v elektricke sa to tiez az tak nedodrzuje a ani v obchodoch to neprehanaju. A zijeme, boli sme na tom isty cas aj podstatne lepsie ako na sk.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
kluska
19. máj 2021

@taskataska ja som nevidela nikoho v rusku pred koronou, jedine ked som sla za lekarom. Hovori sa naopak, ze znizeny prisun kyslika sposobuje demenciu a nie korona ;)

taskataska
Odpoveď bola odstránená
kluska
19. máj 2021

@taskataska a kde sa prosim pekne hovori, ze nosenie rusok na 190% neznizuje prisun kyslika?

kittykat22
19. máj 2021

Vonku nie, ale v priestoroch nosim stale a zatial sa nechystam prestat. WHO vydalo varovanie proti indickej mutacii, a tie cisla ktore tam udavali boli desive. Uz sa tato mutacia siri v Anglicku 🙄🙄

taskataska
Odpoveď bola odstránená
kluska
19. máj 2021

@lenka2710 uprimnu sustrast. Moj oco by mal zase dostojnejsiu smrt. Ale na takychto ludi sa uz nemysli. Tu existuje len jedina choroba a zachranuju sa len zivoty pozitivnych ludi. Ine zivoty uz asi netreba zachranovat..

kluska
19. máj 2021
fiafia
20. máj 2021

@jozefina223 nedá mi nenapísal skúsenosť s Ruskom "pred"koronou. robila som v nemocnici takže Rusko bolo pre mňa bežné a v čase choroby nič výnimočné. raz som bola chorá a celkom dosť kde už som radšej išla na pohotovosť. Slúžiaci lekár na mňa pozeral ako na blázna. Že prečo mám Rusko, načo mi je rúško. Prvá vec v správe čo mi napisal bolo" pacientka prišla do ambulancie s rúškom na tvári" som celkom nepochopila a doteraz sa natom smejem 😂 tváril sa,že mám minimálne ebolu

beronsche
20. máj 2021

@cinda555 nuž mám pár dobrých známych po svete a podľa informácií od nich, sa tam ruska zaviedli neskôr, ako u nás a nikdy nie v takej miere, ako u nás.. napr. Nemecko, Francúzsko, UK, USA (Colorado konkrétne). Plus tu písala slovenka žijúca v Írsku, že ani tam to nebolo tak intenzívne ako tu... Podla worldmetra sa u nás nakazilo cca 7% obyvateľov, v týchto krajinách je to od 4 do 9%, ako kde.. nemali by sme byť v počte nakazených na tom lepšie?
Je to len veľmi hrubá analýza, do hry vstupuje x faktorov, ale jasný trend zlepšenia v závislosti od nosenia rusok tam nebadať..
Ja nie som ani proti opatreniam, ani proti ruskam, ak to má zmysel. U nás to často zmysel nema, niekedy je to vyslovene stupídne.. ale vždy nejakou časťou (často vystrašených) ludí obhajovane..

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
kikaaa444
20. máj 2021

Moja kamoska žije v Grecku a tam asi do nejakého novembra ruska neboli povinne . A až keď to zaviedli povinne tak až odvtedy im začali narastať prípady . A dovtedy boli s pandemiou ok a to mali aj turistov .. vtedy ešte ani testy po príchode neboli povinne takze to je zaujímavé 😉

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
poopsie
20. máj 2021

@kikaaa444 v USA robili štúdiu na školách.. Škola bez rúšok a škola s ruškami.. Môžeš hádať ktorá bola na tom horšie.... Dokonca je aj štúdia o tej často sklonovanej španielskej chripke... Že gro ľudí umrelo na bakteriálny zapal pľúc.... No asi tak z čoho 🤔

Strana
z6