Celiakia - ako jesť?

gabrielarilla
9. dec 2018

Celiakia mi zistili pomerne nedávno a stále si na to jedlo neviem zvyknúť. Vôbec mi nechutí, neviem, čo mám jesť, recepty mi nevychádzajú podľa predstáv... No proste fakt už neviem, momentálne jem príšerné. Čo by ste mi poradili? Ako si varíte vy? Najväčší problém mám s tým, čo mám jesť, mimo domu. Čo si mám zbaliť? Čo si balíte vy? Ďakujeeem

lokorave
9. dec 2018

@gabrielarilla jem absolutne vsetko co normalne len v mojej verzii. Varim bez zahustovania popripade zahustim zeleninou ked je treba tak bzlp mukou.dlho trvalo kym som si nasla chlieb ktory mi chuti ale vela ludi si pecie no na to ja cas nemam a ani chut. Je pravda ze kolace moc nepekavam takze s mukou ako takou nepracujem casto. A co sa tyka jedla na cesty oblozim so bagetku, kupujem muffiny a pod. Salat si mozes dat v hociakom fastfoode ked uz nic ine 🙂 ale priznam aa ze mam dni ked to porusim a neodolam.

benit
9. dec 2018

@gabrielarilla neboj, casom dojdes do tojo. Ja ked som zacinala bolo to podobne. Bludila som hodinu po obchode a lustila zlozenie vyrobkov. Dnes uz po 6 rokoch viem co mozem a co nie. Aj varenie som prisposobila a naje sa cela rodina. Pecenie trvalo dlhsie ale aj to sa uz da. Jedine chleby uz ani neskusam. Vzdy si treba brat vsetko jedlo zo sebou. Balit misticky. Drzim palce. Casom sa zabehnes.

deedol
9. dec 2018

sestra ma celiakiu a ked niekam ide a nevie, co tam bude jest, vezme si lepek https://www.mojalekaren.sk/lepekfit-30-tabliet/
inak na fb je skupina, kde su recepty aj vselijake rady a vychytavky, mama ma odtial pre sestru kopec receptov na rozne cesta (kysnute, knedle, halusky, medovniky a pod.)