Červené fľaky okolo nosa

monika191019
2. máj 2022

Ahojte začali sa mi nedávno okolo nosa a na čele objavovať červené suché fľaky ktoré hlavne pri nose dosť stipu? Máte s tým niekto skúsenosť ? Čo na to pomáha?

majamat
2. máj 2022

@monika191019 moze to byt ekzem, lisaj. ja mam teraz pri ustach. moze to byt znamka dehydrovanej pleti. ak je plet takto ekzematicky postihnuta, potrebuje uz riadnu koznu barietu, ktora jej chyba, teda hlavne v tych postihnutych miestach. neviem teda ake to mas, ci je to len zacervenanie, alebo je ta koza ajzmenena v tych miestah - napr, drsna, supinata a pod.
ja osobne ked mam plet takto vysusenua velmi citlivu, neznesiem ziadnu kozmetiku. vsetko ma stipe, ale niektore produkty pouzivam, akoby nasilu. ide o to, ze primarne to nie je alergia na nejaku zlozku, to je sposobene len precitlovelostou pleti, ktora takto reaguje na vsetko.

najskor musim upozornit, ze ak je to vlemi zle, mozno to bude chciet kozneho lekara.

ak sa to da este zvladnut. tak by stacilo pravidelne, mozno aj viackrat za den osetrovat plet. ja som vzdy pouzivala viacere vrstvy kozmetiky a teda hlavne na dehydrovanu plet. najskor hydratacne serum. tekute pripravky niekedy u mna vyvolavaju vyraznejsie stipanie,a le pouzivam to, co mam overene a viem, ze inokedy to nestipe. po naneseni sa musi hned pokracovat dalsou vrstvou, davam lahsi krem. niekedy pridam este aj hutnejsi krem a na to bud oleje, alebo hojivy zazrak pripadne neico ine a vyrazne mastne. tu mastnu vrstvu davam niekedy na celu plet, inokedy len na rizijove meista, lebo moja plet regje na tu mastnotu svrbenim ( pokial ju nepotrebuje ). vhodne je nanasanie tychto produktov na vlhku plet. po naneseni by sa mala plet do par minut skludnit. ak sa neskludni, tak jej nejaky produkt vyslovene vlemi vadi a treba ho vynechat. aj ked je tazsie zisit co vadi. ak je plet dehydrovana, dokaze toot vypit zachvilu a plet bude zachvilu opat sucha.

marcellka32
2. máj 2022

Ísť koznej

mondolina
2. máj 2022

seborea

tamara_234
22. jan 2023

@monika191019 alebo Canespor a Candibene. Pre istotu sa možno poraď v lekárni s farmeceutom. Z prírodných môžeš skúsiť Tea Tree Oil, ale trochu si ho zriediť aby príliš neštípal.