icon

Búšenie srdca

samuel1222
26. aug 2022

Ahojte chcel by som sa opytať, začalo to cele vyššim tepom ktory si človek možno predtym nevsimol lebo to nepociťoval na sebe no neskôr to bolo horsie niekedy lepsie a raz za čas na mňa pride ako keby taky atak kedy sa z nicoho nič rozbuši srdce bije silno a rychlo a ked sa k tomu prida ešte stres tak je to dosť neprijemne. Vyšetrenia so srdcom boli v poriadku tak neviem čo by to mohlo byť? Uživam pravidelne magnezium..

Strana
z2
bucko555
27. aug 2022

@samuel1222 dosť možná aj tetania ...ja som to mala tiež všetky výsledky v poriadku a nakoniec tetania teraz to už zvládam v pohode lenže mne sa.lridruzili do toho aj problémy zo srdcom nemôžem sa zadychat lebo potom mi nestíha dych a kolabujem

samuel1222
autor
27. aug 2022

@ninka297 ja som si cital aj o syndrome POTS je to abnormalne zvysenie tepu pri zmene polohy a to na mna sedi …

hrabovo
27. aug 2022

Mne búšenie srdca prestalo, keď som bola u fyzioterapeuta, mala som zablokovany hrudný kôš a chrbticu ako takú a búšenie razom prestalo

adrika25
27. aug 2022

Typicky príklad panickeho ataku, očividne si to ale nechceš priznať… neurológovia tomu hovoria tetania, psychiatri a psychológovia panické ataky, si zdravý mladý muž, máš to v hlave

samuel1222
autor
27. aug 2022

@adrika25 no ja stym urcite chcem pracovat len neviem kde zacat rodina spomina psychiatra no neviem ci to nieje privela. Ale je pravda ze sa velmi sledujem lebo sa citim inak ako predtym tak si to vsimam. A stresy mavam casto podla mna aj ked si to neuvedomujem uz

isis234
28. aug 2022

@luccija čo obsahuje magnézium, to konzumujem. možno to narúšal ten stres

isis234
28. aug 2022

@ninka297 doplňaj to stravou,,, mandle, tuniak, špenák, šošoviaca, hrach, banány, celozrnné pečivo, kešu oriešky. Ja dávam i do bábovky, perníka-koláč rýchly mandle pomleté, alebo nakrájané ..

isis234
28. aug 2022

@ninka297 ani byliny nepomáhajú? Imelo - majú i v lekárni, bop predajniach

luccija
28. aug 2022

@ninka297
@samuel1222 ako píšeš...mne neurologicka povedala, že dôležité je medzibunkove.Hlavne si prestaň merať tlak a tep čo tým zistíš?len sa vystresujes..Ja mám pri športe 150 aj viac, lebo som počas pandemie oveľa menej športovala, zlenivela som aj pribrala 5 kg.Mam nízky tlak nízky tep, tak je logické, že keď začnem cvičiť či turistika hneď sa zadycham a srdce mi busi.Nemam už takú kondičku ako som mala.Prestan sa pozorovať...si mladý človek...psychológ a psychiater je dobrá voľba.Mne mesiac po Covide z ničoho nič veľmi busilo srdce mala som holter 24 hod všetko v poriadku.Mame za sebou ťažké roky a ťažké pred sebou🙂určite aj Covid zanechal veľa nepríjemnosti na zdraví, ale ak by Ti niečo bolo zistili by to.

samuel1222
autor
28. aug 2022

@luccija pravda skusim sa menej sledovat aj ked to občas je dosť naročne a skusim aj to vysetrenie na tetaniu urobit poriadne.

luccija
28. aug 2022

@samuel1222 škola Ta baví, v rodine nemáte stresy?Ja si myslím, ze pandémia, zákazy, izolovanosti a strach čo bude narobili obrovské škody na psychike.A každý to prežíva inak..zameraj sa na seba niečo iné šport, hobby, nájdi si frajerku🙂budeš na endorfinoch.Je to všetko o chémii bojíš sa si vystresovaný, tak telo reaguje.Niekto má hnačky, boli ho brucho,migrény, tebe busu srdce.Nic neobvyklé každému občas búši či má extrasystoly...nepríjemné, ale nie ohrozujúce.

luccija
28. aug 2022

@samuel1222 ja som absolvovala test na tetaniu mesiac po očkovaní.Zacali mi tŕpnuť ruky, hlava, mravcenir po tvári a neskutočná nervozita.lekar povedal, že viac neockovat predpísal magnosolv, vápnik a oddychovať.Liek na ukludnenie som brala 3xdenne 3 týždne a všetko postupne odoznelo.
Bolo to nepríjemné najradšej som bola doma.Zacala som behávať, nepresilujem sa a, keď mám toho veľa či menej spim už cítim, že mi brni pera a hlavne pred menzesom.Telo to hneď dá najavo, že stop oddychuj.

samuel1222
autor
28. aug 2022

@luccija skusim si ajja predpisat to magnezium lebo to co beriem ja je asi nejake slabsie kedze ziadny rozdiel necitim snim alebo bez neho. A nie nemam nejake stresy . No teda nemal som kym to nezacalo , teraz je to fakt horor a este ked clovek ani nevie co stym pretoze mu nezistili pričinu . A čakať či to prejde alebo nie je vyčerpavajuce.. No niekedy su dni lepsie a niekedy zasa zle tak uvidime..

luccija
28. aug 2022

@samuel1222 tak mňa magnosolv tak uspával, ze som si ho musela dávať na noc a nie rano.Ale ja mám nízky tlak..a celkovo som z neho taka vyrovnanejšia kludnejsia.Najdolezitejsie je prestať si merať tep, si zdravý ...EMG test na tetaniu Ti pomôže len k tomu, že máš zvýšenú drazdivost a más byť kludnejsi🙂ak nemáš kŕče, mravcenie si na tom ešte dobre.Ozaj je všetko v hlave.Kazdemu občas búši srdce, boli brucho sme ľudia naše emócie nás ovplyvňujú.Asi si citlivejší typ a všetko si viac pripúšťas.Ved to nie je chyba len sa nesmieš v tom zacyklit merať sa, myslieť si, že Ti niečo vážne je..žiť v strachu.
Úzkosti či nepríjemné pocity sú bežné pokým Ti neobmedzujú život.Ved nežijeme na ružovom oblaciku a každý deň šťastní;)ak Ťa to príliš obmedzuje choď k psychiatrovi

samuel1222
autor
28. aug 2022

@luccija no neobmedzuje priliš ale nieje to ako predtym a to ma trapi . A ked su zle dni tak ma to aj celkom obmedzuje no .

miroslavmy
5. apr 2024

@samuel1222 ahoj mam to iste. Ja to mam z plynatosti. O tom ze mas plne creva plynov ani nemusis vediet.jednoducho creva tlacia na urcite organy ci nervove body a to zvysuje tep. Odsleduj si ake jedla si jedol predtym, napr antibiotika ti znicia crevnu mikrofloru a potom mas vela patogennych bakterii ktore tvoria plyny a toxiny. Sposobovat to moze i histamim z vysokohistaminovych potravin. Ja som sa stym dostal asi 4x na pohotovost ale tam ti nic nezistia. Natocia ti ekg a ak nemas infarkt poslu ta domov.

Strana
z2